Λύγδας σε Γληγόρη: “Η αίτηση σας ως ειδικού συνεργάτη σε μικρό δήμο απορρίφθηκε. Φανταστείτε την έκβαση της σε μεγαλύτερο. Μπορείτε ωστόσο να απευθυνθείτε για θέση στην περιφέρεια ή τον κ. Βουλευτή.”


ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ

Σπύρος Λύγδας σε Κωνσταντίνο Γληγόρη: o  Λευκαδίτικος λαός σας έχει απαντήσει μέχρι τώρα δύο φορές το 2014 και το 2019 πιστέψτε με θα υπάρχει και συνέχεια.

Χαράλαμπος Καλός σε Κωνσταντίνο Γληγόρη: Κινείστε σε παράλληλο σύμπαν

Σκληρή κριτική στον τρόπο αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων στην Βασιλική με αιχμές κατά του αντιδημάρχου Σπύρου Λύγδα έκανε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης “Δίαυλος” Κωνσταντίνος Γληγόρης.

Όπως ανέφερε “τα καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές πάντα θα υπάρχουν, το θέμα είναι κατά πόσο εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουμε και όχι όπως ακούστηκε από δημοτικό σύμβουλο και δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που άκουσα -ότι υπήρχε πρόληψη καθώς όπως είπε  έσκαβαν  μία βραδιά πριν την καταιγίδα, γιατί αν δείτε όλα τα σωληνωτά φρεάτια στην παραλία είναι όλα βουλωμένα. Ακόμα και εμείς ακούσαμε από δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής ενότητας Απολλωνίων και όχι της Καρυάς ότι κάναμε  πρόληψη!!! Δυστυχώς αυτά ακούμε εδώ και γίνονται αυτές οι καταστροφές.

Ότι έργα έχει εκτελέσει σήμερα η δημοτική αρχή είτε σε συνέχεια της προηγούμενης, είτε  δικά της αν και αμφιβάλλω αν υλοποιείται το 15 με 20% του τεχνικού προγράμματος του 2019, άντε ας πούμε του 40% να μην είμαστε υπερβολικοί, ότι έργα έγιναν ήταν και πάλι λάθος.

Πήγαν στη Νικιάνα στο τέλος του σχεδίου πόλης και στο σημείο αυτό πρέπει να μιλήσουμε για τις ασφαλτοστρώσεις και το πεζοδρόμιο του ενός μέτρου, οι κύριοι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι της αστικής βιώσιμης κινητικότητας, που έφτιαξαν πεζοδρόμια ένα μέτρο.

Όταν πάτε και και ρίχνετε άσφαλτο στους δρόμους ξέρετε τι θα πάρετε κύριοι της αστικής βιώσιμης κινητικότητας και μας λέτε ότι θα φτιάξετε πεζοδρόμιο μισό εκατοστό στους πεζόδρομους και χωρίς κανέναν αγωγό από κάτω για να πάμε στα αντιπλημμυρικά.

Όταν πρόσφατα πήγατε και κατασκευάσατε μέσα στο ποτάμι Ιρλανδική τάφρο να κατέβει κανείς κάτω να τον πάρει το ποτάμι και να μην ξέρουμε πού θα βρεθεί και θα μας μιλήσετε για αντιπλημμυρική προστασία και σχεδιασμό;

Υπάρχει αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και Πολεοδομίας; Δεν υπάρχει. Υπάρχει αντιδήμαρχος Λευκάδας και Νυδρίου, Απολλωνίων, Καρυάς και Σφακιωτών δεν υπάρχει και σε λίγο όπως πάμε δεν θα υπάρχει δήμαρχος.

Εγώ αυτή τη στιγμή δεν κάνω τίποτα αυτή, εγώ εδώ μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μου. Ένα χρόνο τώρα σας συμβουλεύουμε σε όλα, ότι γνωρίζουμε στα δημοτικά συμβούλια σας το λέμε, εσείς όμως δεν κάνετε δημοτικά συμβούλια.

Και μετά ερχόμαστε να πούμε ότι κηρύχθηκε η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη.

Κάνετε δημοτικά συμβούλια μπας και καταφέρουμε να κάνουμε τίποτα για αυτό τον τόπο, τα πράγματα είναι απλά, κρύβεστε μέσα σε ένα δημαρχείο, είστε εξαφανισμένοι και ο κόσμος λέει πού είναι, στην Βασιλική ο κόσμος λέει να μην κατέβετε στο Μαραντοχώρι και την Κοντάραινα.

