Ανακοίνωση-Κάλεσμα λογιστών για τους κινδύνους από τον COVID-19…ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Θεωρούμε πλέον ότι η κατάσταση  στις συνθήκες που καλούμαστε  να εργαστούμε   εν μέσω της πανδημίας  του  COVID-19 εμπεριέχει κινδύνους για την υγεία και τη ζωή μας .

Εμείς ‘’μείναμε στα γραφεία μας’’   και με ατομική ευθύνη προσπαθούμε καθημερινά και ακατάπαυστα  ν’ ανταποκριθούμε σε όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν , όμως δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν είδαμε  την κρατική ευθύνη απέναντι στον κλάδο μας.
Αντίθετα έχουμε να αντιμετωπίσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε και να εκτελέσουμε δουλεύοντας (ακόμη και την ημέρα του Πάσχα υπάρχει λήξη προθεσμίας υποβολής δήλωσης)  μια χιονοστιβάδα  από ΠΝΠ και ΚΥΑ,  βιαστικές και ασαφείς .

Παράλληλα είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε και στις πάγιες υποχρεώσεις αφού  δεν έχει ανασταλεί καμία  δηλωτική υποχρέωση  . (ΦΠΑ , παρακρ/νοι φόροι , ΑΠΔ κλπ) αλλά και σε υποβολή δηλώσεων Φ.Ε αφού ανακοινώθηκε και το άνοιγμα τις προσεχείς ημέρες της λειτουργίας  πλατφόρμας υποβολής.  Πόσο είμαστε βέβαιοι ότι είναι όλα έτοιμα  ώστε να μην εμπλακούμε σε τροποποιήσεις αλλαγές και πρόστιμα .

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η εντατικοποίηση της δουλειάς μας σε βάρος της αποτελεσματικότητας  , ο συγχρωτισμός και η ανταλλαγή εγγράφων και παραστατικών , η άσκηση πίεσης από τους φορολογούμενους για άμεση υποβολή  δηλώσεων χωρίς πολλές φορές να έχει εκδοθεί  η σχετική ΚΥΑ ή να έχει ανοίξει  η πλατφόρμα υποδοχής .

Το σύνολο των συναδέλφων και των εργαζόμενων  ασφυκτιούν φοβούνται  και επιβαρύνονται ψυχολογικά , προσπαθώντας οι ίδιοι να πάρουμε μέτρα προστασίας , χωρίς  να είμαστε βέβαιοι ότι είναι τα σωστά .

Από τη μεριά του κράτους η μόνη παροχή ,όπως και σε άλλους επαγγελματίες , είναι  το μειωτικό   voucher κατάρτισης  (με υποχρέωση 100 ωρ. εκπαίδευσης δηλ. απασχόληση 15 πλήρων εργάσιμων  ημερών (100:6,67 = 14,99 ημ.))  ένα voucher δώρο σε διάφορα κέντρα που θα εισπράξουν για την εικονική υλοποίησή της  85 εκ. ευρώ .

Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες , τόσο η συνδικαλιστική μας ηγεσία της ΠΟΦΕΕ όσο και το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ)  δεν διεκδικούν για τις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων.

Επειδή εκτιμούμε ότι τα προβλήματα από την  πανδημία θα συνεχιστούν  αλλά και όταν αυτό θα τελειώσει η επόμενη μέρα στην οικονομία για όλους εμάς καθώς και για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  , τους αυτοαπασχολούμενους , αλλά και τους εργαζόμενους , θα είναι δραματικές.

Επειδή στην Λευκάδα με την σχεδόν παντελή έλλειψη κάθε άλλης δραστηριότητας εκτός του τουρισμού αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος ότι,  χρήματα θα εισρεύσουν στην  αισιόδοξη προοπτική μετά τον Αύγουστο και σε μία όχι απαισιόδοξη, μάλλον ρεαλιστική, μετά τον Μάιο του 2021 . Σημειώνουμε ότι ήδη απαιτείται  επιστροφή προκαταβολών που ελήφθησαν μέχρι τον Ιανουάριο αφού πρώτα σταμάτησε η καταβολή των συμφωνημένων.

Επειδή οφείλουμε σε τέτοιες περιπτώσεις να παίρνουμε θέση, να έχουμε προτάσεις και να διεκδικούμε .

Καλούμε όλους τους  συναδέλφους στην Λευκάδα αλλά και σε όλη την Ελλάδα , μέσα από τους Συλλόγους και να πάρουν πρωτοβουλίες  να διεκδικήσουμε για πράγματα που αφορούν πλέον κυριολεκτικά τη ζωή , την υγεία και την επιβίωσή μας.

Διεκδικούμε :

  1.  Τη άμεση νομοθέτηση του δικαιώματος ασθενείας για τους λογιστές. Σήμερα ακόμη και στην περίπτωση θανάτου του έχει προθεσμίες που λήγουν.
  2. Την αναστολή όλων των δηλωτικών  φορολογικών υποχρεώσεων για 4 μήνες τουλάχιστον  ώστε να σταματήσει η ανάγκη να προσκομίζονται έγγραφα παραστατικά τα οποία δεν γνωρίζουμε πώς να τα διαχειριστούμε.
  3. Την ένταξη ΟΛΩΝ  των Λ/Φ και των εργαζομένων  στα λογιστικά γραφεία στην αποζημίωση ειδικού σκοπού και την απαλλαγή από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για το διάστημα που διαρκεί η κρίση χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Για τα εισοδήματα του 2019: την εφαρμογή της νέας κλίμακας Φ.Ε. των μισθωτών, την άμεση απαλλαγή και κατάργηση του τέλος επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου  και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.
  1. Την προστασία της επαγγελματικής στέγης για διάστημα 6 μηνών σε περίπτωση μη καταβολής  μισθωμάτων και την αναστολή πληρωμών των λειτουργικών εξόδων της επαγγελματικής στέγης.
  • Αναστολή δανειακών υποχρεώσεων και ρυθμίσεων προς τις τράπεζες χωρίς επιβολή τόκων και προστίμων καθώς και την άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δημόσιο και τους ιδιώτες,
  • Επιδότηση για αγορά αναγκαίου ηλεκτρονικού εξοπλισμού  για την εφαρμογή των νέων αναγκών που προκύπτουν.

Γενικότερα διεκδικούμε:

Την λήψη μέτρων για την δημόσια υγεία με  άμεση πρόσληψη υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής μας καθώς και την κάλυψη πλήρως με υγειονομικό υλικό.

 

Είναι πλέον θέμα Ζωής και Επιβίωσης .

Με προσωπική  ευθύνη μένουμε στα γραφεία και
προσφέρουμε στους Πολίτες και στην Πολιτεία  .

Καλούμε τους συναδέλφους σε άμεση συνεννόηση και δράση.

Απαιτούμε η Πολιτεία  να αναλάβει τη δική της ευθύνη και
να πράξει σύμφωνα με  τις ανάγκες της κοινωνίας .

ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΘΩΜΑΣ . ΚΑΒΒΑΔΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΆΤΕΣ . ΛΟΓΙΣΤΕΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ 14/04/2020

About Ομάδα Σύνταξης 28548 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.