Βασίλης Αραβανής: “Επί είκοσι χρόνια σέρνεται μια κατευθυνόμενη μιζέρια στο θέμα των σκουπιδιών που η νέα δημοτική αρχή πρέπει να σταματήσει.”


Στην τοποθέτησή του ο Βασίλης Αραβανής ανέφερε ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν κρίνει σκόπιμο να στείλει το ανάθεμα την παλιά δημοτική αρχή, που εγώ προσωπικά εκεί που έπρεπε την αντιπολιτεύτηκα.

“Την έστειλε στην όποια θέση την έστειλε ο λευκαδίτικος λαός, δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε αυτό στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.”

Η παράταξη μας απέδειξε την περασμένη πενταετία το δρόμο το μη διχαστικό, της μη σύγκρουσης και της συνεννόησης. Από μερικές μειοψηφίες ενίοτε αυτό αμφισβητήθηκε και κατακρίθηκε. Ερχόμαστε λοιπόν τώρα και λέμε ότι το ζητούμενο στο νέο δημοτικό συμβούλιο είναι αυτό, η συνεννόηση, η συναίνεση εκεί που συμφωνούμε και αν διαφωνούμε πάλι υπάρχει τρόπος να την εκφράσουμε και να βρούμε τη χρυσή τομή.

Αυτό είναι απαραίτητο στο νέο δημοτικό συμβούλιο γιατί η κατάσταση στη Λευκάδα είναι σχεδόν έκτακτης ανάγκης σε όλα τα επίπεδα.

Ως παράταξη κάναμε προτάσεις σε όλα τα θέματα, προτάσεις στρατηγικού χαρακτήρα, καθώς η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει πρόταση διαχείρισης καθώς την ευθύνη της διαχείρισης την έχει η δημοτική αρχή.

Αυτό άλλοι το κατάλαβαν και άλλοι όχι και όσοι το κατάλαβαν δεν είδα πολλά αποτελέσματα.

Ο κύριος Αραβανής έθιξε κάποια θέματα τα οποία πρέπει να απασχολήσουν το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, καθώς η επόμενη δημοτική αρχή πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να λειτουργήσει ως κυβέρνηση Εθνικής ενότητας για τη Λευκάδα, γιατί το νησί είναι πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλα τα θέματα.

Τα σκουπίδια ειδικά για τη Λευκάδα ειδικό το πρόβλημα και επί 20 χρόνια σέρνεται μία μιζέρια επάνω σε αυτό το θέμα κατευθυνόμενη για μένα σκόπιμα.

Παρασύρθηκαν πάρα πολλοί αιρετοί σε αυτό το χορό, είναι φανερό ότι έγιναν τραγικά και κωμικά πράγματα και εύχομαι η επόμενη δημοτική αρχή να το σταματήσει αυτό, άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τη λύση που επιλέξαμε.

Απευθυνόμενος στον κύριο Σέρβο για το θέμα της ύδρευσης, ο κύριος Σέρβος απάντησε ” δεν θα είμαι εγώ Βασίλη” διαλύοντας την φημολογία των τελευταίων ημερών ότι θα παραμείνει στο συγκεκριμένο πόστο και στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Προς στιγμήν επικράτησε μία μικρή ένταση.

Ο κύριος Αραβανής ευχαρίστησε τόσο τον κύριο Δρακονταειδή όσο και τον κύριο Νικητάκη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, λέγοντας ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που διεύθυνε τις συνεδριάσεις, άσχετα με τις όποιες ατέλειες που μπορεί να υπήρξαν.

Ευχαρίστησε όλο το δημοτικό συμβούλιο για τη φιλική συνεργασία, καθώς με τους περισσότερους θα έχει μία φιλική αίσθηση.

Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του δήμου, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που κατά κάποιο τρόπο ενημέρωσαν τον κόσμο σχετικά αντικειμενικά.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους αδελφικούς φίλους και συντρόφους όπως αποκάλεσε τα μέλη της Δημοτικής ομάδας ευχαριστώντας τους “γιατί συμπορευτήκαμε με αρμονία όλο αυτό το διάστημα και όλο τον κόσμο που μας βοήθησε να είμαστε σε αυτή τη θέση και να κάνουμε ότι μπορούμε από το δημοτικό συμβούλιο.”

