Συγκινημένος ο Γρηγόρης Γκογκάκης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. “Τιμή μου που ήμουν μέρος αυτής της δημοτικής ομάδας.”


Κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γρηγόρης Γκογκάκης ξεκίνησε την αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είπε τα συναισθήματά του είναι ανάμεικτα, “πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που ξεκίνησε η δημοτική αρχή και οφείλω να παραδεχτώ ότι για εμένα ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία σαν δημοτικός σύμβουλος και σαν πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου.

Όλα αυτά τα πέντε χρόνια κάνοντας μία προσπάθεια όλοι μαζί, ήταν μία πολύ δύσκολη πενταετία, η δυσκολότερη πενταετία μετά για την μεταπολίτευση, για τη χώρα μας, την κοινωνία και αυτοδιοίκηση, αλλά και τον Kαλλικρατικό Δήμο Λευκάδας.

Και τα μνημόνια και η  γενικευμένη κρίση, κοινωνική, πολιτική, οικονομική, δεν μας επέτρεψαν να μπορούμε να κάνουμε αυτά που θα μπορούσαμε να κάνουμε και αυτά που είχαμε σχεδιάσει.

Παρόλα αυτά κατά την άποψή μου η θητεία μας ήταν θετική, ήταν κατά την άποψή μου επιτυχής.”

Το δημοτικό συμβούλιο, ήταν ένα εξαιρετικό δημοτικό σύμβουλο ως πρόσωπα και ως συλλογικότητα, ήταν συναινετικό και και στήριξαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας στο έργο της δημοτικής αρχής.

Ήταν τιμή για μένα το ότι είμαι μέλος αυτού του δημοτικού συμβουλίου.

Για την δημοτική ομάδα δεν έχω μιλήσει ποτέ δημόσια, επιτρέψτε μου να κάνω ένα σύντομο σχόλιο ανέφερε με έκδηλη συγκίνηση.

Είναι τιμή μου μεγάλη και είμαι περήφανος που ήμουν μέλος αυτής της Δημοτικής ομάδας,
κατά τη γνώμη μου αυτή η Δημοτική Αρχή είχε αυτά τα ποιοτικά στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν την αυτοδιοίκηση, ήθος, εντιμότητα, σεβασμός στους θεσμούς και στον πολίτη, δικαιοσύνη, αμεροληψία, εφαρμόζοντας τις αρχές της χρηστής και ευνομούμενης διοίκησης.

Όσον αφορά το έργο της είναι σημαντικό και για να μπορέσει να το κατανοήσει κάποιος αυτό και να το αξιολογήσει αντικειμενικά, θα πρέπει να έχει υπόψιν του και να γνωρίζει και το πλαίσιο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργήσαμε, κατανοώντας τι σημαίνει Καλλικρατικός Δήμος Λευκάδας, τα μέσα που διαθέτει και επιπλέον πρέπει να έχει υπόψη του ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δυστυχώς διαχειρίστηκε κρίσεις που δεν έτυχαν σε άλλη δημοτική αρχή και μακάρι να μην ξανατύχει και νομίζω ότι τις διαχειρίστηκε αποτελεσματικά, μιλώντας για το σεισμό, πλημμύρες, κατολισθήσεις, Μνημόνια.

Καθοριστικό ρόλο σε όλα αυτά είχε και το δημοτικό συμβούλιο. Αιτία για όλη αυτή τη διαδρομή την τελευταία πενταετία είναι ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής και οφείλω δημοσίως να τον ευχαριστήσω γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για το καλό του δήμου μας.

Απευθυνόμενος στον ίδιον είπε ότι όταν του πρότεινε το 2014 να συμμετάσχει στο συνδυασμό ήταν πολύ επιφυλακτικός, όμως η διαδρομή και αυτό το ταξίδι με έκανε πιο σοφό, πιο σωστό, πιο συνετό και πιο ενεργό πολίτη. Περάσαμε μαζί φουρτούνες,
άμα δεν μπεις στο πλοίο, άμα θες να ανοιχτεί στο πέλαγος δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει φουρτούνες.

Περάσαμε μαζί δύσκολες στιγμές αλλά τελικά έχω τη γνώμη ότι η προσπάθεια και ο αγώνας που κάναμε είχε αποτέλεσμα, ήταν θετικός.

Θέλω να είσαστε όλοι καλά, σας εύχομαι να έχετε υγεία, κατέληξε συγκινημένος ο κύριος Γκογκάκης.

About Ομάδα Σύνταξης 27953 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Τώρα βάλαμε τα κλάματα πέντε χρόνια είσαστε απών από τα βασικά προβλήματα της Λευκάδας και ιδιαιτέρως του Νυδριού που τυχαίνει να είμαι κάτοικος και επαγγελματίας Μας φέρατε όλες τις υπηρεσίες όχι να λύσουν χρόνια προβλήματα αλλά να επιβάλουν πρόστιμα τα αστρονομικά που και ο Ωνάσης θα αγανακτούσε από το ύψος αυτών.Και κατά τα άλλα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εργο

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.