Βιβιάννα Βαρδή στον Prisma 91,6: “Τους πολίτες τους ενδιαφέρει τα όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος για τα απορίμματα. Τα παραπολιτικά αφορούν συγκεκριμένους ανθρώπους.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο από του Prisma 91,6 ήταν καλεσμένη η δημοσιογράφος της ιστοσελίδας lefkadapress και της εφημερίδας “Λευκαδίτικος Λόγος” Βιβιάνα Βαρδή, για να σχολιάσει τις εξελίξεις αναφορικά με την μεταφορά των απορριμμάτων  στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Όπως είπε είναι το πρώτο σκέλος από τρεις ενέργειες που πρέπει να συμβούν στο θέμα των απορριμμάτων.

“Είναι μία μεγάλη ανάσα καθώς 12.000 τόνοι, όχι μόνο δεματοποιημένων απορριμμάτων αλλά και χύμα, θα μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Για αυτή την πρώτη κίνηση να φύγει μέρος σκουπιδιών από τη Λευκάδα, από δύο καλοκαίρια περάσαμε τραγικά, από μόνο του είναι μία ευχάριστη είδηση.

Στην συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Λευκάδας ήταν ικανοποιημένος, ωστόσο κατά τη γνώμη μου καλά έκανε και ήταν συγκρατημένος,  σε ότι αφορά και τις απαντήσεις του σε θέματα που ρωτήθηκε, γιατί μέσα σε τρεις μήνες κατάφερε αυτή η δημοτική αρχή να δρομολογήσει κάτι συγκεκριμένο και 5 χρόνια δεν έγινε αυτό, με τον κύριο Καλό να είναι ιδιαίτερα συγκεκριμένος με χαμηλούς τόνους καθώς μπροστά του έχει μία ολόκληρη διαδικασία που πρέπει να συνεχιστεί, που θα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου για πάρα πολλά θέματα, μέχρι να φτάσουμε στο να δούμε να μεταφέρονται πράγματα, οπότε καλά έκανε και κράτησε χαμηλούς τόνους βέβαια και ο ίδιος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και αρκέστηκε να δώσει την είδηση για τον χώρο που θα μεταφερθούν αυτοι οι πρώτοι 12.000 τόνοι.”

“Σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων, το παραπολιτικό του θέματος αφορά άλλους, ωστόσο τους πολίτες αφορά η ανακούφιση που ανακοίνωσε ο δήμαρχος, τα παραπολιτικά και όσα διαβάσαμε σήμερα αφορούν άλλους πολλοί συγκεκριμένους και όχι τους πολίτες.

Αναμφισβήτητα αυτή η επιτυχία πιστώνεται στον κύριο Καλό, είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει, στους τρεις πρώτους μήνες της θητείας του κυρίου Καλού, καθώς από την πρώτη μέρα που μπήκε στο δημαρχείο συζητούσε αυτό το θέμα και μόνο.

Σε αυτό το θέμα δεν μπορεί κανείς να το πάρει το δίκιο και καλώς εχθές μέσα από την έκτακτη συνέντευξη τύπου, θέλοντας να δώσει έναν πολύ συγκεκριμένο τόνο στη σοβαρότητα αυτό το θέμα τους κάλεσε τους δημοσιογράφους για να ενημερωθούν οι πολίτες μέσα από αυτούς, να ακούσουν τον κύριο Καλό να απαντάς ερωτήσεις.

Μάλιστα υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν πολύ καλά διαβασμένος και απέναντι στους δημοσιογράφους που είχε απέναντι του και φρόντισε να περιφρουρήσει αυτό που κατάφερε για να μην παρασυρθεί από άλλα πράγματα.

Αναφορικά με την παρέμβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σολδάτου και στο ερώτημα αν θέλει και η παράταξη του να καρπωθεί μέρος της επιτυχίας, απάντησε ότι αυτό είναι δεδομένο καθώς έχει μία παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο με 11 δημοτικούς συμβούλους παίζοντας καθοριστικό ρόλο.

