Περί αθλητισμού ο ρόλος…


Έίναι μια πραγματικότητα ότι ο σωματειακός αθλητισμός της Λευκάδας έχει χάσει την, του προσφάτου παρελθόντος,αίγλη του.

Μετά την,για πρώτη φορά, κατάκτηση πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής κατηγορίας του ιστορικού Τηλυκράτη  την περίοδο 2017-2018 κατά την οποία είχα την τιμή να προεδρεύω του Δ.Σ. του σωματείου,την συμμετοχή  της ομάδας μπάσκετ Δόξα  Λευκάδας στην Α1 και την εξαιρετική πορεία της γυναικείας ομάδας μπάσκετ Νίκη Λευκάδας στην Α1 και την Ευρωπαική της συμμετοχή,η πορεία των σωματείων βρίσκεται σε μια πιο προσγειωμένη κατάσταση βαθμολογικής επιβίωσης  ,όμως αυτό δεν δικαιολογεί την χαλάρωση της συμμετοχής  του φίλαθλου κόσμου της Λευκάδας στα τοπικά αθλητικά δρώμενα.

 

Η συμπαράσταση του φίλαθλου κοινού προς τα σωματεία είναι πιο απαραίτητη ενόσω αυτά διανύουν μια περίοδο χαμηλών επιδόσεων  παρά εν μέσω ανόδου και επαναλαμβανόμενων επιτυχιών τους με κορύφωση τη κατάκτηση των  ανωτέρω αποτελεσμάτων  που αποτελούν τις αξιολογότερες  επιτυχίες του Λευκαδίτικου αθλητισμού.Η φυσική παρουσία του φίλαθλου κοινού στην διάρκεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους είναι περισσότερο από απαραίτητη ώστε  να ξαναβρεθούν οι ομάδες μας στον δρόμο των επιτυχιών και  κατακτήσεων.

 

Με την φετινή μου ενασχόληση  στο αθλητικό σωματείο της Νίκης Λευκάδας διαπιστώνω ότι συνεχίζεται η παραδοσιακός εναγκαλισμός και η  οικονομική ενίσχυση των επαγγελματίων της Λευκάδας προς τα αθλητικά σωματεία με τις χορηγίες τους και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για την συνέχεια όλων.

Μιλώντας εξ’ονόματος όλων ημών στην  οικογένεια της Νίκης Λευκάδας θεωρώ ότι η χορηγία ενός εκάστου των επαγγελματίων μας τιμά ιδιαίτερα και ευχαριστούμε άπαντες για την βοήθεια τους αφού αποτελούν  τον κατ’εξοχήν  οικονομικό αιμοδότη του σωματείου και βασικό συντελεστή  της έως τώρα επιτυχημένης πορείας καθώς επίσης μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον.

Μετά την πολύχρονη εμπειρία μου περί  τα τοπικά αθλητικά δρώμενα και σωματεία της Λευκάδας μπορώ να πω οτι ένα  μεγάλο μέρος της επιβίωσης των σωματείων εξαρτάται από τους Λευκαδίτες επαγγελματίες κάτι,που αναφέρω με βεβαιότητα και  ιδία γνώση ,συμβαίνει σε λίγα μέρη ανά την επικράτεια.

Δοθείσης λοιπόν της επαφής μου με το φίλαθλο κοινό της Λευκάδας θα κάνω ένα κάλεσμα κατ’αρχήν προς όλους τους Λευκαδίτες της Αττικής να ενισχύσουν την Νίκη Λευκάδας στον Κυριακάτικο αγώνα της Α1 ώρα 14:00  με την ουραγό ομάδα ΚΑΟ Μελισσίων στο κλειστό γυμναστήριο Μελισσίων που αν και φαινομενικά δείχνει εύκολη συνάντηση στην πραγματικότητα θα χρειαστεί κάθε δυνατή βοήθεια για μια νίκη που θα είναι ουσιώδης για την συνέχεια του  πρωτάθληματος και μια ακόμα τονωτική ένεση μετά την τελευταία εκτός έδρας επικράτηση  της Νίκης Λευκάδας επι του Κρόνου στο Μπραχάμι.

 

Προς δε τους συντοπίτες μας  Λευκαδίτες η παρουσία τους την επόμενη εβδομάδα στον Κυριακάτικο 19-01-2020 υψίστης σημασίας αγώνα  στο κλειστό γυμναστήριο Λευκάδας με την Ελευθερία Μοσχάτου θα είναι αναγκαία,διότι η νίκη επι της αντιπάλου είναι εκ των ουκ ανευ.

 

Ιδού λοιπόν η ευκαιρία  του φίλαθλου κόσμου της Λευκάδας να δείξει εμπράκτως την αφοσίωση την αγάπη  και συνδρομή του στο Αθλητικό γίγνεσθαι του τόπου μας με την αρωγή του στην στόχευση   για νέες κατακτήσεις  της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Νίκης Λευκάδας που θα προσθέσουν ένα ακόμα λιθαράκι στο ένδοξο παρελθόν του Λευκαδίτικου αθλητισμού.Ας μην εγκαταλείψουμε, δίκην διαφόρων προφάσεων,τα αθλητικά σωματεία στην τύχη τους διότι ” αμ’ αποκπησ’  το μποτσον’ και ρυπσ’ κιο πούναι μέσα δε το μαζων’ς με τίποτα”.

Καλή Χρονιά                                                                                                                                                 εκ του Δ.Σ. Νίκης Λευκάδας                                                                                                               Βασίλης Κατωπόδης

 

About Ομάδα Σύνταξης 28530 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.