Βαγγέλης Βεροιώτης: “Υπάρχει πλήθος καταγγελιών στο νοσοκομείο Λευκάδας, για τραγικές ελλείψεις”


Στην αναφορά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Βεροιώτης, ανέφερε ότι εκτός από τον Υγειονομικό χαρακτήρα που έχει αυτή η κρίση, το βασικότερο που πρέπει να αναδειχθεί είναι το κομμάτι που σχετίζεται με την αντιμετώπιση του σε πολιτικό πλαίσιο.

 

«Αυτή η πανδημία δεν δοκιμάζει μόνο ικανότητες ηγετών, αλλά κυρίως την επιτυχία ή την αποτυχία της πολιτικής που ακολουθείται στην κάθε χώρα και αυτή αφορά και το πώς λειτουργούσε το κράτος και η κοινωνία το προηγούμενο διάστημα, πολύ περισσότερο στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

 

“Για εμάς είναι απόδειξη της αποτυχίας αυτό το δρόμο ανάπτυξης ακολουθήθηκε πιστά όλα τα τελευταία χρόνια και από την κυβέρνηση τώρα της Νέας Δημοκρατίας, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που έλεγαν να δημιουργήσουμε χώρο για να προκόψει η αγορά και το κέρδος, ακόμα και στους νευραλγικούς τομείς ιδιαίτερα της υγείας με τις τραγικές συνέπειες που βιώνουμε χώρα, καθώς τα νοσοκομεία κυριολεκτικά είναι στο κόκκινο και είμαστε τυχεροί, είτε λόγω κλίματος,  είτε λόγω του ότι δεν είμαστε όπως τις άλλες βιομηχανικές χώρες σε Ιταλία και Γαλλία και Βρετανία που η συγκέντρωση του εργατικού δυναμικού είναι πολύ μεγαλύτερη και σε πολύ μικρότερους χώρους και η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει.

 

Έχουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που  δεν μπορούσε να ανταποκριθεί τον καλό καιρό, όχι τώρα με τις ιδιαίτερες συνθήκες. Το μειώσουμε δαπάνες από την ενίσχυση των νοσοκομείων, κάτι που έχουμε καταγγείλει άπειρες φορές στο παρελθόν, για να μπορέσουν να θησαυρίσουν  οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς μόνο ο ιδιωτικός τομέας στη Λευκάδα αριθμεί περί τους 100 ιδιώτες γιατρούς και σιγά-σιγά αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους διαγνωστικά κέντρα.

 

Αυτό σημαίνει πώς αφού κόψαμε από το δημόσιο νοσοκομείο την δυνατότητα να παρέχει μία σειρά παροχών αυτές έρχεται να τις καλύψει ο ιδιώτης και αυτό ήταν διαχρονικά μία πολιτική επιλογή.

 

Υπάρχει πλήθος καταγγελιών και στο νοσοκομείο Λευκάδας, για τραγικές ελλείψεις, όλα αυτά αναδείχθηκαν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του νοσοκομείου, καθώς και σε άλλα σημεία σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι εργαζόμενοι σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού που έτσι κι αλλιώς προϋπήρχε σε αρκετά νοσοκομεία, ευτυχώς όχι τόσο δικό μας, η καραντίνα στην οποία μπαίνουν συνάδελφοι εργαζόμενοι που έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτα κρούσματα η κρούσματα φανερώνει αυτό που θέλαμε να αναδείξουμε ότι η επιστήμη κόβεται και ράβεται στα μέτρα της πολιτικής, με το γεγονός ότι ενώ για το γενικό πληθυσμό η καραντίνα είναι 14 ημερών, λόγω των ελλείψεων στα νοσοκομεία η καραντίνα των υγειονομικών είναι στις 7 ημέρες λες και είναι από διαφορετική πάστα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι.

 

Το ίδιο συμβαίνει και με το λεγόμενο «πόλεμο της μάσκας», που βλέπετε πόσο έχει κυριαρχήσει ο πόλεμος της ζούγκλας ακόμα και για τα πιο βασικά υγειονομικά υλικά που είναι απαραίτητα και μάλιστα με την εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών από διάφορες χώρες, καθώς είναι πολλά τα δημοσιεύματα και όσα βγαίνουν στη φόρα.

 

Επίσης ένα άλλο πράγμα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η εργατική τάξη στην Ελλάδα είναι η ζούγκλα στους χώρους δουλειάς, που έσπευσε πολύ μεγάλο τμήμα των επιχειρήσεων να ξεφορτωθεί με την ανακοίνωση των μέτρων για την πανδημία, με τη βοήθεια των κυβερνήσεων, που προσφέρθηκαν να απαλλάξουν κυρίως το μεγάλο κεφάλαιο, γιατί εκεί έχει η κυβέρνηση στραμμένο το μυαλό της, με την δυνατότητα που δίνεται στους εργοδότες να υπάρχει αναστολή των συμβάσεων, να δίνουν το μισό μισθό μέχρι 6 μήνες μετά.

 

Στο θέμα της παιδείας άλλη μία φορά η κυβέρνηση δείχνει με το δάχτυλο τόσο τον δάσκαλο όσο και τον γονιό που αυτός φταίει που δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης από απόσταση.

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 449 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.