Τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για τα έργα παραλιακής Γαρίτσας και κόμβου Λιμένα Κέρκυρας


Το αδιέξοδο στην εξέλιξη του έργου της Γαρίτσας Κέρκυρας «Αποκατάσταση παράκτιου τείχους ΝΑΟΚ, κρηπιδωμάτων, πεζοδρομίου και στηθαίων παραλιακής λεωφόρου Γαρίτσας» υποστήριξε με επερώτησή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Επτανησίων Πολιτών» Αλέξανδρος Δεσύλλας.

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος επανέλαβε ακόμη μια φορά ότι υπάρχει εμπλοκή με τον ανάδοχο του έργου, ενώ διαπιστώθηκαν και αστοχίες στην αρχική μελέτη, με συνέπεια ο εργολάβος να ζητά περισσότερα χρήματα για τις πρόσθετες εργασίες που απαιτούνται.

«Ζητήσαμε από την ανάδοχο εταιρεία, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, να άρει το αίτημα για λύση της σύμβασης και να διευθετήσουμε τις χρηματικές απαιτήσεις, προκειμένου να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο. Σε άλλη περίπτωση, ήδη έχουμε έρθει σε επαφές με τον επόμενο μειοδότη του έργου για να αναλάβει τη συνέχιση. Θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για το έργο αυτό, που έχει σχέση με την εικόνα της Κέρκυρας, την αισθητική, την ασφάλεια και την λειτουργικότητα. Πάντως το έργο δεν έχει πρόβλημα χρηματοδότησης και οι υποχρεώσεις μας έως τώρα είναι πληρωμένες στον εργολάβο», εξήγησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

 

Αναφορικά με το έργο κυκλοφοριακής σύνδεσης του νέου Λιμένα Εσωτερικού Κέρκυρας με τη διερχόμενη έμπροσθεν του επιβατικού σταθμού οδό προς τον κόμβο Αλυκών, ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε ότι πρόκειται για ένα έργο που εκτελείται από τον ΟΛΚΕ και για το οποίο η ΠΙΝ δεν έχει καμία εμπλοκή.

«Το έργο έχει δημιουργήσει προβληματισμούς, πως ξεκίνησε, με ποιο τρόπο συνεχίστηκε κλπ. Η ΠΙΝ δεν εμπλέκεται ούτε καν στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που δόθηκε κατευθείαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στο έργο παρενέβη η Αρχαιολογική Υπηρεσία και διέκοψε τις εργασίες διότι υποστηρίζει ότι κακώς δεν ειδοποιήθηκε καθώς είναι χώρος ευθύνης της και θα έπρεπε να είχε την εποπτεία. Τώρα βρισκόμαστε στη φάση που, όπως ενημερώθηκα, έχει σταλεί η ΜΠΕ στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για γνωμοδότηση και αναμένουμε επ’ αυτού», ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

About Ομάδα Σύνταξης 28552 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.