Επίσης όσους βοήθησαν να δημιουργηθεί αυτή η παράταξη το 2014 με τις γνωστές συνθήκες. Τέλος ευχήθηκε στο Νέο δήμαρχο και το νέο δημοτικό συμβούλιο να πετύχει, να είναι δυνατό και να πετύχει όσο το δυνατόν το καλύτερο για το καλό της Λευκάδας.

About Ομάδα Σύνταξης 28512 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

5 Comments

 1. Νομοτελειακά η παράταξη κινάλ πασίκ Καλού έχει δημοτικό κοινωνικό σύμμαχο την παράταξη Νέα Δημοκρατία Σολδάτο says:

  Η Δημοτική παράταξη της Νέσς Δημοκρατίας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές κατευθύνθηκε περίπου πρός την πατάταξη Δρακονταειδή και εκλέχτηκε αυτή.
  Η παράταξη Δρακονταειδή στις ποσφατες Δημοτικές εκλογές κατευθύνυηκε πρός την παράταξη Κινάλ -πασόκ-Καλού και κέρδισε αυτή.
  Η παράταξη Δρακονταειδή έπρεπε στις εκλιγές του 2019 να κατευθτνθεί πρός την κατεύθυνση Νέας Δημοκρατίας (Σολδάτου) σαν ανταπόδοση.Αλλά δεν έγινε.
  Βέβαια η παράταξη Σολδάτου .φεν τράβαγε ( όχι ώς Νέα Δημοκρατία) αλλά ώς συγκρότηση παράταξης δημοτικής και για τούτο απ τον πρώτο γύρο πήρε μικρό ποσοστό , παρά του ότι το κλίμα ήταν πολιτικά υπερ της Νέας Δημοκρατίας. Η επιλογή προσώοου και προσώπων ήταν μη αποδεκτή ακόμα και απ τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Που εκφράστηκε με την ήττα της παράταξης Σολδάτου.
  Τουτέστιν μια αδυνατότητα κοινωνικών συμφωνιών υπάρχει στην βσδη της δημοτικής αναλογικόυερης εκπροσώπησης για την συγκρότηση του νέου Δημοτικού συμβουλίου.
  Πολλές καιβδισφορες οι ιδεολογικό εκπροσωπήσεις και με κριτήρια διάφορα.
  Μη υπάρχοντος του κοινωνικού υποβάθρου ακόμα και ώς άτυπη εκλογική αναφορά στήριξης στην βάση μιας αναδοχής μιας σχέσης απ τις προηγούμενες εκλογές.
  Και τούτο διότι η παράταξη σύριζα Δρακονταειδή στις δημοτικές εκλογές του 2019 ψήφισε με αρνητικά κριτήρια να μην βγεί η παράταξη Νέας Δημοκρατίας με πολιτική κεντρική αναφορά όμως. ( Εδώ αποδικνύεται γιατί η ήττα της παρατάξεως της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Λευκάδος το 2019, ήταν ήττα προσώπου -προσώπων που εκπροσώπησαν την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές και όχι ήττα του κόμματος).
  Αλλά ταυοχρονα εδώ φινεται και ο οπουτρουνισμός και αριβισμός της παρατάξεως του Σύριζα Δρακονταειδή στις ίδιες εκλογές, μια και δεν ψήφισε με τοπικά κοινωνικά κριτήρια ( την παράταξη Νέας Δημοκρατίας Σολδάτου) επιδίωξης τοπικών κοινωνικών συμφωνιών , αλλά με κριτήρια κομματικής κεντρικής πολιτικής αντιπαλότητας απέναντιβστην Νέα Δημοκρατία.
  Συμπέρασμα. Η νέα δημοτική αρχή Καλούωβρίσκεται χωρίς μεγάλοβυπόβαθρο κοινωνικής βάσης , μια και το πασόκ κινάλ σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο προσπαθεί να είναι η αντιπαλότητα του σύριζα στον κεντροαριστερό χώρο, απ τον οποίο ο χώρο ο σύριζα θέλει να διώξει το κινάλ πασόκ.
  Αν η παράταξη πασόκ -κινάλ Καλού ελει να βρεί υποστήριξη κοινωνική ώς βάση στην τετραετία της αυτή θα πρέπει να την αναζητήσει στο χώρο της παρατάξεως της Νέας Δημοκρατίας Σολδάτου.
  Καίτοι η παράταξη σύριζα Δρακονταειδή έριξε κινάλ πασοκ Καλό εν τούτοις δεν μπορούν να κέχόύν τήν ίδια κοινωνική βάσηια και ανταγωνίζονται ποιός θα επικρατήσει:σε αυτήν ( την κεντροαριστερκά).
  Κάί έδώ έγκειται και ο συριζαικός οπορτουνισμός, μια και η παράταξη σύριζα Δρακονταειδή στήριξε κινάλ πασόκ Καλό , για να μπορεί να τον αντιπολιτελυεται και να τον αποψιλώνει και στο δημοτικό κεντροαριστερό κοινωνικό επίπεδο.
  Αυτό ήταν σχέδιο εκπονημένο απ τα κεντρικά της συριζαικής οδολυ Πειραιώς και Πλ Κουμουνδούρου εκπονηθέν από το 2018 , στην πολιτική προοπτική της κεντροαριστερής θεσμοποίησης( ώς κύριο κόμμα της κεντροαριστεράς δηλαδή) του σύριζα.
  Κοινωνικές συμφωνίες στον Δήμο η παράταξη σύριζα δεν θα είναι διατεθιμένη να προσφέρει στην παράταξη Καλού- κινάλ- πασοκ.
  Και αυτό να μην διαφύγει τής παράταξης αυτής.

