Βαγγέλης Βεροιώτης στον Prisma 91,6″Είναι αυτονόητη η παρουσία της δημοτικής αρχής στις φυσικές καταστροφές. Το θέμα της πολιτικής προστασίας είναι πολιτικό και συνυπεύθυνοι όσοι το αποδέχονται.


Ο Επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Βαγγέλης Βεροιώτης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 με αφορμή την επίσκεψη  του κλιμακίου  της παράταξης στις περιοχές που επλήγησαν από το μεσογειακό κυκλώνα Ιανό.

“Όταν μιλάμε για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο μπορεί να προκαλέσει καταστροφές, το ζητούμενο δεν είναι ούτε στο παρά πέντε ούτε την ώρα της εξέλιξης του φαινομένου να λαμβάνονται μέτρα, πολύ περισσότερο ούτε μετά να πούμε ποιος ήταν και δεν ήταν στην πληγείσα περιοχή.

Είναι αυτονόητο ότι θα πάμε όλοι και ο καθένας θα δώσει αυτό που μπορεί καλύτερα. Με αυτή την έννοια οι ευθύνες που προσάπτουμε  όχι μόνο στη δημοτική αρχή, γιατί την  θεωρούμε σε έναν βαθμό συνυπεύθυνη μαζί με την περιφέρεια, προφανώς και με την πλευρά του κεντρικού κράτους, είναι ότι για τα αντιπλημμυρικά έργα, που θα μας γλυτώσουν από έντονα καιρικά φαινόμενα γιατί αυτό είναι το ζητούμενο και όχι να παλεύουμε με την ψιχάλα και για όλα αυτά είναι η προετοιμασία.

Αν εξαιρέσει κάνεις το κεντρικό ποτάμι της περιοχής, η σούδες δεν ήταν καθαρισμένες και επαναλαμβάνω δεν μπορώ να καθαριστούν μία ή δύο μέρες νωρίτερα, γιατί εκεί εξάντλησε την όποια προσπάθεια της η δημοτική αρχή και αυτό είναι μία σταγόνα στον ωκεανό με βάση την ανάγκη που υπάρχει να γίνονται συστηματικά αυτού του είδους καθαρισμοί.”

Ο κύριος Βεροιώτης έκανε λόγο για την ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης από τον Κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση των υποδομών για να αντιμετωπιστούν οι φυσικές καταστροφές, καθώς υπάρχει μία διάσπαση και κατακερματισμός ευθυνών, στον ένα κρίκο της τοπικής διοίκησης και των άλλων, είτε στο κεντρικό κράτος, περιφέρεια και Δήμο και με αυτό δένονται τα χέρια, όμως όσοι είναι εκλεγμένοι σε αυτούς τους τοπικούς κρατικούς μηχανισμούς τάσσονται με αυτή την πολιτική άρα έχουν ευθύνες.

Από τη στιγμή που δεν διεκδικείς σημαίνει ότι είσαι ούνα φάτσα ούνα ράτσα με αυτό που του επιβάλλει, οπότε νομίζω ότι με αυτή την έννοια είναι υποκριτική η εκ των υστέρων συζήτηση.

Ο λαός μας λέει ” αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει”, εφόσον έχεις αποδεχτεί την όλη κατάσταση και δεν λες τίποτα για αυτό, γίνεσαι συνένοχος, συνυπεύθυνος σε ότι συμβεί.

Προφανώς και δεν θα αλλάξει άρδην η κατάσταση τόσων χρόνων, γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται με τις σούδες και με κάποιες ανθρώπινες παρεμβάσεις, όμως δεν είναι μόνο αυτό η αιτία.

Οι αρμόδιοι φορείς του κράτους τι κάνουν με δεδομένο αυτό;

Το ζητούμενο όμως για να μπορέσεις να σχεδιάσεις σωστά είναι να είναι γνώμονας σου η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Το πρόβλημα όμως δεν συμβαίνει τώρα που υπάρχουν οι χρηματοδοτήσεις, καθώς χρήματα υπάρχουν και σε άλλες χρονικές περιόδους. Με την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή του κυρίου Γαλιατσάτου, αλλά και με την τωρινή μία σειρά ξενοδοχειακών επιχειρήσεων επιδοτήθηκαν με ζεστό χρήμα, με εκατομμύρια ευρώ που αυτά λείπουν από την αξιοποίησή τους σε τέτοια έργα.

Όχι τώρα που έχουμε τα χρήματα αλλά και παλιότερα θα μπορούσαμε να τα έχουμε. Μπορεί κάποιος να πει ότι τα χρήματα είναι από το ΕΣΠΑ, δεν διαφωνεί κανείς όμως αυτά τα χρήματα έχουν πάει εκεί μέσα από την αφαίμαξη του Ελληνικού λαού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μας τα δίνουν πίσω για να τα χρησιμοποιήσει προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου στην περίπτωσή μας μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες είτε στη Λευκάδα, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Επαναλαμβάνω ότι αυτά τα χρήματα λείπουν από κρίσιμες υποδομές, που πρέπει να τις έχουμε στα χέρια μας αν θέλουμε να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές. Το θέμα είναι πολιτικό και συνυπεύθυνοι είναι όλοι όσοι αποδέχονται αυτή την κατάσταση.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27889 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.