Βομβαρδισμός δημοτικών συμβούλων….


Σας έχει συμβεί να το τελευταίο διάστημα να σας βομβαρδίζουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με αιτήματα φιλίας στο Facebook;

Εγώ προσωπικά τα δέχομαι λόγο επαγγελματικής διαστροφής, αλλά μπορώ να φανταστώ τι συμβαίνει στον απλό χρήστη του διαδικτύου.

Αυτό πάντως που έχει ενδιαφέρον είναι η  διαδικασία παρουσίασης του βιογραφικού σημειώματος τους. Ξεκινάνε την αφήγηση των επαγγελματικών πεπραγμένων από μετά το Λύκειο μέχρι λίγο πριν την σύνταξη, όσοι ηλικιακά είναι σε αυτό το σημείο.

Σε κάποιες άλλες πάντως περιπτώσεις το κείμενο βγάζει μάτι ότι το έγραψε κάποιος κολλητός, γιατί σε εκ του σύνεγγυς συνομιλίες απορείς γιατί υπάρχει μια περιορισμένη γκάμα εκφράσεων στον λόγο από τον υποψήφιο που φιλοξενεί τον στοχασμό κάτω από το κουτάκι «Τι σκέφτεστε;»

Πλέον οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες δίνουν το παρών, αστραφτερά χαμόγελα, πόζες στον φακό και το πακέτο είναι έτοιμο.

Μην ξεχνάμε πως ζούμε στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κακά τα ψέματα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Μερικές φορές όμως το facebook γυρνάει τον χρόνο πίσω, σε δηλώσεις, φωτογραφίες, παλιές υποψηφιότητες που από ότι μαθαίνω πολλοί τι δεν θα έδιναν για να μην υπήρχαν αυτές οι δηλώσεις και οι φωτογραφίες με πολιτικά πρόσωπα που σαν φουσκωμένα παγόνια πόζαραν για να πουλήσουν την γνωριμία στο μικρό μας νησί.

Οι μέρες περνάνε και δυστυχώς μένουμε μόνο στην επικοινωνία, καθώς δεν έχουμε ακούσει τίποτα ουσιαστικό για μια πραγματικότητα που υπάρχει.

Μόνο που σε αυτές τις εκλογές φοβάμαι πως δεν θα υπάρχει ροζ συννεφάκι γιατί οι πολίτες έχουν ξυπνήσει και ξέρουν ότι δεν μπορούν να γίνουν θαύματα. Μια σχετική ικανότητα και σοβαρότητα χρειάζεται για να διαχειριστείς τα δεδομένα.

Γιατί ένα και ένα κάνουν δυο και δεν υπάρχουν θαύματα σας λέω..

Καλά κουράγια σε όλους…

Παναγιώτης Κουνιάκης

About Ομάδα Σύνταξης 27463 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Να γίνει το Ελντοράντο του βομβαρδισμού. Υστερεί όμως αυτή η διαδικασία επικοινωνίας, αν δεν έχει και την συμπληρωματική της με φωτογραφίες αυτοκόλλητες μικρές έστω κολλημένες παντού και αφίσες πάνω σε τοίχους- σε κορμούς δέντρων- σε κορμούς πλατανιών πλατειών- σε κολώνες ( αφίσες διμούτσουνες πιασμένες μεταξύ τους, σε τζάμια.
    Να μην ξεχνιώμαστε και νομίζουν κάποιοι ότι ανεξόδα μέσω ηλεκτρονικής θέλουν να εκλεγούν. Να βγάλουν τα λεφτά απ τις αποταμιεύσεις,—όλοι όσοι ασχολούνται ως υποψήφιοι έχουν χρήματα γιατί αν δεν είχαν δεν θα ασχολούντο , διότι δεν θα είχαν τον χρόνο μια και θα ήταν εργαζόμενοι κάθε λογής για την επιβίωση– και να ξοδέψουν σε εκτυπώσεις φυλλαδίων, αφισών,κλπ για να προμοταριστούν και να προβληθούν για να παίξουν δυνατά προς το να εκλεγούν. ( Promot συμμετοχής- εκλογής … δηλαδή Promot εκλογόπουλος)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.