Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας για την κατάσταση τις τελευταίες μέρες με τη λειτουργία του νοσοκομείου Λευκάδας


Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καταγγέλλει στο Λευκαδίτικο λαό τη χαοτική κατάσταση που έχει προκληθεί με την άρον – άρον μεταφορά προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού από το παλιό στο νέο κτίριο του νοσοκομείου με μοναδικό σκοπό να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια – προεκλογική φιέστα της κυβέρνησης.

 

Πολλά τα περιστατικά που διώχνονται ακόμα και για πολύ απλές περιπτώσεις, προς τα νοσοκομεία της Πρέβεζας, της Άρτας ή και αλλού. Μάλιστα, το νοσοκομείο της Πρέβεζας έχει ξεπεράσει τα όριά του δεδομένου ότι εφημερεύει για δύο νομούς πλέον.

 

Σκόπιμα η διοίκηση του νοσοκομείου, με την κάλυψη των προϊσταμένων αρχών, προκειμένου να συγκαλύψει την προχειρότητα της μεταφοράς, όντας εκ των πραγμάτων έκθετη υπηρεσιακά και πολιτικά, δεν προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και τα δύο νοσοκομεία θα παραμείνουν κλειστά, φέρνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις αντιμέτωπους τους ασθενείς με τους συνοδούς τους ενάντια στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό φορτώνοντάς τους την ευθύνη για το να δεχτούν ή όχι τα περιστατικά. Η συγκεκριμένη χαοτική κατάσταση που υπάρχει, λόγω της βιαστικής μεταφοράς του νοσοκομείου από το παλιό στο νέο κτίριο θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες ακόμα.

 

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου βρέθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση. Η αντιπροσωπία αντί για ενημέρωση από το διοικητή του νοσοκομείου κ. Β. Μίχα, αντιμετωπίστηκε με ειρωνίες και ύβρεις, απαράδεκτες για το θεσμό που εκπροσωπεί, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις μπροστά και στους εργαζόμενους που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο. Έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την αντιπροσωπία των εκπροσώπων των εργαζομένων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήθελαν στήσουν σκηνικό έντασης αμαυρώνοντας τη δήθεν προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να βελτιώσει την κατάσταση στην Υγεία.

 

Το Εργατικό Κέντρο μαζί με το Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου πραγματοποίησαν συλλαλητήριο την ημέρα των εγκαινίων του νέου νοσοκομείου από τον πρωθυπουργό καλώντας υγειονομικό προσωπικό και εργαζόμενους να μη γίνουν χειροκροτητες της εγκληματικής πολιτικής που εμπορευματοποιεί την Υγεία και μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα. Το συγκεκριμένο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας στο νησί. Στο συλλαλητήριο αναδείχθηκαν μια σειρά ζητήματα που, αντικειμενικά, πρόκειται να υπονομεύσουν την παροχή υπηρεσιών υγείας και στο νέο κτίριο, ιεραρχώντας ως βασικότερα την έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης και τις ελλείψεις σε προσωπικό.

 

Ενημερώνουμε το λαό της περιοχής ότι η αποκλειστική ευθύνη για τη χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες είναι της κυβέρνησης, και των υφιστάμενων υγειονομικών αρχών και όχι των ίδιων των εργαζομένων, γιατρών και νοσηλευτών που αναλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Όλη αυτή η κατάσταση εγκυμονεί τέτοιους κινδύνους που μπορεί να θρηνήσουμε ζωές, κάτι που δε θέλει κανένας. Σε αυτή την περίπτωση η ηθική και πολιτική, ίσως και η νομική ευθύνη βαραίνει στο ακέραιο την κυβέρνηση, τις υγεινομικές αρχές και τη διοίκηση του νοσοκομείου που οργάνωσαν αυτή τη μεταφορά φιάσκο για να κάνει τις προεκλογικές βόλτες του ο Αλ. Τσίπρας με την κυβερνητική του κουστωδία προσπαθώντας να μαζέψει ψήφους.

14-5-2019

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21700 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.