Βαγγέλης Κατωπόδης στον Prisma 91,6: Παρακολουθούμε στενά με δικό μας μηχανικό τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου. Δεν θα επιτρέψουμε παρασπονδίες


Απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θοδωρή Χαλικιά, έδωσε μέσα από τον Prisma  91,6 o πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ  Βαγγέλης Κατωπόδης.

Στην απάντηση του, η οποία παρεμπιπτόντως δεν εστάλη στην ιστοσελίδα μας, ο κύριος Χαλικιάς ανέφερε χαρακτηριστικά:

Θα πρότεινα στους παραπάνω κυρίους να μην πέφτουν τόσο εύκολα θύματα και να εκτίθενται σε πληροφορίες ύποπτης προέλευσης ή εν γνώσει τους να προβαίνουν σε ανυπόστατες καταγγελίες .

Φυσικά  πέρα από επιπόλαιο για τον οποιονδήποτε δεν δικαιολογείται για κάποιον  με υπεύθυνη θέση  γραμματέα νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας  και φυσικά ακόμα περισσότερο για τον κ. Μάκη Μελά, χρόνια δήμαρχο και όχι μόνο, του οποίου επίσης το ύφος της ανακοίνωσης, λυπάμαι που το αναφέρω, δεν αρμόζει σε δημόσιο πρόσωπο.

Σας παραθέτω την τεχνική έκθεση αλλά κυρίως δύο πρώτες σελίδες των παρεμβάσεων αναλυτικά που ξεκινούν από την διασταύρωση για Κομηλιό.

ΥΓ1

Το τμήμα με καθίζηση από Χορτάτα προς Κομηλιό  έγινε ήδη στην εν εξελίξει εργολαβία ασφαλτόστρωσης .

ΥΓ2

Στην είσοδο του Αθανίου επίσης πριν την πλατεία εκτελείται έργο στήριξης του οδοστρώματος ύψους 190.000 ευρώ.

Στην τοποθέτηση του ο κύριος Κατωπόδης, ανέφερε ότι μάλλον ο κύριος Χαλικιάς δεν διάβασε σωστά την ερώτηση που του έκανε, λέγοντας ότι ο ίδιος έκανε διαφορετική ερώτηση από τον κύριο Μελά, καθώς οι δυο τους έχουν διαφορετική ιδιότητα.

Όπως διευκρίνισε η ερώτηση που έκανε στον κύριο Χαλικιά, είναι γιατί το έργο αυτό που πάει να ξεκινήσει, ξεκινάει ανάποδα, από την μέση προς το τέλος και όχι από την αρχή προς το τέλος.

Όσον αφορά στην υποτιθέμενη απάντηση του δεν τον καλύπτει και όσον αφορά του ισχυρισμούς για πληροφορίες ύποπτης προέλευσης, τον ρώτησε να του πει ποιες είναι αυτές, όταν στο μαγαζί του πριν μερικές εβδομάδες ήταν κάποιοι εκπρόσωποι εταιρειών και συζητούσαν για την δημοπρασία που θα γινόταν και είπαν ότι το έργο θα ξεκινήσει από το Αθάνι και θα τους υποδείξει η υπηρεσία, από πού θα ξεκινήσει.

Ο ίδιος είπε ότι αλλάζει ο σχεδιασμός αποκατάστασης του δικτύου, παρακάμπτοντας τα τρία χωριά, Κομηλιό-Δράγανο-Αθάνι με την αποκατάσταση να ξεκινάει από την διχάλα που ξεκινάει η ταβέρνα και πηγαίνει στην Ιερά Μονή.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ενάντια στην δημιουργία του δρόμου, ωστόσο πρώτα προέχει να φτιαχτεί το πρώτο κομμάτι, που θα επιτρέπει στον κόσμο να έχει πρόσβαση στις επιχειρήσεις του, να φτιαχτεί το κομμάτι που περνάει ο περισσότερος κόσμος και μετά να φτιαχτεί το κομμάτι που πηγαινει στην Ιερά Μονή.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό σημαίνει ότι έχουν υπάρξει παρεμβάσεις και αυτό κάπου αποσκοπεί, λέγοντας ότι ακόμα και στην συγκεκριμένη επιχείρηση για να πάει κόσμος, θα πρέπει να έχει αποκατασταθεί ο δρόμος που οδηγεί στο Κομηλιό-Δράγανο και Αθάνι, οπότε κατά κάποιο τρόπο δεν την εξυπηρετεί.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε ότι γιατί ο δρόμος δεν ξεκινάει από τα Χορτάτα, που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός κάτι που άλλαξε στην πορεία.

Όσον αφορά την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, δεν έχει γίνει ακόμα καμία ενέργεια και απαντώντας στο δεύτερο υστερόγραφο του Αντιπεριφερειάρχη,  ανέφερε ότι το έργο θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Ο κύριος Χαλικιάς μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα τις προσμετρήσεις, καθώς  και από αυτές μόνο ένα κομμάτι, συμπληρώνοντας ότι από ότι πληροφορούνται παρακάτω έχουν πιο ενδιαφέροντα σημεία αποκατάστασης, λέγοντας ότι αυτά δεν γνωρίζει γιατί δεν τα έδωσε στην δημοσιότητα.

