Β. Τσίρκας στον Prisma 91,6: Αυτή η συμφωνία δεν είναι τόσο κακή όσο κάποιοι από την αντιπολίτευση υποστηρίζουν


O βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας καλεσμένος στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, τη διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση που είναι σε εκκρεμότητα αλλά και για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας το οποίο ξεκινά άμεσα στην Άρτα όπως επισήμανε και η αν. υπουργός εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου στην επίσκεψή της.

Ο κ Τσίρκας αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας το οποίο πλέον θα είναι 8μηνο και θα βοηθά τους ανέργους ενεργητικά να επανενταχθούν στην απασχόληση και την εργασία. Παράλληλα ο βουλευτής αναφέρθηκε στο ζήτημα της αγροτικής παραγωγής και στην ανάγκη  να δουλέψουμε οργανωμένα και συστηματικά σε μια προοπτική ανάδειξης και ενδυνάμωσης του προϊόντος στην παγκόσμια αγορά. Στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες σημείωσε αφορά τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση καθώς μπαίνει για πρώτη φορά ένα αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επαναλειτουργία των συνεταιρισμών με ορθό τρόπο.

Ο κ Τσίρκας σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει η αξιολόγηση ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τις κόκκινες γραμμές της,πρέπει η ελληνική κοινωνία και οικονομία να ανασάνει όπως σημείωσε κάτι που θα γίνει αφού κλείσει η αξιολόγηση και η κυβέρνηση ολοκληρώσει το παράλληλο πρόγραμμα,προκειμένου η χώρα να περάσει σε μια μεταμνημονιακή πολιτική.