 2. Τελικά η κομματική έδραση δυγκρότησης του πολιτικού στοιχείου στην Ελλάδα ( με βάση το σύνταγμα του 1975) πρέπει τελικά να δούμε με πολύ σκέψη αν έκανε θετικό αποτέλεσμα.
  Και να μην δήθεν βαυκαλίζονται δημοκρατικά κάποιοι.
  Γιατί δημοκρατία χρεωκοπία και σκουπίδια μάλλον έχουν σχεσιακό δεσμό.
  Αυτό την δεσμοκρατική σχέση πρέοει να εξετάσουμε.

 3. Μειωμένη φορολογία 2004-2008, παντελόνιασμα των ευρώ, μεγάλα SUV, επαύλεις,Βερμυδες, Κοντοβράκια. says:

  Η αισθητική της Βερμούδας ή του Κοντοβρακίου

  Η μεγαλύτερη ελάφρυνση της φορολογίας αναλογικά υπήρξε την εποχή της επάρατης διακυβέρνησης 2004-2008.
  Και τότε όσοι διαμαρτύρονται σήμερα για την κακοδιαχείρηση των ετών αυτών, που οδήγησε στην μεθωση των εισπράξεων του κράτους, ασφαλώς και δεν λένε ,γιατί δεν τους βολεύει, ότι πήγαν καλά στο τσεπικό θέμα αφού δεν πλήρωσαν μεγάλους φόρους.Δηλαδή τα παντελόνιασαν τα ευρώ και αγοράσανε μεγάλα SUV οχήματα και κάνανε και επαύλεις μονοματοικίες.
  Τα παντελόνιασαν τα ευρώ ή και τα Βερμούδιασαν ( μια και το καλοκαίρι επικράτησε πλέον η Βερμούδα ( άλλη εκδοχή για το παλαιότερο Κοντοβράκι).
  Δηλσδή μπορεί να πεί κανείς ότι λόγω μειωμένης φορολογίας τα έτη 2004-2008 τα κοντοβράκιασαν τα ευρώ όσοι μετέπειτα διαμαρτύρονται για τα χονια αυτά, δηλαδή όλοι μια και όλοι με τον ένα ή άλλο τρόπο τα κοντοβράκιασαν τα ευρώ τα έτη 2004-2008.
  Και από το 2010 και μετά σρχισαν να τα ξεπαντελονιάζουν-ξεκοντιβρακιάζουν τα ευρώ λόγω του φόρου πολυτελείας στα μεγάλα SUV που επεβλήθει.
  Ο επάρατος ο αποδιοπομπαίος ήταν ο βασικός υπουργός οικονομικών των ετών 2004-2008 καθηγητής οικονομίας.
  Ναι αλλά όσοι διαμαρτυονταν τα είχαν παντελονιάσει ,λόγω μειωμένης φορολογίας, τα ευρώ επί εποχής επάρατου καθηγητή υπουργού οικονομικών.
  Η ελευθεριότητα και η άνεση που δίνουν τα παντελονιασμένα ευρώ , επέτρεψε στο να μετασχηματιστει το καλοκαιρινό παντελόνι σε Βερμούδα ( δηλαφή σε κοντοβράκι) σρα και τα ευρώ ώς βερμουδιασμένα ή κοντοβρακιασμένα.