Επίσης τον ρώτησε να απαντήσει δημόσια με ποια τεύχη δημοπράτησης έδωσαν προσφορά οι εργολάβοι, στα 2.100.000.

Στο τέλος της συζήτησης, ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν μάθουμε ότι το έργο αυτό, όπως και το έργο που ξεκινάει από την διασταύρωση του Κομηλιού και φτάνει στην Πόντη, τα παρακολουθούν με δικό τους μηχανικό και σε περίπτωση που εμφανιστούν μελανά σημεία και δεν πάνε βάση των μελετών, ο μηχανικός τους θα συντάξει έκθεση η οποία θα αποσταλεί στον κύριο Γαλιατσάτο, στα υπουργεία, αλλά και στην βουλή, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσουν το έργο να μην γίνει σωστά.

 

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23750 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

4 Comments

 1. Κε Κουνιάκη

  Πόσο γκαγκά μπορεί να είναι ο συνομιλητής σας ότν μετά την λεπτομερή και καταλυτική συνοδευόμενη από επίσημα έγγραφα απαντηση στα λεγομενα του από την ΠΕ Λευκάδας ώστε να μην μπορεί να καταλάβει τι γράφει ένα έγγραφο μερικών σελίδων. Η απορία μου
  λύθηκε όταν χθες είδα δυο αναρτήσεις του στο facebool που αν κάποιος ήθελε να διορθώσει θα μετέτρεπε το κείμενο σε Ερυθρά Θάλασσα παραπέμποντας σε γραμματικές γνώσεις γιδοβοσκού Δραγάνου της δεκαετίας του 50 το δε ύφος με το οποίο αευθύνονταν σε δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμικούςεκπροσώπουςπαραπέμπει σε τραμπούκο χαμαιτυπίου και καραγωγέα., και προβάλεται και ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
  Να τον χαίρονται οι ιθύνοντεςΤΗς ΝΔ τόσο σε τοπικό επίπεσο όσο και κεντρικά. Ελπίζω και εύχομαι τα υπόλοιπα μέλη της τοπικής ΟΝΝΕΔ να μην είναι του επιπέδου του
  Ας ασχολείται με την ταβέρνα του και τις ταρζανιές του στο Γιαλό.
  Την απάντηση στα φλιναφήματα που αναμασσά (γιατί μέχρι εκεί φθάνει η πολιτική του αντίληψη).. βάση επιχειρημάτων τι του είπαν καποιοι άγνωστοι πο πέρασαν απο την ταβέρνα του αν και είμαι βέβαιος ότι κατέβασε αυτή την ιστορία όταν ξεγυμνώθηκε από επιχειρήματα , μετά την ανακοίνωση της ΠΕ Λευκάδας, που ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 7 εκ€.αν και είμαι βέβαιος μέσα από την πολιτική του κακομοιριά πάλι κατι θα κατεβασει η κούτρα του ότι δεν του αρέσει. το καλό είναι ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι και οι χωριανοί του και μας λένε ”μη του δίνετε σημασία”

  Σταύρος Γρηγόρης
  Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ
  Ττ. Βουλευτής Λευκαδας

 2. Κε Κουνιάκη

  ειλικρινά με εξέπληξε η δημοκρατική ευαισθησα του lefkadatoday να κατεβασει εν μια νυκτ ισχόλιο μου απάντηση σε ένα συνεχές υβρεολόγιο και τραμπούκικες απειλές του προέδρου της ΟΝΝΕΔ προς δημοκρατικώς νομιμοποιημένα ‘οργανα.
  αν δενσας αρέσουν απαντήσεις σε προστατευόμενους σας για τους οποίους διαθέττε ολόκληρη σελίδα για να εκχύσουν όλη τη χολή τους και τις απειλές τους δικην θαμώνων καταγωγίου λόγω παντελούς έλλειψης επιχειρημάτων και αν τα σχόλια είναι έξω από την γραμμή του σταθμού σας λάβετε το θάρρος να το πείτε ευθαρσώς ώστε να μην ξαναενοχλήσουμε με σχόλια τόσον εσάς όσο και τους απο εσάς, προβαλόμενους προστατευόμενους σας.
  Ελπίζω να αναρτήσετε το χόλιο μου και ειλικρινά δε θα σας ξαναενοχλήσω για να χαλώ τόσο τη δική σας διάθεση όσο και του κου Κατωπόδη συνεχίζοντας να αναρτάτε το υβρεολογιο του.
  Σταύρος Γρηγόρης
  Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ
  τ. βουλευτής Λευκάδας

 3. ΣΑΣΖΗΤΏ ΣΥΓΝΏΜΗ ΔΙΌΤΙ ΜΌΛΙς ΤΏΡΑ ΕΊΔΑ ΌΤΙ ΤΟ ΈΧΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΞΑΝΑ
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 4. Δεν θα ασχοληθώ με αποτυχημένους πολιτικούς όπως ο κ Γρηγόρης. Ο κόσμος της Λευκαδας κρίνει τους πολιτικούς του τόπου. Τον κ Γρηγόρη το έκρινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (3-4μηνων).θα πρότεινα στον κ Γρηγόρη να μην συνχυζεται με την παράταξη του που πελαγοδρομει (λόγο του προβλήματος της υγειας του)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.