«Βοηθώ το νησί μου» και στηρίζω ευπαθείς ομάδες – Συνάντηση εθελοντισμού της Equal Society


 Η αξία του εθελοντισμού για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων αναδείχθηκε στην ημερίδα που οργανώθηκε στη Λευκάδα με πρωτοβουλία της Equal Society. Ήταν η πρώτη οργανωμένη συνάντηση φορέων που δραστηριοποιούνται ενεργά τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον αθλητισμό και τη κοινωνική ζωή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο στο πλαίσιο της δράσης της Equal Society «Βοηθώ το Νησί μου» και συμμετείχαν 24 φορείς, οι πιο γνωστοί στο νησί. Εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, του Δήμου Λευκάδας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΦΩΤΟ 1: ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΤΗΣ EQUAL SOCIETY ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΧΑΛΙΚΙΑ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ, ΡΕΝΙΑ ΣΚΙΑΔΑ.

dio

 

ΦΩΤΟ 2: ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ EQUAL SOCIETY ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗΣ, Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ O ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΛΕΚΟΣ ΜΙΧΑΛΑΣ.

tria

 

Tην εκδήλωση τίμησε ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας, Απασχόλησης και Εθελοντισμού κ. Αλέκος Μιχαλάς, ο οποίος ήρθε από την Κέρκυρα ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Στην ομιλία του ανέφερε ότι «η Περιφέρεια αγκαλιάζει τη πρωτοβουλία της Equal Society και σχεδιάζει να την επεκτείνει και στα άλλα νησιά με σκοπό να καταγράψει για πρώτη φορά τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, τις καλές πρακτικές τους, και να ενδυναμώσει στηρίζοντας τις οργανώσεις».

ΦΩΤΟ 3: Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

TESSERA

 

ΦΩΤΟ 4: Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΦΩΤΕΙΝΟΣ» ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ, ΑΜΑΛΙΑ ΚΤΕΝΑ

PENTE

Ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας αρμόδιος για θέματα κοινωνικής πολιτικής κ. Θανάσης Περδικάρηςαναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι σημαντική η εθελοντική συμμετοχή των πολιτών στη στήριξη ευπαθών ομάδων και ανάλογων δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

 

ΦΩΤΟ 5: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΣΚΑΡΟΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ETSI

 

 

ΦΩΤΟ 6: Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΙΕΕΕ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΔΩΡΑ ΦΟΥΡΟΥ

EFTA

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής πύραρχος κ. Ιωάννης Ράπτης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη και στην ανάγκη κινητοποίησης του πολίτη στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής κουλτούρας.

ΦΩΤΟ 7: ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ, Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΠΤΗΣ.

oxto

ΦΩΤΟ 8: Η ΟΛΓΑ ΘΕΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

enia

Η υπεύθυνη κοινωνικής αγωγής και του κοινωνικού σχολείου από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καΌλγα Θειακού αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται εντός των σχολείων της Λευκάδας για τον εθελοντισμό και σε δράσεις που σχετίζονται κυρίως με την προστασία του περιβάλλοντος.

ΦΩΤΟ 9: Ο ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ EQUAL SOCIETY ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΠΑΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ INFO KIOSK.

deka

 

ΦΩΤΟ1 10: Ο ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “E-GNOSIS” ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΛΗ ΑΠΕΝΕΙΜΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ  ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ GAMBRIDGE. 

enteka

 

Η Ιερά Μητρόπολη, συμμετείχε δια του π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνου, διευθυντή του Γηροκομείου Λευκάδας, ο οποίος ήρθε συνοδευόμενος από ξένους εθελοντές που βοηθούν στη λειτουργία του χώρου και ανέφερε ότι πρώτη φορά είναι προσκεκλημένος σε μια τέτοια εκδήλωση και ευχήθηκε να υπάρξει συνέχεια.

Ο πρόεδρος της Equal Society και δημοσιογράφος Σπύρος Φρεμεντίτης επισήμανε πώς μέσα από αυτή τη συνάντηση μπαίνει μια θεμελιώδης αρχή για τη συνεργασία και κινητοποίηση σωματείων και πολιτών με σκοπό την ενεργό συμμετοχή σε από κοινού δράσεις για την καλυτέρευση της τοπικής κοινωνίας του νησιού.

Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, πρώτος εκ των ομιλητών, αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη για κινητοποίηση των πολιτών σε θέματα εθελοντισμού με σκοπό να βοηθήσουν το νησί. Προς επίρρωση βράβευσε, ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και την ομάδα των εθελοντών της Equal Society που στήριξαν τη λειτουργία του τουριστικού περιπτέρου (info kiosk) που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. Το καλοκαίρι του 2014 έδωσαν πληροφορίες σε περίπου 12.000 τουρίστες, Έλληνες και ξένους, που επισκέφθηκαν το νησί. Ανάλογος αριθμός τουριστών εξυπηρετήθηκε από εθελοντές και το 2013.

Στο τέλος της βραδιάς o πρόεδρος της Equal Society και η κα Σοφία Κάλλη υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος «E-GNOSIS» έκαναν την απονομή των πιστοποιητικών πληροφορικής από το πανεπιστήμιο του Cambridge στους επιτυχόντες.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27539 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.