Τσιόδρας: Χαμογελάω αλλά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος – Να μην εφυσυχάζουμε


Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας εμφανίστηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως «από εμάς εξαρτάται αν θα πρέπει να εφαρμοστούν πιο αυστηρά μέτρα. Ωστόσο έτσι όπως πάμε, επαναξιολογούμε την κατάσταση κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα και προχωράμε ανάλογα. Πρέπει να πω ότι είμαι χαρούμενος αλλά ας το κρατήσω μέσα μου προς το παρόν. Έχω συγκρατημένη αισιοδοξία και νομίζω ότι σιγά σιγά είμαστε χαρούμενοι. Μπορεί όμως να φτάσουμε και στο άλλο άκρο»

«Βλέπω την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας με μία συγκρατημένη αισιοδοξία. Εάν προσέξει κανείς ακόμα και τα νούμερα των εργαστηριακών ελέγχων τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τα θετικά αποτελέσματα θα δει κάποια μικρά αισιόδοξα μηνύματα. Αυτά δεν μπορούν να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό, ωστόσο πρέπει να επιβεβαιώσουν μέσα μας ότι αυτό που κάνουμε δουλεύει, ότι υπάρχει μια βραδεία αύξηση και ενδεχομένως εάν συνεχίσουμε με αυτή τη στρατηγική να έχουμε μείωση των κρουσμάτων. Αυτό όμως εξαρτάται από εμάς» συμπλήρωσε.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28512 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η επιστήμη ,με τον ωραίο τρόπο της με τον οποίο εκπροσωπείται απ τον κο κο Τσιόδρα , πρέπει να πεί αλήθεια.
  Αν η πολιτική την είπε δια του προέδρου της Γαλλίας ( πόλεμος ) πρέπει και η επιστήμη να υποδείξει τον εξαπολύσαντα τεχνικά τον πόλεμο.
  Αυτό είναι το αναγκαίο να εφοδιάσει η επιστήμη την πολιτική για να μπορέσει η πολιτική και της Ελλάδος, να αντιμετωπίσει με τα μέσα που έχει τον συγκεκριμένο εχθρό που κύρηξε τον πόλεμο και στην χώρα.
  Πόλεμος δεν γίνεται μόνος του , κάποια χώρα τον ξεκινάει έναντι συνήθως άλλων χωρών. Και η χώρα αυτή ώς ο φορέας του πολέμου πρέπει να κατονομαστεί απ την επιστήμη οου ερευνά. Η πολιτική αποφασίζει.
  Αν δεν κατονομαστεί απ την επιστήμη η χώρα οου κύρηξε τον πόλεμο , τότε η επιστήμη είναι μεταφυσική -ο αόρατος τηλεοπτικός πόλεμος του Βαρτάνη – και τηλεοπτικός παγανισμός.
  Και στον πόλεμο χρειάζεται η κοινωνική Εθνική ομοψυχία , για την συστράτευση.
  Κοινώς η παλα’ι’κή άμυνα άρχικα και η η πάλα’ι’κή αντεπίθεση. Γιατί αλλέως η χώρα θα ηττηθεί και ιστορικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.