Τομεακή Επιτροπή Λευκάδας του ΚΚΕ: ανακοίνωση για τη συνάντηση Τραμπ- Μητσοτάκη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, ότι η δήθεν προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας περνάει μέσα από τη στήριξη των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της τακτικής του εφησυχασμού, που καλλιέργησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ, για τους ισχυρούς τάχα «συμμάχους» που θα αποτελέσουν ασπίδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα.

Η παρουσία – ντεκόρ του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον των πολεμικών απειλών Τραμπ εναντίον του Ιράν είναι ενδεικτική του ρόλου, που επιφυλάσσουν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ, εκείνου του ορμητηρίου τους για να υλοποιούν τα σχέδια τους στην ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια στιγμή η εκκωφαντική σιωπή -για μια ακόμη φορά- ενός Αμερικάνου προέδρου απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, δείχνει ότι αυτό που τους νοιάζει είναι να μη διαταραχθεί η συνοχή του ΝΑΤΟ, και μάλιστα σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και αυξάνουν οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής. Αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συνδιαχείριση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό την εποπτεία των Αμερικάνων.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, προχώρησαν στη σύναψη της επικίνδυνης «αμυντικής» συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ και την επέκταση των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Αναβάθμισαν τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Προχώρησαν σε ενεργειακές συμφωνίες που κανένα όφελος δεν έχουν για τον ελληνικό λαό και χωρίς την προηγούμενη ανακήρυξη ΑΟΖ. Μοναδικό κριτήριό τους η συμμετοχή και του εγχώριου κεφαλαίου στην μοιρασιά που γίνεται στην περιοχή με την εκμετάλλευση και το αίμα των λαών.

Στην ουσία πρόκειται για μια κοινή εξωτερική πολιτική που σήμερα φανερώνει ακόμη περισσότερο τους τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Για αυτό άλλωστε και η κριτική των άλλων κομμάτων στην κυβέρνηση ΝΔ δεν αφορά την ουσία της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με την οποία συμφωνούν, αλλά στο είδος και στην επάρκεια των ανταλλαγμάτων που εξασφάλισε, κάτι που ουσιαστικά ποτέ δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και για κανένα ζήτημα, πολύ περισσότερο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές και το ΚΚΕ εδώ και καιρό είχε προειδοποιήσει σχετικά, την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις κορόιδευαν τον ελληνικό λαό, καθησυχάζοντας για τη στάση των ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα πρωτοστάτησε στο ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, οι απειλές εναντίον του Ιράν και ο κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, το επιβεβαιώνουν .

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη:

– Για να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ και να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.

– Για να μην χρησιμοποιηθεί η χώρα μας ως ορμητήριο ή προγεφύρωμα πολεμικών επεμβάσεων. Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

– Για να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το κράτος- τρομοκράτη του Ισραήλ.

– Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οργανισμούς.

About Ομάδα Σύνταξης 28501 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Δεν είναι ντεκόρ η παρουσία ενός πρωθυπουργού σε επίσκεψη σε άλλη χώρα.Ούτε αυτήβη συλλογιστική στέκει ώς κριτήριο για την όποια ευρύτατη κοινωνική συσσωμάτωση ( που η μεταπολιτευτική Ελλάδα έχει καταφέρει σε ικανοποιητικό στην ώς τώρα ιστορία της βαθμό.
  Οι συσχετισμοί δυνάμεων, συνεργασιών ακόμα και αντιπαλοτήτων στο ισχύον σύστημα Εθνών -κρατών ( άλλο υστημα δεν έχει προταθεί τον τελευταίο ώς τώρα αιώνα) δεν είναι ανεξάρτητοι απ τον βαθμό των εσωτερικών συσσωματώσεων των Εθνών στα κρατικά όρια.
  Και αυτό απετέλεσε ομοειδή σταθερά και στο Δυτικό και στο Ανατολικό ( όσο υπήρχε) μπλόκ, αλλά και στο μπλοκ των ανεξαρτήτων χρόνια κρατών και στους μεμονωμένους.
  Ακόμα και ο ανεξάρτητος μεμονωμένος Έντισον Φραγκούλης χονια παραμονές των εκλογών την κομματική συσσωμάτωση έψαχνε..άσχετα αν έλεγε ότι : “” μετά τις εκλογές θα αρχίσει την διαδικασία ενίσχυσης των κομματικών λειτουργιών και το στήσιμο του πολιτικού κοματός του””.
  Το σπλέντιτ α’ι’ζολέ’ι’σον είναι καταφανώς και προδήλως ανεδαφικό και διεθνικά ( για τον δημοκρατικό διεθνισμό ).Δημοκρατικό διεθνισμό που είναι και προυπόθεση του προλεταριακού διεθνισμού.
  Αν τώρα ο Δημοκρατικός διεθνισμός επιδιώκεται να επιτευχθεί μέσω του προλεταριακού πιθαναγκασμού, τότε πώς θα υπάρξει ο δημοκρατικός διεθνισμός?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.