Τοπική Κοινότητα Τσουκαλάδων: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για το Κτηματολόγιο


Σε συμβολικό δίωρο κλείσιμο των γραφείων του Κτηματολογίου προχώρησε η Τοπική Κοινότητα και η επιτροπή αγώνα των κατοίκων των Τσουκαλάδων σήμερα το πρωί, εκφράζοντας έτσι την μεγάλη δυσαρέσκεια για την κατάσταση που επικρατεί με την εφαρμογή του κτηματολογίου.

Βασικές ενστάσεις τους να μην εφαρμοσθεί η πιλοτική με το 30% της κάθε περιοχής, αλλά να ξεκινήσουν άμεσα πραγματικές μετρήσεις και η επανακαταμέτρηση να αφορά το σύνολο των ιδιοκτησιών.

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας από τον Άγιο Μηνά με προορισμό το Διοικητήριο.

Αποφασίστηκε την Τετάρτη να πραγματοποιηθεί και πάλι λαϊκή συντέλεση στους Τσουκαλάδες, κάνοντας έκκληση να παρευρεθούν και οι κάτοικοι των υπόλοιπων χωριών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, ενώ αναμένεται και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ακούστε τι είπε στον Prisma 91,6 ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τσουκαλάδων Αποστόλης Βεργίνης

Πληροφορίες και φώτο lefkadapress.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27444 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Το ζητούμενο για την κτηματική περιφέρεια Τσουκαλάδων είναι η αμεσότερη οικειοποίηση του ωραίου και διαυγούς τοπίου πάνω απ το χωριό , με τον κερματισμένο παλαιότερο κλήρο και την ευκολία πρόσβασης και οικοδόμησης.
  Μπορεί και το κατωφερές τοπίο κάτω απ το χωριό πρός την ακτή.
  Να βοηθηθούν από το ΤΕΕ οι κάτοικοι του χωριού με μικρό κόπστος τοπογράφησης να συντάξουν τοπογραφικά και με επιτροπή έγκυρη να οριοθετήσουν ιδιοκτησίες και σύνορα στα μικροχώραφα , και να κινηθούν πρός την κατεύθυνση της εφηρμοσμένης νομιμότητας για να υπονομεύσουν την εικονική φωτοστοιχειομετρική εικονικότητα , που τους παρουσιάζουν.
  Να κινητοποιήσουν στην βάση της επιστημονικότητας- και της κοινωνικής υποχρεωσεώς αυτών ώς επιστημονικοί φορείς – τα συλλογικά όργανα των Τοπογράφων και των Γεωλόγων, πλέον την καταφυγή στις διεθνείς ανάλογες επιστημονικές και συλλογικές Federation.
  Προσοχή γιατί η εμφανιζόμενη ώς επιστημονική από ψηλά χαρτογραφημένη επιστημονικότητα ( με φακούς διαθλάσεως για τα κάθε λογής εκπαιδευτικά πανεπιστημιακά αποκοινωνικοποιημένα εργαστήρια ), δεν υπονομεύεται παρά την προσήλωση στο πραγματικό και τις τελεσμένες εφαρμοστικοτητές του.
  Το στοιχείο του κτηματολογίου – καπιτολάριο παλαιότερα- είναι το στοιχείο της αποενοχοποιημένης κυνικής και αντικοινωνικής ρεαλιστικότητας, μέσα απ την οποία επιχειρείται βίαια η ακύρωση του πραγματικού κοινωνικού σστοιχείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.