Θοδωρής Σολδάτος στον Prisma 91,6: “Είμαι ανοικτός στην συνεργασία, όχι όμως αφηρημένα, χωρίς πρόγραμμα, με δημαγωγία και κυρίως με ύβρη”


Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη ο υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής παράταξης “Αλλάζουμε πορεία” Θοδωρής Σολδάτος.

Όπως είπε,  κατά την προεκλογική περίοδο επισκέφτηκε κάθε χωριό και κάθε οικισμό, όπως επίσης και τα νησιά του δήμου μας, “περπάτησα σε κάθε γειτονιά της πόλης, συζητήσαμε όλους τους κατοίκους, επαγγελματίες, ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, τη νεολαία μας, απόμαχους της εργασίας και ανταλλάξαμε απόψεις και προβληματισμούς.”

Αποτέλεσμα αυτής της πορείας είναι ένα συγκροτημένο σχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας, όπως επίσης και στο εκλογικό μας έντυπο ως κεντρική ιδέα,”κάνοντας λόγο για μία κοπιαστική αλλά παραγωγική πορεία ως προς τα αποτελέσματα της.

“Το συμπέρασμά μου είναι ότι ο κόσμος στηρίζει τις ελπίδες του στο συνδυασμό μας, τα μηνύματα που έχουμε πάρει μας γεμίζουν αισιοδοξία για την έκβαση της προσπάθειας μας.”

Ο κύριος Σολδάτος απάντησε και στην κριτική που άκουσε από συνυποψήφιό του για το γεγονός ότι στην παρουσίαση του συνδυασμού του έφερε ειδικούς για να εξειδικεύσει συγκεκριμένα ζητήματα του δήμου.

Όπως είπε,  “εμπλέκομαι με τα κοινά περίπου είκοσι χρόνια, ως πολιτευόμενος τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και τώρα στην αυτοδιοίκηση. Είναι φυσικό να έχω γνωριμίες, να έχω γνωρίσει στο παρελθόν ανθρώπους εξαιρετικά χρήσιμους,  οι οποίοι και σήμερα κάνοντας αυτή την προσπάθεια στάθηκαν στο πλάι μου με τις εισηγήσεις τους, απόψεις και ιδέες τους, αλλά και με μελέτες οι οποίες υπάρχουν και είναι στη διάθεση σε όποιον ενδιαφέρεται.

Εμείς καταθέσαμε πρόγραμμα και προγραμματικούς στόχους, εμείς καταθέσαμε την άποψη,  την ψυχή και την καρδιά μας για το συνδυασμό ” αλλάζουμε πορεία” μαζί με τους συνεργάτες μας, θα ήθελα αυτό να έχει συμβεί με όλους τους συνδυασμούς.

Έχει γίνει μία σοβαρή προσπάθεια, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα θέματα δεν έχουν προσεγγιστεί στην διάσταση που θα έπρεπε και πολύ περισσότερο δεν έχουν διατυπωθεί προτάσεις και λύσεις στα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν σήμερα τη Λευκάδα.”

Εμένα ο λαός της Λευκάδας με εξέλεξε τρεις φορές βουλευτή, επομένως όλο αυτό το διάστημα είχα την ευκαιρία να συνεργάζομαι, να έχω προτάσεις, μία παρακαταθήκη πληροφοριών η οποία ανά πάσα στιγμή ήταν έτοιμη για να χρησιμοποιηθεί.