Μπορεί η φωνή μου να είναι λίγο πιο έντονη όμως το λέω με καλή διάθεση και πρόθεση και για σας αλλά για τον τόπο μας, για να μην ξαναζήσουμε τέτοια φαινόμενα κάντε αυτά που πρέπει να κάνετε και εμείς θα είμαστε δίπλα, όμως κάντε τα σωστά.

Μα είναι δυνατόν να υπάρχει Ιρλανδική Τάφρος στην Ακόνη να πνίξουμε τον κόσμο;

Τροποποιήστε τη μελέτη των 200 χιλιάδων 80αρι σωληνωτό και κάντε μελέτες ομβρίων για τα σχέδια πόλης. Η σούδες πλέον έχουν γίνει ιδιοκτησίες και πλέον μπορεί να χτίσει ο καθένας από τη μία μεριά. Είστε υποχρεωμένοι να έχετε μελέτες ομβρίων με σωστές διαδρομές και όχι στην τύχη όπως έγιναν τα τελευταία χρόνια που τη μελέτη ομβρίων του 2003 και 2004 πήγαν και το σωληνωτό από τα 3 μέτρα το έκαναν ένα και πήγαν να πνίξουν το μισό κόσμο για να προστατεύσουν κάποιον.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου Σπύρου Λύγδα στην αναφορά του κυρίου Γληγόρη και με αφορμή την αναφορά στην  πρωτολογία του  για την στατιστική που επικαλέστηκε, υπογράμμισε ότι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διδασκόμασταν και στατιστική.

“Αναφορικά με την Ιρλανδική τάφρο, πάλι εμείς στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διδασκόμασταν αντιπλημμυρικά έργα. Επιτρέψτε μου να πω ότι δείχνεται μία ανεπάρκεια ως μηχανικός εάν μου λέτε ότι σε έναν αγροτικό δρόμο δεν μπορεί να κατασκευαστεί Ιρλανδική τάφρος, μιλάμε για έναν αγροτικό δρόμο και όχι ένα κανονικό οδικό δίκτυο.

Δεν ξέρω αν εσείς διδαχτήκατε τέτοια μαθήματα η αν απλά λείπατε.

Ως αναφορά το αίτημα που κάνατε στην πρωτολογία σας για ειδικό συνεργάτη (στην πρωτολογία του ο κύριος Γληγόρης ανέφερε χαριτολογώντας ότι θα πρότεινε στον Δήμαρχο να τον έκανε ειδικό συνεργάτη όμως οι θέσεις είναι κατειλημμένες γιατί τους τελευταίους που πήρε τους βλέπει να μοιράζουν φυλλάδια στην κεντρική αγορά για την κινητικότητα) από όσο γνωρίζω και διαψεύσετε με αν κάνω λάθος, η αίτησή σας σε πολύ μικρότερο δήμο για τη θέση του ειδικού συνεργάτη απορρίφθηκε. Φαντάζεστε υποθέτω την έκβαση της αίτησης σας σε ένα πολύ μεγαλύτερο Δήμο όπως ο Δήμος Λευκάδας.

Αν θέλετε να σας πω την άποψή μου υπάρχουν και αλλού θέσεις για ειδικούς συνεργάτες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην περιφέρεια και στον κύριο βουλευτή.

Στα προσωπικά σχόλια που κάνατε για το άτομό μου επιτρέψτε μου να μην απαντήσω και να μην πέσω σε αυτό το επίπεδο, νομίζω ότι ο Λευκαδιτικος λαός σας έχει απαντήσει μέχρι τώρα δύο φορές το 2014 και το 2019 πιστέψτε με θα υπάρχει και συνέχεια.

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, ανέφερε ότι είχε πάρει απόφαση να μην ασχολείται όταν το επίπεδο των τοποθετήσεων του κυρίου Γληγόρη είναι χαμηλό, “όμως θα σας πω ότι κινείστε σε ένα παράλληλο σύμπαν”, ανέφερε.