 4. Οι απόψεις του κου Βασλθλη Αραβανή δραστηριοποιηθέντα στα κοινά όχι- ώς επαγγελματίας πολιτικός- είναι ντεμοντέ γιατί θέτουν το θέμα της θεσμικής αναγκιας συνέχειας για την αντιμετώπιση του σκουπιδικού και στην Λευκάδα και όπου αλλού στην Ελλσδα που έχει πλέον πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
  Δεν βγάζει έξω από το ιστορικό του θέματος ( 20 χρόνια τα 2/3 γεννεάς) εαυτόν ο κος Αραβανής, παρά το ελάχιστο της συμμετοχής του σε αυτή την ατελέσφορη διαχειριστική θεσμικότητα , και αυτό δείχνει και το αδογμάτιστο συμμετοχικό, αλλά και βάζει άμεσα την ανάγκη μιας νέας αρχής συνεχούς κινητικότητας για το σκουπιδικό ( συνεχούς απαρέγκλια όμως για τούτο η αναφορά στην αποτυχημένη 20ετία) για την αντιμετωπισή του, με κάποια αρχή εκκινήσεως τελικά. Που θεσμικά μπορεί να είναι η νέα δημοτική αρχή που αναλαμβάνει την ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
  Η ντεμοντέ αυτές αοίψεις του κου Αραβανή ασφαλώς και κατέταξαν αυτόν ώς ντεφορμέ ( στην βάση της ασυνεχούς διαχείρησης του σκουπιδικού και στον κομματικό παραταξιακό χώρο για την δημοτική διαχείρηση ) και για τούτο επιλέχτηκε μια πιότερο πολιτική λύση ( πρώην Βουλευτής ) να εκπροσωπήσει την κοινωνικά κομματική άποψη για την διαχείρηση των δημοτικών.
  Το ρήγμα ώς αίσθηση στην αναγκαιότητα της θεσμικής εφηρμοσμένης συνέχειας ήταν εμφανές και άφηνε να εννοηθεί ότι επιδιώκεται μέσω πολιτικής λύσης η κοινωνική δισχείρηση και του σκουπιδικού. ( Άλλα τα κριτήρια του πολιτικού στοιχείου και άλλα του κοινωνικού στοιχείου). Αυτό η κατεύθυνση ήταν ή ίδια μια πολιτική κομματική και Νομαρχιακά επιλογή που η μη αποδοχή της ( αποτυχία του Δημοτικού ψηφοδελτίου) ήταν και η ένδειξη ότι οι πολίτες στην Λευκάδα επενυουν στην καθέδρα της κοινωνικής λύσης του σκουπιδικού παρά στις πολιτικές εκάστοτε αποσπασματικές αποφάσεις που αλλάζουν με την διαχειριστική στόχευση και τεχνική διαφοροποίηση κάθε δημοτικής αρχής.
  Οι “”ντεμοντέ”” απόψεις του κου Αραβανή με βαθιά ριζωμένη την άγκυρα της σκέψης του ( όπως δείχνουν) στην ανσγκαιότητα της εφαρμοστικής συνέχειας για τα Δημοτικά προβλήματα και ιδιαίτερα το σκουπιδικό , να μην περάσουν απαρατήρητες σπό την νέα Δημοτική αρχή στο πλαίσιο των δήθεν πολιτικών στοχεύσεων και τεχνικών διαχείρησης αυτών των στοχεύσεων , γιατί τότε ( αν περάσουν) θα εμφαίνουν στην μεγέθυνση του χάσματος της πολιτικής απ την κοινωνική της βάση και μέσα στην Λευκάδα.Με αποτέλεσμα την συνέχεια της διαχειριστικής ασυνέχεισς στο σκουπιδικό και την επιδεινωσή του.
  Η λιγώτερο κομματικόπολιτική συμμετοχικότητα του κου Βασίλη Αραβανή στα δημοτικά κοινά θέματα ,μπορεί να εκληφθεί ώς και ώς επεξεγηματικό κριτήριο των συλλογισμών του για αυτή την συμμετοχή. Κσι αυτό ώς κοινωνική σημασία το κάνει σαφές εδώ ο κος Αραβανής.Λέγοντας ουσιαστικά ότι η πολιτική διαχείρηση έχει κοινωνική βάση.Και αυτή την κοινωνική βάση πρέπει να αγουγκραστούμε και να κινητοποιήσουμε για να λυθεί το σκουπιδικό. Μεταφυσικές ασυνεχείς εφαρμοστικότητες στο όνομα των δήθεν πολιτικών επιλογών διαχιρησης δεν βγάζουν πουθενά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.