Βιβιάννα Βαρδλη στον Prisma 91,6: “Ο δήμος και η περιφέρεια κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε μια πανδημία και θεωρώ ότι με αυτά τα δεδομένα έχουν ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό.”


Τα νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μας με την πανδημία του κορονοϊου, σχολίασε στον Prisma 91,6 η δημοσιογράφος της εφημερίδας “Λευκαδίτικος λόγος” και του “Lefkadapress” Βιβιάννα Βαρδή.

Όσα ανέφερε έχει αλλάξει η καθημερινότητά μας, ζούμε μία άλλη ζωή και αυτό γίνεται κάπως ξαφνικά, όπως να γίνεται ένα τροχαίο και να χάνεις κάποιον άνθρωπο.

Όπως ανέφερε “κάνει πολύ καλά ο πρωθυπουργός και ενημερώνει με αυτά τα διαγγέλματα όσο και να φοβίζουν, καθώς πάντα όταν ακούγαμε την λέξη διάγγελμα από τον Πρωθυπουργό, πάντα μας φόβιζε, όμως έτσι πρέπει να κάνει, θεωρώ ότι σε αυτό το δεύτερο διάγγελμα χρησιμοποίησε πολύ πιο δύσκολες λέξεις, που μας φοβίζουν περισσότερο από το πρώτο, όπως ότι βρισκόμαστε σε έναν αόρατο πόλεμο και άλλες τέτοιες λέξεις, που θεωρώ πως ως απλοί πολίτες, προσπαθώντας να το αναλύσουμε είναι αρκετά φοβιστικό, όμως οι επιστήμονες που γνωρίζουν ξέρουμε πολύ καλά τι λέει ο πρωθυπουργός.

Θεωρώ λοιπόν πως αν δεν χρησιμοποιήσουμε τις δύο λέξεις “ατομική ευθύνη”,  θα έχουμε περισσότερα μέτρα και θα είναι και πολύ πιο δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες και αυτό είναι δεδομένο.

Απαντώντας στο ερώτημα για το πώς κρίνει δημοσιογραφικά την ετοιμότητα τόσο του δημοσίου και της περιφέρειας, αλλά και τις αναφορές που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μετά την κρίση θα υπάρξει κριτική, καθώς και στο δελτίο τύπου του κ. Δρακονταειδή, που ανέφερε ότι είναι στο πλευρό της δημοτικής αρχής να συνδράμουν απάντησε ότι καταρχήν τόσο η δημοτική, όσο και η Περιφερειακή αρχή, καλούνται να διαχειριστούν κάτι που δεν γνωρίζουν, αντιδρώντας πολύ γρήγορα με πάρα πολλά αντανακλαστικά.

“Θεωρώ ότι αυτό δίνει περιθώρια σε όλους εμάς που είμαστε ” εισαγγελείς” στο Facebook και δεν έχουμε να κάνουμε, καλό είναι να λέμε τη γνώμη μας, για αυτό είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί, διότι ζούμε μία πραγματικά δύσκολη κατάσταση, οι γενιές οι δικές μας δεν έχουν ζήσει μία αντίστοιχη πανδημία.

Ο δήμος και περιφέρεια καλούνται να ανταποκριθούν σε κάτι το οποίο δεν γνώριζαν, μια πανδημία και θεωρώ ότι με αυτά τα δεδομένα ο δήμος έχει ανταποκριθεί μαζί με την περιφέρεια σε μεγάλο ποσοστό.

Θα μπορούσαν να γίνουν κι άλλα πράγματα όμως θα πρέπει να αντιληφθούμε τι συμβαίνει, καθώς θεωρώ ότι και οι ίδιοι έχουν πανικοβληθεί, θα είναι φορές που δεν θα ξέρουν πώς θα αντιδράσουν, παρόλα αυτά υπάρχει μία σοβαρή ανταπόκριση και ενημέρωση.

Από την άλλη όμως όλο αυτό έχει να κάνει με το πώς λειτουργούμε εμείς οι ίδιοι, γιατί σήμερα η εικόνα του Αγίου Μηνά ήταν απογοητευτική με τόσο πολύ κόσμο, καθώς δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει κάποιος εκεί με όλα αυτά τα οποία ζούμε.

Δεν μπορεί οι νέοι να μείνουν μέσα, να έχουν κλείσει τα καταστήματα τους, να μην υπάρχει δραστηριότητα και να βλέπουμε τους ηλικιωμένους να λένε ” αν είναι να έρθει ας έρθει”, αυτό όμως δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά και αυτούς που θα νοσήσουν.”

Σε αντίθεση με όσα είπε ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του δεν τηρούνται τα μέτρα προφυλάξεις στα σούπερ μάρκετ, η ίδια είπε ότι κατά το διάστημα που ήδη επισκέφθηκε για λίγο στο σούπερ μάρκετ, όλα λειτουργούσαν κανονικά, υπήρχε μία υπάλληλος που έδινε την κάρτα, καθώς και προειδοποιήσεις να τηρούνται οι αποστάσεις.

Αναφορικά με την αγορά υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένα τα μέτρα στήριξης, καθώς δεν γνωρίζουμε πως θα είναι η τουριστική περίοδος, αν τον Ιούλιο Θα ξεχάσουμε όλα όσα έχουν συμβεί και θα δούμε τη Λευκάδα γεμάτη, κάτι που ευχόμαστε.

Ωστόσο μπροστά μας έχουμε το άγνωστο, καθώς οι άνθρωποι που κλείνουν τα μαγαζιά τους θα ματώσουν αν δεν στηριχθούν.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της η Βιβιάνα Βαρδή επανέλαβε την ατομική ευθύνη που έχουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, λέγοντας ότι τα περισσότερα κρούσματα αυτή τη στιγμή, καθώς και πολλά από τα ορφανά κρούσματα ήταν  στην Πάτρα και πολλά ήταν αποτελέσματα του καρναβαλιού, μάλιστα όσοι ήταν αντίθετοι στο να πραγματοποιηθεί το καρναβάλι στη Λευκάδα λοιδορήθηκαν, καθώς αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο κρούσμα και με αυτό θέλω να πω ότι πρέπει να είμαστε συμμαζεμένοι.

“Δεν ξύπνησε μία ημέρα ο δήμαρχος και είπε θέλω να ακυρώσω το καρναβάλι γιατί βαριέμαι, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Κάποιος μετά από συσκέψεις που έγιναν και αυτό έχει να κάνει με επιστήμονες κάποιοι του είπαν να μην κατέβουν μπουλούκια γιατί αυτός ο ιός τρέχει με ταχύτητα φωτός, κανείς δεν έδινε σημασία, όλοι ντυνόντουσαν έπαιρναν τα παιδιά τους αγκαλιά και κατέβαιναν στα καρναβάλια κάνοντας αντίσταση σε τι; Σε ποιόν;

Ακούστε όλη τη συνέντευξη:

About Ομάδα Σύνταξης 28546 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.