Τουρισμός: Ιταλική επίθεση στην Ελλάδα – Αερογέφυρες «σηκώνει» η Μεγάλη Βρετανία


Τους τόνους κατά της Ελλάδας ανεβάζουν οι πολιτικοί της Ιταλίας με αφορμή τον τουρισμό. Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, πολλοί συντοπίτες του δεν θα πάνε φέτος, διακοπές, στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί λανθασμένο να μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες που φτάνουν στα ελληνικά αεροδρόμια από τέσσερις περιοχές του ιταλικού Βορρά. Τις παραπάνω δηλώσεις έρχεται να συμπληρώσει ο υπουργός Eξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος ανέφερε, «η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα, σε όποιον δεν την σέβεται».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την DW, ο Ντι Μάιο, στις 9 Ioυνίου αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα. Νωρίτερα θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του στο Βερολίνο και την Λιουμπλιάνα. «Πιστεύουμε στην συνεργασία αλλά και στην αμοιβαιότητα. Με αυτό το πνεύμα θα πραγματοποιήσω τις τρεις αυτές επισκέψεις. Όταν πάω στην Αθήνα θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες», τόνισε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

 

Η Ρώμη ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην Αθήνα, λόγω του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί. Ταυτόχρονα ένας λόγος είναι και τα σημαντικά εσωτερικά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 3 Ιουνίου θα επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών σε όλη την Ιταλία. Πολλοί περιφερειάρχες του νότου όμως φοβούνται ότι από τον βορρά μπορεί να αφιχθούν και κάποιοι τουρίστες θετικοί στον ιό. Για το λόγο αυτό ζητούν να υιοθετηθεί ένα «υγειονομικό διαβατήριο». Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε απαντά ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό. Παρά ταύτα -πέρα από πολιτικές στρατηγικές και σκοπιμότητες- είναι γεγονός ότι πολλοί Ιταλοί θεωρούν την Ελλάδα δεύτερο σπίτι τους, συνώνυμο διακοπών, χαλάρωσης και επιστροφής στις ρίζες. Και ότι θα ήθελαν να την επισκεφθούν αμέσως, χωρίς περιορισμούς.

Αερογέφυρες από τη Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει αερογέφυρες με ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ώστε οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο να μην είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα, αναφέρουν σήμερα εφημερίδες. Δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τους περισσότερους θανάτους από τον νέο κορονοϊό, το Ηνωμένο Βασίλειο εφαρμόζει πολύ σταδιακά μια χαλάρωση του lockdown, το οποίο επιβλήθηκε στα τέλη Μαρτίου, κάτι που ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν πρόωρο. Για να εμποδισθεί μια νέα αύξηση των κρουσμάτων, το Λονδίνο ανακοίνωσε πως όσοι φθάνουν από το εξωτερικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Από τη Δευτέρα, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από αέρος, ξηράς ή θαλάσσης θα πρέπει να παραμένουν απομονωμένοι για 14 ημέρες, ένα σχέδιο που επικρίθηκε από τους επαγγελματίες των αεροπορικών ταξιδιών και του τουρισμού, οι οποίοι προειδοποιούν για εν δυνάμει καταστροφικές συνέπειες για τους τομείς τους. Όμως εξετάζονται πολλά ενδεχόμενα για τη χαλάρωση αυτού του μέτρου, αναφέρουν οι εφημερίδες Times, Telegraph και Guardian.

Η κυβέρνηση, η οποία έκανε γνωστό πως θα επανεκτιμά το μέτρο κάθε τρεις εβδομάδες, εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκρίνει τη δημιουργία αερογεφυρών από το τέλος του μήνα, καθώς πλησιάζουν οι θερινές διακοπές, αναφέρουν οι Times. Οι χώρες με τις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να δημιουργήσει αερογέφυρες θα επιλεγούν ανάλογα με την οικονομική σημασία τους για το Ηνωμένο Βασίλειο, με το επίπεδο του κινδύνου μετάδοσης του ιού, με τον αριθμό των επιβατών τους οποίους θα αφορούν και με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα αεροδρόμια, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν από την Ελλάδα, την Αυστραλία και την Πορτογαλία θα μπορούν να αποφύγουν την καραντίνα, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Η συντηρητική εφημερίδα αναφέρει πως ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «προσωπικά ευνοεί» τις αερογέφυρες, μετά τις επικρίσεις στις τάξεις των συντηρητικών και τις προειδοποιήσεις άνω των 200 διευθυντικών στελεχών των αερομεταφορών και του τουρισμού, όπως αυτοί της Ryanair και της IAG, στην οποία ανήκει η British Airways.