Επίσης είναι δεδομένο ότι ανήκει σε μία παράταξη η οποία αυτή τη στιγμή κυβερνά και ένα τρίτο δεδομένο είναι ότι ο δήμαρχος Λευκάδας συνεργάστηκε με αυτή την κυβέρνηση πάρα πολύ καλά με αποτέλεσμα να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

“Γιατί ο κύριος Σολδάτος να πει κάτι διαφορετικό και γιατί να μη θέλει να είναι και αυτός μέρος της επίλυσης ενός θέματος που πραγματικά ταλανίζει την Λευκάδα;

Δεν νομίζω ότι δεν θα ήθελε να λύσει το θέμα των απορριμμάτων κάποιος προηγούμενος, απλώς αυτό έσκασε στα χέρια του κυρίου Καλού διότι ενδεχομένως είχε άλλα αντανακλαστικά και άλλη λογική στο πώς θα λειτουργήσει μία κατάσταση και πώς θα συνεργαστεί με κάποιους ανθρώπους.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή Προφανώς δεν βρήκε σημείο επικοινωνίας με τον κύριο Αποστολάκη, το Δήμαρχο ακτίου-βόνιτσας, ή βρήκε ή δεν μπόρεσε να δρομολογήσει κάποια πράγματα.

Εγώ δεν θα ξεχάσω τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Βλάχο, που όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι διαμαρτύρονταν για την δυσοσμία που επικρατούσε τη Λευκάδα το καλοκαίρι έλεγε ότι παίρνω εγώ την ευθύνη και ας πάω εγώ κατηγορούμενος.

Αυτό είναι το θέμα για τον τόπο μας ποιος θα πάρει την ευθύνη και ποιος θα είναι κατηγορούμενος ή να λυθεί το θέμα;

Αναφορικά με την ανακοίνωση του πρώην Δημάρχου Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, σχετικά με τις δράσεις που έπραξε για την επίλυση του θέματος, ανέφερε ότι καταλαβαίνει ο καθένας, διότι τώρα κάποιος πρέπει να πάρει από την Αίγλη του κοινού Καλού, όταν τα προηγούμενα πέντε χρόνια δεν καταφέραμε κάτι.

Δεν γίνεται να βλέπω ανθρώπους να γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεκριμένους ανθρώπους που ξέραμε πάρα πολύ καλά το ρόλο τους, να γράφουν όλα αυτά που γράφουν τώρα.

Η κοινωνία θέλει λύση στο θέμα των απορριμμάτων, όλα τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση.”

Η ανακοίνωση του κυρίου Δρακονταειδή υπερασπίζεται πολύ καλά τα όσα έκανε στο δήμο. Η θητεία αυτή όμως ήταν πέντε χρόνια και λέει στην ανακοίνωση ο κύριος Δρακονταειδής ότι μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια είχε δρομολογηθεί μία λύση που θα φαινόταν εάν είχαν περισσότερο χρόνο και αν είχαν εκλεγεί και πάλι, ωστόσο αυτό το έκρινε η κοινωνία στις πρόσφατες εκλογές.

Σχολιάζοντας το θέμα με το τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέφερε ότι η ίδια είναι από τους ανθρώπους που όχι απλώς θέλει να υπάρχει ανώτατη εκπαίδευση στη Λευκάδα, καθώς πρέπει να σας πω ότι στο lefkadapress έξι ή επτά φοιτητές έχουν κάνει την πρακτική τους, έχουμε στηρίξει το τι περισσότερο Ίσως από οποιοδήποτε άλλους οι οποίοι σήμερα φωνάζουν και θρηνούν.

Τους καλώ πραγματικά να μας πουν ποιο είναι το αντικείμενο του Τμήματος περιφερειακής ανάπτυξης και αν μπει στη λίστα επιλογής των μαθητών τι μπορεί να καταλάβουν από αυτό το τμήμα.

Όπως έγραψε χθες η κυρία Κατωπόδη, είχαμε ένα πολύ καλό τμήμα, αυτό του τουρισμού, το οποίο μας το πήραν στην Κέρκυρα και δεν αντέδρασε κανένας όταν το κύριο αντικείμενο στο νησί μας είναι ο τουρισμός, που θα μπορούσαν οι φοιτητές που τελειώνουν το τμήμα αυτό να απορροφηθούν από επιχειρήσεις της Λευκάδας και να κάνουν την πρακτική τους.

Τώρα μιλάμε και ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα για ένα τμήμα το οποίο δεν είχε λειτουργήσει ποτέ, δεν είχε τις προδιαγραφές όλοι γνώριζαν ότι Λευκάδα ήταν ο αδύναμος κρίκος, κάτι το οποίο επαναλαμβάνουμε με την τελευταία πενταετία.

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.