Δράσεις απορρύπανσης του λιμένα Νυδριού και της ευρύτερης περιοχής  5 και 6 Σεπτεμβρίου από τον οργανισμό Aegean Rebreath  


Ο Δήμος Λευκάδας συνεχίζει τις δράσεις απορρύπανσης των βυθών το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό Aegean Rebreath και την εθελοντική  συμβολή του Lefkas Diving Center.

Το πρωί του Σαββάτου 5/9 μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί απορρύπανση του λιμένα Νυδριού και ανέλκυση σημαντικής ποσότητας εγκαταλελειμμένων διχτυών από υφάλους της περιοχής με τη βοήθεια 20 μελούς ομάδας.

Την Κυριακή 6/9 θα συνεχιστεί η απορρύπανση του λιμανιού του Νυδριού. Το περιεχόμενο των δράσεων έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών μέσων, καθώς τις προσπάθειες θα καλύψει το National Geographic με τη χρήση drones.

Η δράση αυτή έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών του Δήμου Λευκάδας για την απορρύπανση των βυθών, όπου εντός ενός έτους πραγματοποιεί την τρίτη διευρυμένη δράση καθαρισμού και λειτουργεί επιτυχώς τον πρώτο σταθμό συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στην περιοχή της Λυγιάς.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

About Ομάδα Σύνταξης 27523 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.