“Σχετικά με τους προέδρους που αναφερθήκατε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο δημαρχείο, εγώ είχα την εικόνα την οποία εξακολουθώ και έχω,  ότι ο δημοτικός μηχανισμός κινήθηκε όπως έπρεπε. Προφανώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και στην σύσκεψη αυτή στην οποία είναι μάρτυρες πολλοί από τους σημερινούς συμμετέχοντες έθεσα το ερώτημα στους προέδρους τι κατά την άποψή τους δεν έγινε σωστά από τη μεριά του δήμου έτσι ώστε την επόμενη φορά να είμαστε ακόμα καλύτερα προετοιμασμένοι, κάτι το οποίο έθεσε σε όλους τους ανθρώπους που συνάντησα κατά την αυτοψία μου στη Βασιλική.

Θα σας πω λοιπόν ότι κανένας πρόεδρος και κανένας δημότης δεν ανέφερε το παραμικρό σε ότι αφορά παράλειψη του δήμου. Από πού λοιπόν προκύπτει η αναφορά να μην πλησιάσετε στην Κοντάραινα και το Μαραντοχώρι. Τι είναι αυτά που λέτε; Είσαστε εκτός πραγματικότητας τελείως.

About Ομάδα Σύνταξης 27851 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

10 Comments

 1. Ο ΛΥΓΔΑΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ(ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ),ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΛΕΥΚΑΔΑ.ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΒΟΛΤΕΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ.ΜΑΖΕΨΑΝ ΟΛΗ ΤΗ ΣΑΒΟΥΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ.

 2. Ο Λυγδας λιγδωσε κι εχει πολυ θρασος.Απυθμενο.Ταμαμ με τον καμαροπαπουτση δημαρχο. Ειναι αυτονοητο να μην κυκλοφορει κανεις τους και να κρυβονται. Τα παιδακια βρηκαν ζεστασια στα γραφεια με συμβουλους προθυμους και το Θοδωρη δεδομενο

  • Ο Λυγδας , εκανε το λιανοπαιδι σας τον φλουδα να μην ξερει τι να πει και τι να κανει και σας πονεσε βλεπω…

 3. Να πάψουν οι γκρίνιες ( γρινιξόλ) διότι δεν αποτελούν φάρμακο για ίαση καθημερινών και μακροχρονιοτέρων προβλημάτων.
  Να επέλθει χριστιανική κατανοημένη ομόνοια και να τραβήξει το δημοτικό νταραβέρι μπροστά.

  Στον δήμο Λευκάδας
  στα Ιόνια Νησιά
  χρειάζεται ομοψυχία
  για τα καθημερινά.

  Όλα να λειτουργούν λορό’ι’
  καμοκουρτισμένο
  και να μην χάνει χρόνο
  σαν χαλασμένο.

  Διάλογος να γίνεται δυνατός
  όχι με φωνές
  δεν αντέχουν οι δημότες
  κόντρες και βρισιές.

  Να βάλουν όλοι μυαλό
  να μήν φωνασκούν
  και μα πέσει μια ησυχία
  τον δήμο να διαχειριστούν.

  Να γίνει κι ένα ευχέλαιο
  στην Φανερωμένη
  υπερ υγείας και μυαλού
  νάναι οι δημοτικοί αγαπημένοι.

  Γιατί αλλέως θα πέσει
  δημοτική φαγωμάρα
  και τότε απ τους δημότες
  θα πέφτει εκλογική σφαλιάρα.

  Τα ξεροκούκια θα τα χάσουν
  στις επόμενες εκλογές
  που χρόνος μπαίνει χρόνος βγαίνει
  όλες τις εποχές.

  Εθελουσίως ζητήσανε
  να μετάσχουν στις εκλογές
  όχι για να τσακώνονται
  αλλά για να γίνει το σήμερα
  καλύτερο απ το χτές.

  Οι δημότες δεν τους ψήφισαν
  για να κονταροχτυπιούνται
  αλλά με ομόνοια διαχείρησης
  καλύτερη μέρα οι πολίτες να δούνε.

  Εσείς οι δημοτικοί εκλεγμένοι
  τι ψάχνετε απ την ζωή σας ??
  περαστικά είναι τα αξιώματα
  δεν είναι για υπαρξιακή χορτασή σας.

  Την μια μέρα είστε εκλεγμένοι
  στον Δήμο εκπρόσωποι των πολιτών
  και σε λίγο χρονικό διάστημα
  παίρνετε μόνο τον δικό σας εκλογικό σταυρόν.

