Κώστας Δρακονταειδής: “Θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για την δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος στην Λευκάδα”


Ολοκληρώνοντας το θέμα της συζήτησης για το θέμα του ΤΕΙ Λευκάδας και έπειτα από όλα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής, ανέφερε ότι άκουσε διάφορα που πολλοί δεν τα εννοούσαν ή τους ξέφυγαν, καθώς θέλει να αντιμετωπίζει την κοινωνία θετικά, ωστόσο όπως είπε, επάνω από την αίθουσα πλανάται ένα δίλημμα.

Από την μια μεριά είναι η λογική της στασιμότητας, η λογική του δεν πειράζουμε τίποτε και από την άλλη η λογική του να κάνουμε βήματα να πάμε μπροστά.

Στο αν θα δικαιωθούμε, δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς, η ζωή θα το αποδείξει, όμως το ερώτημα δεν αφορά το δημοτικό συμβούλιο, αλλά όλη την κοινωνία, καθώς μπορεί να μην ενδιαφέρει ένα κομμάτι της κοινωνίας, ωστόσο την αφορά και κρίνεται για την στάση της όπως και ο κάθε πολίτης στην στάση που κρατάει στο δίλημμα που πλανάται.

Ο ίδιος είπε ότι στις τοποθετήσεις μπλέχτηκαν κόμματα, δεν θα απαντήσει σε αυτά, λέγοντας ότι έχει μια αρχή που επαναλαμβάνει πάντα, καθώς όλοι κρινόμαστε, όλοι έχουμε μια ιστορία, επομένως όσο και αν ευλογήσουμε τα γένια μας θα κριθούμε από τις στάσεις μας.

Στις φράσεις περί δοτικότητας, ενδοτικότητας, αποδοχής της πρότασης του υπουργείου ανέφερε ότι περισσότερος σεβασμός θα ήταν καλός για όλους, καθώς ο ίδιος είναι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις, γιατί αν ανοίξει το στόμα του και πει τι έγινε στην παιδεία μετά την μεταπολίτευση, ενδεχομένως πολλοί πολιτικά θα έπρεπε να αυτοκτονήσουν.

 

Η κοινωνία ωστόσο έχει καταλάβει πως αντιμετωπιζόταν η παιδεία τα τελευταία χρόνια και δεν θα απαντήσει σε αυτά. Μάλιστα όταν συζητιόνταν το σχέδιο «Αθηνά» με την προηγούμενη δημοτική αρχή, φύγαμε, όπως έφυγαν άλλες παρατάξεις, όπως η παράταξη της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πολιτικό σκηνικό, μεταξύ αυτών και ο κύριος Βουλευτής.

 

Στα επιχειρήματα ότι είναι ριγμένη μόνο η Λευκάδα είπε ότι και στην Ζάκυνθο θα παραμείνει μια σχολή περιβάλλοντος η οποία και αυτή θα συνδεθεί με το θαλάσσιο πάρκο Ζακύνθου για να υπάρχει σύνδεση της τοπικής πραγματικότητας με το όποιο τμήμα ιδρύεται.

Ριγμένη η Λευκάδα θα είναι αν δεν ισχύσει η πρόταση που θα καταθέσουμε, ωστόσο δεν είναι σωστό να κάνουμε το άσπρο, μαύρο, καθώς αιτία πολέμου για την δημοτική αρχή είναι αν η Λευκάδα μείνει εκτός ακαδημαϊκού χάρτη.

Μάλιστα ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν κάνουμε διαγωνισμό για το ποιος κάνει καλύτερες προτάσεις, λέγοντας ότι ποτέ δεν έχει συμβεί παρελθοντικά ο δήμαρχος να ζητάει την γνώμη των επικεφαλής και να κάνει και δεκτή την γνώμη τους, λέγοντας ότι ποτέ δεν το έχουν πει παρά να κραυγάζουν για το θέμα.

Όπως είπε δεν βγήκαμε να το παίξουμε δημοκράτες, καθώς είναι τρόπος ζωής μας και δεν το κάνουμε ψεύτικα όταν καλούμε τον άλλον, αλλά στην αναφορά περί σανίδας σωτηρίας από την Μαριάννα Καρφάκη στην πρόταση του Κώστα Γληγόρη, είπε ότι δεν ήθελε να το πει, αλλά το ζήτημα της θαλάσσιας οικονομίας το είχε ζητήσει από τον υπουργό πριν δυο μήνες πριν την πρόταση του Κώστα Γληγόρη και δεν το είπε γιατί δεν κάνουμε διαγωνισμό.

Μάλιστα επανέλαβε ότι απαιτούμε την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος και εδώ είμαστε και μετά από δυο χρόνια, αν αυτό ιδρυθεί με σωστό τρόπο, καθώς και ο υπουργός θα κριθεί από τα όσα λέει, να έρθουμε και να του επισημάνουμε τεκμηριωμένα τι επόμενο πρέπει να φτιάξουμε.

Μάλιστα παρακάλεσε , σεβόμενος την ιδιαιτερότητα και πολιτική άποψη του καθενός, καθώς πρόκειται για μια μάχη για τον τόπο, να κρατήσει ο καθένας την πολιτική του διαφωνία και να το δούμε όλοι σαν έναν αγώνα, καθώς όλοι θα κριθούμε, με τον ίδιο να δηλώνει δημόσια ότι θα δώσει ότι δύναμη έχει και δεν έχει μαζί με την πλειοψηφία, αλλά και την μειοψηφία για την υλοποίηση αυτής της πρότασης με βασικό στοιχείο την ίδρυση πανεπιστημιακού ιδρύματος.

 

About Ομάδα Σύνταξης 28512 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.