Διαμαρτυρία συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού σχολείου Λευκάδας.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ως γονείς και ως μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την απορία, την αγωνία και την αντίθεσή μας σε όσα ακούμε τις τελευταίες μέρες.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την λογική του κλεισίματος των σχολείων οταν υπήρχε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοιού και του τωρινού ανοίγματος με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Αναρωτιόμαστε για ποιόν λόγο στα καταστήματα επιτρέπεται η είσοδος σε 1 πελάτη ανα 20 τ.μ. ενω στις σχολικές αίθουσες επιτρέπεται ο συγχρωτισμός 25 μαθητών συν τον εκπαιδευτικό σε αίθουσες περίπου 40 τ.μ.
Πιστεύουμε ότι το το μέτρο της καθολικής χρήσης της μάσκας είναι ανεφάρμοστο και ως εκ τούτου αναποτελεσματικό. Τα μικρά παιδιά αφενός δεν θα αντέξουν να φοράνε την μάσκα τόσες ώρες, αφετέρου δεν θα την βγάζουν σωστά ώστε να μην την μολύνουν.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός οτι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να μειώθει ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις. Στην γειτονική Ιταλία, προσέλαβαν εκπαιδευτικούς, νοίκιασαν χώρους και αγόρασαν μονά θρανία. Στην Ελλάδα απλά θα πετάξουμε το μπαλάκι της ευθύνης στους εκπαιδευτικούς και στα ανήλικα παιδιά μας.
ΝΤΡΟΠΗ….

(Και επιλέγουμε να μην αναφερθούμε στα κτιριακά προβλήματα, στα προβλήματα καθαριότητας, στην υποστελέχωση των σχολείων, στην ομηρία των αναπληρωτών κ.τ.λ.)

About Ομάδα Σύνταξης 27573 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.