Το Λιμεναρχείο Λευκάδας για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος


1. Η 5η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» σε όλες τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των πολιτών.

2. Με την έναρξη της θερινής περιόδου και έχοντας υπόψη τη σπουδαιότητα και ιδιαιτερότητα της για την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ζητάμε την συνεργασία και τη συνδρομή σας, προκειμένου εξασφαλισθεί αποτελεσματικά η καθαριότητα του θαλασσίου χώρου, των ακτών και του περιβάλλοντος γενικότερα από πετρελαιοειδή κατάλοιπα, λύματα και απορρίμματα.

3. Είναι γνωστό ότι κατά τη θερινή περίοδο μεγάλος αριθμός τουριστών κατακλύζει τη χώρα μας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών αυτών στρέφεται προς τη θάλασσα ή καταναλώνει τον περισσότερο χρόνο παραμονής του σε παραθαλάσσιους χώρους (παραλίες, οργανωμένες και μη λουτρικές εγκαταστάσεις κ.λπ.). Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών προβλημάτων που σχετίζονται με την καθαριότητα των ανωτέρω χώρων ιδιαίτερα κατά τις ημέρες αιχμής (εορτές – αργίες κ.λπ.).

4. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, ότι θα πρέπει να αναληφθεί μια συντονισμένη προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος, της διατήρησης δηλαδή, καθαρών των ακτών και των θαλασσών.

5. Σας αποστέλλουμε συνημμένα επετειακό μήνυμα κ. Υπουργού για ενημέρωση των πληρωμάτων και μετάδοση ανακοινώσεων από τα μεγάφωνα πλοίων κατά τον απόπλου και κατά τον πλου, προκειμένου οι επιβάτες να χρησιμοποιούν τα δοχεία απορριμμάτων και να μην ρυπαίνουν τη θάλασσα.

6. Με τη βεβαιότητα ότι η συμβολή και συνεργασία σας θα είναι για μία ακόμα φορά απόλυτα θετική και επιτυχής, σας διαβεβαιώνουμε ότι για οποιαδήποτε συνδρομή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, διευκρίνιση ή πληροφορία, θα είμαστε στη διάθεσή σας.-

Ο Λιμενάρχης α.α.

Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ Παναγιώτης

ΜΗΝΥΜΑ ΥΝΑΝΠ (ΜΜΕ)

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.