Πέτρος Ζαβιστάνος: “Να αυστηροποιηθούν τα μέτρα στην γέφυρα με εξαίρεση τους μόνιμους κατοίκους και τους εργαζόμενους που έρχονται από μακρυά…”


Στην τοποθέτησή του ο Πέτρος Ζαβιτσάνος στο δημοτικό συμβούλιο, υπογράμμισε  ότι από όλη αυτή την κρίση που ζούμε πρέπει να βγούνε δύο χρήσιμα συμπεράσματα.

 

«Το πρώτο είναι η κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας και οι ελλείψεις που έχει, όχι μόνο σε προσωπικό, αλλά και σε απλά ευτελούς αξίας υλικά όπως είναι γάντια και μάσκες.

 

Ακούμε όλη μέρα από τους κυβερνώντες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ευχαριστούν τους εργαζόμενους της υγείας και ότι είναι  ήρωες και πραγματικά έτσι είναι, ωστόσο είναι υποκριτικό από την πλευρά τους,  καθώς την ίδια  στιγμή  βγαίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και συγκεκριμένα ο σύλλογος εργαζομένων του δικού μας νοσοκομείου και αναφέρει ότι τον τελευταίο καιρό δουλεύουν τόσες πολλές ώρες που δεν έχουν πλέον δυνάμεις, ότι τα εργαστήρια δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας και οι καθαρίστριες είναι χωρίς τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

 

Επισημαίνουν και διεκδικούν άμεση πρόσληψη και μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικό ωράριο, μόνιμο άνοιγμα των μονάδων εντατικής θεραπείας, έκτακτη χρηματοδότηση, καθώς το κέντρο υγείας Βασιλικής να στελεχωθεί σωστά για να λειτουργεί σωστά.

 

Αναρωτιέμαι οι κυβερνώντες που τους εκθειάζουν από το πρωί ως το βράδυ τι κάνουν για αυτά;

 

Η κυβέρνηση ανακοινώνει προσλήψεις για την υγεία, λιγότερες από αυτές που χρειαζόμαστε κανονικά χωρίς την Πανδημία. Πώς λοιπόν θα ανταποκριθεί το σύστημα υγείας;

 

Το θετικό είναι ότι στη χώρα μας βρισκόμαστε σε μία πολύ καλή φάση, δεν έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία μας όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες και παρόλα αυτά παρουσιάζουμε τρομερές ελλείψεις.

 

Όλα αυτά κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να προβληματίσουν τους συμπολίτες μας και θα πρέπει ήδη στο μυαλό τους να ζυμώνεται η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς δεν γνωρίζω πόσο ωφελούμαστε τελικά.

 

Αναφορικά με την πρόταση του δημάρχου Χαράλαμπου  Καλού για την γέφυρα, έχουμε συμφωνήσει όλοι να αυστηροποιηθούν τα μέτρα, με αστεράκι για τους εργαζόμενους και για τους μόνιμους κατοίκους Περατιάς-Πλαγιάς-Αγίου Νικολάου και όσους εργαζόμενους έρχονται καθημερινά από πιο μακριά.

 

Αν λοιπόν βάλουμε αστεράκια σε αυτούς τότε και τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για ελέγχους στα διόδια δεν νομίζω ότι περισσεύει κάποιος άλλος να περάσει.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 449 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.