Έρευνα της Google: Οι Έλληνες μείωσαν κατά 80% τις μετακινήσεις τους


Η Google δημοσιοποίησε το νέο εργαλείο Covid-19 Community Mobility Reports, μέσω του οποίου φαίνεται σε 131 χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- η επίδραση που έχει στην κινητικότητα των πολιτών κάθε χώρας η λήψη των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης (social distancing), προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Για την Ελλάδα ειδικά, η Google αναφέρει ότι μεταξύ των αρχών Ιανουαρίου και του τέλους Μαρτίου έχει υπάρξει μείωση κατά 80% στις κινήσεις στο τομέα λιανικού εμπορίου και αναψυχής (καταστήματα, εστιατόρια, καφέ, πάρκα, μουσεία, βιβλιοθήκες, σινεμά, θέατρα κ.ά.), μείωση 76% στον τομέα μέσων μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρένα κ.ά.), μείωση 55% στα πάρκα-παραλίες-πλατείες-μαρίνες, μείωση 53% προς τους χώρους εργασίας και μείωση 41% στα καταστήματα τροφίμων-λαϊκές αγορές-φαρμακεία. Αντίθετα έχει υπάρξει αύξηση της κινητικότητας κατά 20% στους χώρους κατοικίας.

Οι εκτιμήσεις της Google αφορούν το πώς οι επισκέψεις και η διάρκεια τής κάθε επίσκεψης σε διάφορα μέρη έχει αλλάξει σε σχέση με την περίοδο πριν τη λήψη των μέτρων. Ο υπολογισμός έχει γίνει με τη χρήση συναθροισμένων και ανώνυμων δεδομένων και τα πιο πρόσφατα στοιχεία έχουν χρονική υστέρηση δύο έως τριών ημερών.

Τα στοιχεία προέρχονται από χρήστες που έχουν ενεργοποιημένο το ιστορικό εντοπισμού θέσης στο λογαριασμό τους Google (όποιος δεν θέλει, μπορεί να το απενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή).

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το νέο εργαλείο δημιουργήθηκε, χωρίς να παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, καθώς δεν αποκαλύπτεται καμία προσωπική πληροφορία για τις επαφές ή τις κινήσεις οποιουδήποτε ατόμου.

Επισήμανε επίσης ότι στόχος της είναι να βοηθήσει τις αρχές δημόσιας υγείας και τους πολίτες να κατανοήσουν τις αντιδράσεις του κοινού στα μέτρα αποφυγής των κοινωνικών επαφών.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28415 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Στην κατοχή 1941-1944 οι Γερμανοί είχαν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά το απόγευμα στις κατεχόμενες χώρες.
  Ό κινέζικος κορονοιός στις μέρες μας επέβαλε μέχρι μόνιμο κλείσιμο στα σπίτια όλες τις ώρες της ημέρσς.
  Ο συνταγματολόγος μπορεί να μας πεί τι είναι εδώ ιστορικά ?? Η ιστορία επαναλαμβάνεται ώς φάρσα ?? Ή η ιστορία απλά επαναλαμβλάνέται??

 2. Πρώτα ευχή να φύγει ο εφιάλτης του κορονοιού.
  Μας είχε κλομπίσει η κατανάλωση Βενζίνης για να φτάνουμε στις δουλιές.
  Όσοι είχαν ιχε Diesel κάτι εξοικονομούσαν.Τους κατόχους των βενζινοκίνητων ιχε τους είχε ρημάξει το καύσιμο.
  Η κυβέρνηση έχει ίσως την ευκαιρία να κυρήξει επιστροφή στην επαρχία , ανεύρεση των χωραφιών και έναν άλλο τρόπο ζωής με λιγότερα κόστη.
  Κα

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.