Θοδωρής Σολδάτος στον Prisma 95,1: "Αποτρέψαμε στο να πουληθεί η άμμος. Ενήμερος ο Αντιπεριφερειάρχης για τις κινήσεις μου."


O πρώην βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του  Prisma 95,1  με τον Παναγιώτη Κουνιάκη,  με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε  ως « «απάντηση» στην ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαλικιά σχετικά με την  διαδικασία εκποίησης της άμμου και την μη έκδοση δεύτερης ΚΥΑ.
Όσον αφορά τον λόγο της ανακοίνωσης ο κ Σολδάτος ανέφερε: «Μέχρι στιγμής  δεν ένιωσα την ανάγκη να διερευνήσω κάποια πράγματα που ενδεχομένως   έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της βουλευτικής μου θητείας, αλλά μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση ο κ. Χαλικιάς με το δελτίο τύπου  που εξέδωσε και πληροφορεί τους πολίτες της Λευκάδας,( χωρίς βέβαια  να με κατονομάζει) ότι αυτά τα οποία ελέχθησαν, ήταν ανακριβή και ψευδή. Εγώ στο πολιτικό μου βίο ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από δάχτυλό μου και γι’ αυτό αισθάνθηκα την ανάγκη να πληροφορήσω με στοιχειά τι ακριβώς συμβαίνει . Έκπληξη μου προκάλεσε η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη με τον όποιο διατηρώ  φιλικές σχέσεις, γιατί είχαμε στενή συνεργασία, γνώριζε τα βήματα  μου και τον ενημέρωνα στα πάντα.»
Για την εκποίηση της άμμου ανέφερε: «Το περίεργο, ήταν,  ότι έγινε επίκληση κάποιου διατάγματος του 1929  από την κτηματική υπηρεσία στην Λευκάδα αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου οικονομικών, βάσει του οποίου θα έπρεπε αυτό το υλικό, το οποίο εξορύχτηκε και το υπόλοιπο επρόκειτο να εξορυχτεί  από την εταιρία που είχε την εργολαβία να πουληθεί   γιατί είναι ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου.
Με μεγάλη απορία παρακολούθησα αυτές τις θέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείο Οικονομικών ,  ήθελαν οπωσδήποτε να θεμελιώσουν το γεγονός να βγει η άμμος στη δημοπρασία  και να βγάλει χρήματα το ελληνικό δημόσιο.
Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι μεσολάβησε στο να μην υπογραφεί η ΚΥΑ από τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και εξήγησε λεπτομερώς τις κινήσεις που έκανε καθώς και το υπόμνημα που έσωσε στο Μαξίμου, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν συμφέροντα που ήθελαν  να αγοράσουν την άμμο για ίδια συμφέροντα κάτι που εξηγεί αναλυτικά και στην ανακοίνωση του.
« Η τοπική αυτοδιοίκηση της Λευκάδας γνώριζε  τις εξελίξεις στην Λευκάδα μεσολάβησαν οι εκλογές και το ζήτημα έμεινε σε εκκρεμότητα.»
«Όταν μια χώρα ταλανίζεται νομίζετε πως στο μυαλό του Υπουργού  Οικονομικών είναι πως θα εκποιήσει 52.000 κυβικά άμμος;» για να συμπληρώσει: « Αυτό  όμως που υποστηρίζω και υποψιάζομαι, είναι  ότι ένας άξονας υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών και το επισήμανα προς τον κ. Χαλικιά ήθελαν  να πουληθεί η άμμος ώστε και  να κερδίσει χρήματα η πατρίδα, αυτό είναι που σταματήσαμε, δήλωσε με νόημα.


Ο κ Σολδάτος έδωσε σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα την παρακάτω απάντηση στον αντιπεριφερειάρχη:
Aπάντηση του Θ. Σολδάτου στον Αντιπεριφερειάρχη για το θέμα της άμμου

About Ομάδα Σύνταξης 27920 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.