Ο Γιάννης Κούτρας αποκλειστικά στον Prisma 91,6 και ” Στο ίδιο έργο θεατές”: “Ο Θάνος Μικρούτσικος άλλαξε όλο τον ήχο της μεταπολίτευσης”- “Μου λείπει αφόρητα ο Θάνος…”


Την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Γιάννης Κούτρας.

Ο κ. Κούτρας είναι από τους μεγαλύτερες ερμηνευτές των έργων του ποιητή Ν. Καββαδία.
Με προσφορά πολλών ετών στο ελληνικό τραγούδι έμεινε στην μουσική ιστορία από την συνεργασία του με τον μεγάλο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο.
Ήταν άλλωστε από τους πρώτους ερμηνευτές που συνεργάστηκε ο Θάνος Μικρούτσικος στην πρώτη εκτέλεση μελοποιημένων τραγουδιών από ποίηση Ν. Καββαδία.

Έχει συνεργαστεί με πλήθος καλλιτεχνών όπως με τους Χ. Θηβαίο, Δ. Τσακνή, Λ. Μαχαιρίτσα , Γ. Μηλιώκα, Β. Παπακωνσταντίνου, Μ. Πασχαλίδη, Γ. Μεράντζα, Μ. Δημητριάδη, Α. Μικρούτσικου αλλά κ.α. Όπως επίσης και με άλλους σπουδαίους συνθέτες και τραγουδοποιούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Διονύσης Σαββόπουλος και Χρήστος Λεοντής.

Επίσης έχει παρουσιάσει ανά χρονικές περιόδους και αρκετά δικά του τραγούδια καθώς η πορεία στο χώρο της ερμηνείας και της μουσικής κρατά εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Συζητήσαμε μαζί του αναλυτικά για την εικόνα του πολιτισμού σήμερα, τα προβλήματα που αντιμετοπίζει ο χώρος και οι μουσικοί σε περιόδους πανδημίας, τις ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και την μουσική του πορεία και συνεργασία με τον μεγάλο Θάνο Μικρούτσικο.

” Εμείς ήμαστε αυτοί που σταματήσαμε πρώτοι και θα αρχίσουμε τελευταίοι…”

” Μας έχει καταρρακώσει αυτή η κατάσταση που ζούμε”…Εγώ είχα 40 κλεισμένες συναυλίες για το καλοκαίρι και τώρα θα πραγματοποιηθούν ούτε οι μισές…” ” Υπάρχει
επίσης το 40% πλέον ως κάνονας εισόδου για την χωρητικότητα των θεατών…”

” Δεν είμαστε μόνο εμείς οι προβεβλημένοι καλλιτέχνες που έχουμε πρόβλημα…Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν στα Φώτα, στον ήχο , εργάτες,…που πεινούν…, περνάνε πολύ δύσκολα και δεν βλέπω την κυβέρνηση να κάνει κάτι…”

” Οι 200.000 εργαζόμενοι στο χώρο της τέχνης…” ” Αν δεν τους ενδιαφέρει η τέχνη και ο πολιτισμός να μας το πούνε να αποσύρουμε τα τραγούδια μας…”

” Η οικονομική επιβάρυνση συνολικά του ελληνικού πληθυσμού είναι τεράστια…” ” Η κρίση του 2008 θα είναι ένα τίποτα μπροστά σ’ αυτό που έρχεται…”

” Πως θα βγουν τα έξοδα στις συναυλίες με λιγότερο κόσμο να τις παρακολουθεί;..”

” Εγώ ήμουν τυχερός και πρόλαβα πριν την πανδημία και έκανα και 12 συναυλίες..άλλοι συνάδελφοι ΄δεν πρόλαβαν τίποτα…” ” Ένα μέτρο που με εξέπληξε αρνητικά ήταν η ανάθεση κάποιων εκδηλώσεων το καλοκαίρι από το υπουργείο σε ορισμένους καλλιτέχνες επιλεκτικά..”