Οι ταξιδιώτες που τίθενται σε καραντίνα θα μπορούν ωστόσο να βγαίνουν για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα, να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και να αλλάζουν κατάλυμα, αν αυτό είναι απαραίτητο, αναφέρει η Guardian. Το σχέδιο πρόκειται να παρουσιασθεί σήμερα στους βουλευτές, οι οποίοι επιστρέφουν στο κοινοβούλιο έπειτα από ένα διάλειμμα.

Η κυβέρνηση τους ζήτησε να επιστρέψουν στο Ουέστμινστερ, θέλοντας να βάλει τέλος στο υβριδικό σύστημα που ισχύει μέχρι τώρα, με ένα μέρος των βουλευτών να έχουν φυσική παρουσία και ένα άλλο να παρακολουθεί τις συζητήσεις μέσω βιντοδιάσκεψης. Η αλλαγή αυτή έχει προκαλέσει τις επικρίσεις κοινοβουλευτικών, οι οποίοι ανησυχούν για τους πιο ευάλωτους μεταξύ τους. Οι βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων, όπου ο Μπόρις Τζόνσον διαθέτει ευρεία πλειοψηφία, θα ψηφίσουν σήμερα κυβερνητική πρόταση που βάζει τέλος στη δυνατότητά τους να ψηφίζουν εξ αποστάσεως.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Ο μεγαλύτερος εχθρός της νεοελληνικής κρατικής ιστορίας είναι η Ιταλία.
  Το μίσος της αστικής Ιταλικής τάξης ( που επενδύει την πολιτική Ιταλική ζωή με στελέχη δοτούς πολιτικούς) , απέναντι της Ελλάδος ακουμπάει στην βαθιά ρίζα της Αυστριακής κατοχής της Ιταλίας και στην σχέση των Ελλήνων υπηκόων της Αυστρίας που απετέλεσαν στοιχείο της ισχύος της Αυστροουγγαρίας για πολλά χρόνια ώς τα τέλη του 19ου αιώνα.
  Δεν είναι τυχαίο ότι για πολλά χρόνια η σφηκοφωλιά που πατρονάριζε την Ελληνική μοναρχία του Ντίνου Γλύξμπουργκ ήταν τα Ιταλικά άτυπα πολιτειακά αλλά πανίσχυρα σε πολιτική και κοινωνική ισχύ πριγκηπάτο τέως Βασίλεια της Αόστης , Φλωρεντίας, κλπ κλπ.
  Όπου και αυτά έπεξαν ρόλο στις πολιτειακές μοναρχικρς ίντριγκες μετά την δολοφονία του Αγγλοστραμένου Γεωργίου Α το 1913. Για την οποία δολοφονία υπήρχαν ιταλοτραφείς προειδοποιήσεις και πληροφορίες.
  Δεν είναι τυχαίες οι πριγκηπικές Ελληνοιταλικές επιγαμίες τπ πρώτο μισό του 20ου αιώνα και πρίν.
  Το μίσος της ιταλικής αστικής βασιλόαστικής πολιτικής κάστας απέναντι στην Ελλάδα, είναι αυτό που πίεσε και έστρεψε τα όνειρα του Μουσολίνι σε βάρος της Ελλάδος.Μάλιστα συγκεκριμένος πριγκηπικός οίκος τφς Ιταλίας που διακονούσε τα πολιτικά φασιστικά Μουσολινικά παρασκήνια.
