Καιρός Αγίου Πνεύματος: Θερμοκρασίες για παραλία το τριήμερο


Έντονη αστάθεια αναμένουμε σήμερα το απόγευμα σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας με αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων που ίσως συνοδεύονται από χαλάζι όπως επίσης και έντονους κεραυνούς.

Οι συνθήκες αυτές ευνοούν πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο και χρειάζεται προσοχή. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η Αττική όπου στο διάστημα 4 με 8 το απόγευμα θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες πιθανόν και χαλάζι. Καταιγίδες αναμένονται και στην Θεσσαλονίκη προς το απόγευμα νωρίς βράδυ.

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί μέχρι και την Τετάρτη με καταιγίδες να εκδηλώνονται αρχικά στο Αιγαίο και το μεσημέρι – απόγευμα και σε ηπειρωτικές περιοχές με έμφαση κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Από Πέμπτη και έπειτα φαίνεται πως ο καιρός θα εναρμονιστεί με την εποχή με θερμές αέριες μάζες να κινούνται από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς τη χώρα μας ανεβάζοντας την θερμοκρασία κοντά στους 32 με 34 βαθμούς κελσίου με έμφαση την κεντρική και νότια χώρα. Παρόλα αυτά ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας το οποίο θα κινηθεί βορειοανατολικά θα δώσει κάποιες βροχές ή και καταιγίδες το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο στα δυτικά κεντρικά και βόρεια μεταφέροντας και σκόνη από την Αφρική.

Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές ήπιος ευνοώντας και τα μπάνια στη θάλασσα ιδιαίτερα το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27859 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Από πότε οι αρχές Ιουνίου είναι για μπάνιο στην θάλασσα, και μάλιστα προμοτάρεται ??
  Ή επειδή το ψώνιο κσθενός και καθεμιάς με το που θα φτάσει πρωτομαγιά νομίζει ότι ήρθε καλοκαίρι απ το επιδοτούμενο καθίσι??
  Πυρήνας υγιεινής του θαλάσσιου μπάνιου για το θετικό στην υγεία και δροσιά συνολικά το καλοκαίρι , δεν αποτελεί υπόβαθρο της κάθε αναφοράς.
  Οι χειμερινοί κολυμβητές ειναι άλλο θέμα ελάχιστης συμμετοχής και για τούτο οι παραλίές είναι άδειες το χειμώνα -πλήν μεμονωμένων χειμερινών κολυμβητών-.
  Κ
  Ή είναι η κάθε λογής παραλιακή επαγγελματική σοχευση που κεντρίζει για μαζική κστανάλωση δηλαδή , τον δήθεν καιο για θαλάσσιο μπάνιο από Μάη και αρχή Ιούνιο?
  Και οι υγιεινομικές επιτροπές της Ευρωπαικής χώρας Ελλάδας δεν ξέρουν τίποτα για να ενημερώσουν τους υπηκόους πολίτες ??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.