Τα συμπυκνωμένα πολιτικά μηνύματα Δρακονταειδή-Καλού την εβδομάδα που μας πέρασε.


Μια εβδομάδα έντονων πολιτικών μηνυμάτων ήταν αυτή που μας πέρασε τόσο με την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη-πρώτη μετά την επίσημη υποψηφιότητα του-του  δημάρχου Κώστα Δρακονταειδή  στον Prisma 91,6, αλλά και με την  παρουσίαση του συνδυασμού του Χαράλαμπου Καλού, με σκοπό την ενεργοποίηση των προεκλογικών αντανακλαστικών της κοινωνίας.

Στην συνέντευξη του στον Prisma 91,6 ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής,  απέδειξε την επικοινωνιακή ικανότητα του να απαντάει σε όλες τις  ερωτήσεις, ενώ παράλληλα έστελνε και μηνύματα στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Σημείο αναφοράς του το γεγονός ότι μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες παρέλαβαν έναν Δήμο, ξεδίπλωσαν έναν σχεδιασμό και «ζητάμε να τον πάμε παρακάτω όπως»,  χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στο κομμάτι της διοίκησης του δήμου  έμεινε ιδιαίτερα στην ορθολογική χρήση των πόρων προς όφελος της κοινωνίας, μακριά από την λογική του ρουσφετιού και του βολέματος όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Έχει ενδιαφέρον όμως να εστιάσουμε στα μηνύματα που έστειλε ο Κώστας Δρακονταειδής στην αντιπολίτευση και σε όσους είπε ότι κάνουν κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής στο θέμα της ΜΟΠΑΚ .

Αφού ξεκαθάρισε ότι η δική του ευθύνη  οριοθετείται στο πολιτικό σκέλος, συμπλήρωσε ότι η δημοτική αρχή υλοποιεί έναν κεντρικό  σχεδιασμό, αποτέλεσμα μιας ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Όλα τα επιμέρους όπως οι συντάξεις μελετών, οι αδειοδοτήσεις και οι όποιες καθυστερήσεις έχουν προκύψει τόσο από την υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, περιφέρειας, καθώς και την αλλαγή πλαισίου στις δημοπρασίες έργων είναι ένα φορτίο που δεν μπορεί να αναλάβει καθώς δεν είναι το αντικείμενο του.

Μάλιστα μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, έχει προκαλέσει ανοικτά μέρος της αντιπολίτευσης να αμφισβητήσουν τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου  αν θεωρούν ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.

Ακόμα και στα προβλήματα καθημερινότητας της πόλης που είναι  πάρα πολλά, όπως οι χώροι στάθμευσης έδωσε την δική του απάντηση, λέγοντας  ότι οι  όποιοι ελεύθεροι χώροι υπάρχουν δεν ανήκουν στον δήμο και παρ ‘όλες τις προσπάθειες που γίνονται δεν έχει καταφέρει να τους αποκτήσει από το κράτος, πετώντας πάλι το μπαλάκι στην αντιπολίτευση, ζητώντας να μάθει τι προτείνουν και τι μπορεί να  γίνει.

Και μπορεί μέσα από αυτές τις αναφορές να φαίνεται ίσως ξεκάθαρα το πόσο περιορισμένα λειτουργεί ο  κάθε δήμος όμως η στρατηγική του δημάρχου προεκλογικά είναι να ζητάει απαντήσεις από την αντιπολίτευση για αυτά που τον κατηγορούν και να επαναλαμβάνει μονότονα το «Που ήταν όλοι αυτοί που μέσα σε τεσσεράμισι χρόνια περιμένουν όλα να λυθούν τα προηγούμενα σαράντα.»

Και παρόλο που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ  μέσα από την συνέντευξη του αναφέρθηκε στα πολιτικά μαχαιρώματα άλλων παρατάξεων, λέγοντας ότι δεν μαγειρεύει λίστες και πως όταν θα δοθούν όλα τα ψηφοδέλτια στην δημοσιότητα το δικό του θα είναι το πραγματικά ανεξάρτητο  και ο βασικός κορμός των αντιπάλων του που φοράνε την φανέλα των ανεξάρτητων θα ανήκει στον στενό πολιτικό πυρήνα του κόμματος που ανήκουν.

Από την άλλη πλευρά ο Χαράλαμπος Καλός σε επίπεδο εντυπώσεων αρχικά, αλλά και παρουσίασης του συνδυασμού του ήταν άριστος.

Δεν είναι τυχαίο ότι η στενή του επικοινωνιακή ομάδα είναι από νέους ανθρώπους, που τους εμπιστεύτηκε και πραγματικά τον τίμησαν με την παρουσία του σημαντικά στελέχη της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας και σχεδόν όλοι  οι τοπικοί άρχοντες του τόπου τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Πίσω από αυτή την κίνηση κρύβεται ένας σημαντικός συμβολισμός. ‘Η παρουσία όλων όσων έβαλαν τα θεμέλια της Λευκάδας της νέας εποχής ήταν εκεί για να στηρίξουν την συνέχεια ενός νέου οράματος συνέχειας ωστόσο των πετυχημένων στόχων που ξεκίνησαν από το παρελθόν.

Ο Χαράλαμπος Καλός φάνηκε ότι δούλεψε αρκετά, αποδεικνύει  ότι σύμμαχος του είναι η νέα τεχνολογία η οποία και θα είναι εργαλείο ανάπτυξης για τον δήμο.

Για αυτό το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιήθηκε  και μέσα από τις επαφές του κατάφερε να παρουσιάσει κάτι πολιτικά φρέσκο, απευθυνόμενος και στην νέα γενιά που δείχνει παγερά αδιάφορη για τα δρώμενα του τόπου.

Μένει να εξειδικεύσει το πρόγραμμα του και να πείσει την κοινωνία πως μπορεί να εφαρμοστεί καθώς όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι θαύματα δεν μπορούν να γίνουν.

Κατά τα άλλα είμαστε σε αναμονή και των υπολοίπων υποψηφίων για να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Τέλος σημαντικό είναι και με αφορμή την επόμενη ημέρα του δήμου με το σύστημα της απλής αναλογικής  να μας πουν οι υποψήφιοι το πώς θα συνεργαστούν την επόμενη ημέρα κάτι που πρώτος έθεσε στην ατζέντα ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής. Ο  πολιτικός χρόνος τρέχει και είμαστε εν αναμονή απαντήσεων…

Παναγιώτης Κουνιάκης

About Ομάδα Σύνταξης 28429 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.