” Δεν έχουμε να ζήσουμε σήμερα…και εγώ σήμερα ζω με την βοήθεια συγγενών..” ” Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της; ” ” Τι θα γίνει ένας ολόκληρος λαός που δοκιμάζεται…πρέπει να ποιεί ολόκληρο το πικρό ποτήρι;” ” Αρκετά κάτσαμε μέσα…” ” Μπαίνουμε καινούρια πράγματα στη ζωή μας…”

” Δεν ξέρουμε τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη..” ” Η κυβέρνηση μας αγνοεί…” ” Πήραν σωστά μέτρα για την υγεία…σημαντική προσφορά και του κ. Τσιόδρα και του κ. Χαρδαλιά…” ” Το μετά όμως…;”

” Θέλω να μιλήσω για τα παιδιά μου..τα νέα παιδιά που δουλεύουν μαζί μου..για τις ανάγκες τους..”

” Καθημερινά με παίρνει κόσμος και με ρωτάει κόσμος τι θα γίνει…” ” Μην νομίζει ο κόσμος ότι όλοι οι καλλιτέχνες έχουν τα πολλά λεφτά και τα πολλά σπίτια…” ” περνάει αρκετά δύσκολα πολύς κόσμος…” ” Εγώ δεν έχω ούτε αυτοκίνητο..ούτε σπίτι…” ” Στην επαρχία το καλό ήταν ότι οι άνθρωποι είχαν καθαρό αέρα…Εμείς στην Αθήνα ήμασταν στριμωγμένοι σε πολυκατοικίες και μικρά διαμερίσματα…”

”Εγώ ζω π.χ σε ένα σπιτάκι 30 τετραγωνικών…” ” Εμείς αμυνθήκαμε για να ζήσουμε…” ” Εμείς δεν επαιτούμε…”

” Ας μην αποκαθηλώνουμε τους καλλιτέχνες…”

” Δεν μας ακούει κανένας..” ” Η κα. Μενδώνη δεν μας δίνει καμιά σημασία…” ” Θα σταθώ απέναντι σ’ αυτή την ατιμία γιατί άνθρωποι γύρω μου πεινούν..”

” Θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος με αξιοπρέπεια…”

” Πόσα εκατομμύρια δώσανε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ στους εργάτες και στους μουσικούς τίποτα …”

” Η απώλεια του Θάνου ήταν συγκλονιστικό πράγμα για μένα…διαλύθηκα…μου λείπει αφόρητα ο Θάνος…”

” Ζήσαμε 45 χρόνια φιλίας και δημιουργίας μαζί… Στο αίμα το δικό μου κυλάει ακόμα ο Θάνος…” ”Αυτός με πήρε από το τίποτα και με έκανε τραγουδιστή και καλύτερο άνθρωπο…”

” Αυτός με έμαθε να ζω από αυτήν την δουλειά μου…”

” Ο Καββαδίας μέσα από τον Μικρούτσικο δεν ήταν κάτι τυχαίο..”

” Εμείς ως κλάδος δεν έχουμε επόμενη ημέρα…”

” Το 80-81 συνεργάστηκα με τους Χατζιδάκι και Θεοδωράκη πιο πριν ξεκινώντας την πορεία μου με Λεοντή και Λοίζο. ” ” Έκανα πράγματα τότε που δεν καταλάβαινα , σπουδαία πράγματα με μεγάλους ανθρώπους…” ” Η ελληνική μουσική έχει μέλλον …έχει πολύ ταλαντούχους και ικανούς νέους μουσουργούς αλλά έχει και ένα σπουδαίο παρελθόν…”

” Ο Θάνος είχε μια λατρεία στον Χατζιδάκι…”

” Ο Θάνος Μικρούτσικος άλλαξε όλο τον ήχο της μεταπολίτευσης…έβαλε νέους ήχους στα τραγούδια του πιο Βόρειους…”

” Εκτός από την μάνα σου κανείς δεν σε θυμάται σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του καιρού…”

” Τυχερός ήμουν δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο…”

About Ομάδα Σύνταξης 27859 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.