  Στο τέλος του Β παγκοσιου πολέμου ωρισμένοι Ιταλοί Παρτιζάνοι θέλανε να ξεκαθαρίσουν με προγκρόμ ( και κσλά θα κάνανε) το παλιό σκυλολό’ι’ των Ιταλθκών άτυπων πριγκηπάτων , και δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι παρτιζάνοι που έβλεπαν το δάσος από την κλίκα των πριγκήπων , που ήταν υπεύθυνο για τον Ιταλικό φασισμό , μέχρι οου ακόμα τον ιδιο το Μουσολίνι τον θεωρούσαν βλάκα και εξιλαστήριο θύμα. Εξ άλλου το ίδιο αυτό το Ιταλικό πριγκηπικό σκυλολό’ι’ ήταν που ανέβασε τον Μουσολίνι το ίδιο που το 1943 τον αχρήστευσε, πρίν την λήξη του πολέμου( για τούτο και βλάκας και θύμα ο Μουσολίνι).
  Μετά το 1943 το Ιταλικλο αυτό σκυλολό’ι’ είχε επικρατήσει στην πολιτική και έκανε στροφή στους Αμερικανούς κύρια, για να διασωθεί απ τους Παρτιζάνους και την λαική οργή, και οι Αμερικανοί αμέσως μετά το 1945 χρησιμοποίησαν αυτό το πριγκηπικό σκυλολό’ι’ για την δημιουργία παρακρατικών οργανώσεων π.χ Κόκκινη προβιά, Μασωνικών στοών που ματοκύλησαν την Ιταλία και χειραγωγούσαν τις εκλογές, και κάλυπταν και τους μαφιόζους μέ τους οποίους συνεργαζόνταν.
  Το 1920 το μίσος της Ιταλικής πολιτικής τάξης απέναντι στην Ελλάδα ήταν συτό που έπαιξε κύριο λόγο στην μικρασιατική καταστροφή , και η επίθεση τουωΜουσολίνι του βλάκα στην Ελλάδα το 1940 ήταν οι απαιτήσεις συγκεκριμένων πριγκηπικών βαρώνων της Ιταλίας.
  Το 1923 σπό αυτούς ξεκίνησε ο βαμβαρδισμός και η κατάληψη της Κέρκυρας, και εδλω δεν ήταν αετοχη η Ελληνική μοναρχική πριγκηπική παρέμβαση του Έλληνα άνακτα οιυ έφυγε για την Ιταλία μετά την Μικρασιατική καταστροφή , στην προσπάθεια βα τιμωρήση τους Έλληνες επαναστάτες του 1922.
  Σαφέστατες αναφορές για τον ρόλο αυτής της Ιταλικής σκυλοπριγκηπικής κάστας που έλεγχε την Ιταλική πολιτική ζωή,κάνει ο Γκράτσι στα απομνημονευματά του για τα πρίν το 1940 γινόμενα και σχεδιαζόμενα σε βάρος της Ελλάδος με δόρυ τον Μουσολίνι.
  Μετά τον 1943 , με τα κυκλωματάτων και δη στην Παπική εξουσία κστάφεραν μα στρέψουν το Παρτιζάνικο σύστημα πρώτα κατά των πρώην Συμμάχων Γερμανών, και κατά των στελεχών του Ιταλικού κυβερνητικού Μουσολινικού καθεστώτος, για να την βγάλουν καθαρή. Και αυτό το ήξεραν οι Γερμανοί και ξέσπασαν σε βάρος των αθώων απρόθυμα επιστρατευμένων πολιτών από το 1940.
  Και μετά την λήξη του πολέμου προσκολήθηκαν στην Αμεριηανική κυριαρχία για να καλυφθούν.
  Σε αυτά τα κυκλώματα του Ιταλικού πριγκηπικού σκυλολογιού, χρωστάει μεγάλο μέρος απ την υποστήριξη του απ τους Αμερικανούς -τον ίδιο τον πρόεδρο Ρούσβελτ- ο Έλλην άνακτας Γέώργιος Β ο καψούρης ( ο σφαγέας των Ελλήνων σπό το 1935 ώς το 1947 που πέθανε και ώς το 1949 λήξη εμφυλίου). Όταν και οι ίδιοι οι Εγγλέζοι του Τσώρτσιλ τον είχαν ουσιαστικά ξεγράψει για την Ελλάδα.
  Και σήμερα η κάστα αυτή του Ιταλικού σκυλολογιού διακονεί κσι μεοδεύει κύρια την Ιταλική πολιτική ξαι κοινωνική ζωή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.