Πέτσας: «Χωρίς κάλαντα φέτος τα Χριστούγεννα» – Πόσο θα διαρκέσει το lockdown


Για το κλείσιμο των σχολείων αλλά και τις επερχόμενες γιορτές των Χριστουγέννων μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «τα κάλαντα και όλες αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας. Στόχος μας είναι οι επόμενες επτά με 10 ημέρες να τηρηθούν πιστά τα μέτρα ώστε να λήξει το lockdown στην ώρα του και να μην παραταθεί αναίτια».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «κάλαντα, όπως τα ξέρατε, με τα παιδιά να γυρνούν στις γειτονιές, από σπίτι σε σπίτι δεν θα υπάρξουν».

Ο Στέλιος Πέτσας, στην ίδια συνέντευξη, δήλωσε επίσης ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο κι άμεσα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών. Μέχρι και το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2021, η Ελλάδα αναμένεται να έχει εφοδιαστεί με 25 εκ. παρτίδες εμβολίου, ποσότητα που επαρκεί για την κάλυψη όλου του πληθυσμού και με το δεδομένο ότι χρειάζονται δυο δόσεις για κάθε άνθρωπο.

Πόσο θα διαρκέσει το lockdown

Παράλληλα, σε συζήτηση για το πόσο θα διαρκέσει το lockdown, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η βασική κατεύθυνση για το πανελλαδικό lockdown που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να παρέλθει στις 30 Νοεμβρίου, όμως οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η πορεία των νέων κρουσμάτων, των νοσηλειών και των διαθεσιμοτήτων στις ΜΕΘ ίσως να οδηγήσουν στην παράταση του lockdown.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του καθηγητή Μικροβιολογίας Αθανάσιου Τσακρή, ο οποίος χθες εμφανίστηκε βέβαιος για παράταση του lockdown. O κ. Τσακρής υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι τις επόμενες ημέρες πιθανώς να αποφασιστεί ένα καθολικό lockdown -στα πρότυπα του Μαρτίου- για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι νέες μολύνσεις παραμένουν στα ύψη. Μέχρι στιγμής, αυτό το σενάριο δεν έχει επιβεβαιωθεί από κυβερνητικά στελέχη.

Παρά ταύτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, επαναλαμβάνοντας ότι η στόχευση είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα.

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28438 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.