  Για τούτο μην τσακώνεσται
  όλα είναι περαστικά
  μόνο κυτάξτε την καθημερινότητα
  και τα προβλήματα τα δημοτικά.

 4. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ.ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ;ΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ;Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ;ΠΟΙΟΣ “ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ”ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 09:00 ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΙΣ 12:00,ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ Η ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝΕ ΚΑΦΕ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΣ;ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΛΟΥΔΑ ΗΣΥΧΟ.

 5. Η δουλειά πλέον δεν αποτελεί κίνητρο.
  Διότι και χωρίς δουλειά ζούν με επιδόματα.
  Και έτσι και στην δουλειά γενικεύτηκε η επιδοματική κουλτούρα: να δουλέψουν λιγότερο έως καθόλου.

 6. Αθάνατο Ελληνικό δημόσιο και κατά επέκταση και οι ήρωες εργαζόμενοι στο Δήμο η στην περιφέρεια κάποτε πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση .Ας κάνει την αρχή ο νέος δήμαρχος μας και πιστεύω ότι δεν θα χάσει ψήφους και θα σταματήσουν οι βολές για ανάξιους υπαλλήλους και για βραδιτιτα σε επείγοντα έργα

 7. Για αρχη δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολοι γραφετε με ψευδονυμα, ντρεπεστε ? 

  Κυριε «Τακη», εισαι τοσο ασχετος που δεν ξερεις ότι ο ο λυγδας δεν είναι αντιδημαρχος υδρευσης – αποχετευσης, αλλος είναι.  

  Κυριε «ασχετε» εάν εχει θρασσος αυτό το παιδι τι να πω..  μαλλον ο φιλος σου ο Γληγορης εχει θρασσος , ο οποιος είναι  σαν και εσενα, ασχετος…  Εκτος και εάν εισαι εσυ ο Φλουδας με το παρατσουκλι ασχετος , γιατι εκτός  από το ότι σου ταιριαζει  γαντι το ψευδονυμο που διαλεξες , χρησιμοποιεις και την ιδια ακριβως εκφραση που ακουσα στο ραδιοφωνο, όπως ακριβως την ειπε προχθες ο Γληγορης στο δημοτικο συμβουλιο 

  Κυριε «σχετικε», ενταξει και ο λυγδας είναι σαν να  κλεβει εκκλησια. Αφηνει τον Γληγορη να ξεφτυλιζεται  και να φωναζει  για 1 ωρα και μετα παιρνει τον λογο και τον αποτελειωνει μεσα σε 3 λεπτα.  Δεν ξέρω πως θα εξελιχθει αυτό το παιδι, αλλα σιγουρα είναι ο αντιδημαρχος της  χρονιας και όχι μονο για το 2019. Εχουμε παρα πολλα χρονια να δουμε τοσο αξιολογο αντιδημαρχο  σε αυτό το νησι. 

 8. Το ποίημα όμως ώς υψηλή τέχνη , δεν επιδέχεται κριτικής. Αποτελεί από μόνο του μια πολιτική εμπειρία στην βάση του κοινωνικού ρεαλισμού.
  Το ποίημα ανήκει σε όλους τους πολίτες, για να διαβάζεται ώς έργο τέχνης με όρους ριζοσοαστικούς της ανάγνωσης, και να απελευθερώνει ροές και συνθέσεις νοημάτων – δεν προορίζεται για τα απλά νοήματα- . Για τούτο και ανώνυμο διότι ανήκει στον σε όλους.
  Το ποίημα λέει -το νόημα του λογοτεχνήματος είναι – να σκύψουν όλοι τα κεφάλια και να βάλουν και τα χέρια – μυαλό έχουν δεν λείπει- να εργαστούν ακόμα και για το παρακμικρό να καθαρίσουν την ελάχιστη σκόνη που υπάρχει σε ένα πεζοδρόμιο.
  Νάναι η Λευκάδα Δήμος και χωριά περιποιημένα με υποδομές και με καθαριότητα και τάξη. Και αυτό θα γίνει αν δουλέψουν όλοι.
  Η τέχνη προηγείται της εποχής της.

 9. Τα ίδια έλεγε και ο Τόσκας για τη φωτιά στο Μάτι…….”όλα έγιναν όπως έπρεπε κι όταν αν επαναλαμβανόταν η φωτιά θα χερίζοταν την κρίση με τον ίδιο τρόπο”!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.