Εκτός από πολιτικός, είμαι φυσικός, ασχολήθηκα με την ιδιωτική εκπαίδευση και τώρα τελευταία έχω εμπλακεί και με κάποιες άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Θα έπρεπε εγώ να είμαι παντογνώστης και να ξέρω τα πάντα; Θα έπρεπε να είμαι αυτός που θα έχω την πρόταση σε ζητήματα ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης 100%;

Θα έπρεπε να είμαι εγώ γνώστης επί παντός επιστητού σε ότι αφορά τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και αυτός που θα πρότεινε και τη μελέτη και την υλοποίησή της, στο καυτό πρόβλημα πού ανέδειξα πρώτος πριν τα Χριστούγεννα προτείνοντας συγκεκριμένες θέσεις στο ζήτημα των στερεών αποβλήτων;”

Σε όλη αυτή την προσπάθεια είχα συνεργάτες, οι οποίοι ήρθαν στην εκδήλωση που έκανα τον περασμένο Μάρτιο, πήραν τον λόγο και κατέθεσαν και τη δική τους άποψη.

Αυτό απέχει παρασάγγας από αυτό που προσπάθησαν ορισμένοι να μου προσάψουν, καθώς λόγο έλλειψης θέσεων και προγράμματος προσπαθούν να βρουν πράγματα για να ασχοληθούν, να λαϊκίζουν και να δημαγωγήσουν.

Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής ανέφερε ότι οφείλει να είναι δίκαιος, καθώς εξαιτίας της ιδεολογικής συγγένειας που έχει η παρούσα δημοτική αρχή με την κυβέρνηση, είχε κάποια ειδική μεταχείριση σε χρηματοδοτήσεις που κατά καιρούς απαιτούνταν ως προς την ενίσχυση της Λευκάδας.

“Πέραν αυτού πιστεύω ότι στα θέματα της καθημερινότητας, όπως καθαριότητα, δημοτικό φωτισμό, παιδικές χαρές, αλλά και σε χρονίζοντα προβλήματα του νησιού όπως το κύριο της επεξεργασίας των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό ήταν από ελλειμματική ως ανύπαρκτη.

Εγώ όπου κι αν βρέθηκα υπήρχαν διαρκώς παράπονα για τη δημοτική αρχή για τα ζητήματα που απασχολούσαν τους πολίτες και ανέφερα νωρίτερα.”

Σύμφωνα με τον κύριο Σολδάτο οι προτεραιότητες της παράταξής του την επόμενη μέρα, εδράζονται σε δύο άξονες.

Ο πρώτος είναι τα μικρά που μπορούν να γίνουν, η καθαριότητα, η καθημερινότητα, η διαχείριση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης, οι παιδικές χαρές με σύγχρονες προδιαγραφές, η αγροτική οδοποιία, τα ασύρματα δίκτυα, έξυπνες εφαρμογές στην υπηρεσία της καθημερινότητας, καθώς είναι πολλά μικρά που αν τα μαζέψεις κάνουν κάτι πολύ μεγάλο, είναι αυτό που λέγεται ανακούφιση, συμπαράσταση της δημοτικής αρχής προς κάθε πολίτη, είναι αυτό που λέμε ότι θέλουμε το δήμο σύμμαχο και στήριγμα του πολίτη και όχι βάρος.

Θέλουμε να είμαστε στήριγμα στον ελεύθερο επαγγελματία και να μη νιώθει το δήμο δίπλα του σαν τον μπαμπούλα ετοιμάσει να του ρίξει τα πρόστιμα, πριν ακόμα του βάλει τις προϋποθέσεις που ενδεχομένως επιθυμεί και με κοινή συμφωνία να λειτουργεί.

Θέλουμε το δήμο στήριγμα στον υπάλληλο και τον εργαζόμενο, ελπίδα για το νέο, αποκούμπι για τον υπερήλικα, να μπορεί ο υπερήλικας των χωριών μας να μη νιώθει απομονωμένος να βλέπει την βοηθεια στο σπιτι κοντά του.”

“Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με τον σχεδιασμό δράσεων και προγραμματισμό της υλοποίησης τους με έναν ορίζοντα 15 με 20 ετών, καθώς οι σημερινοί 15χρονοι και 20χρονοι θα πουν σε λίγα χρόνια, ότι μπορέσαμε να βρούμε κάποια πράγματα προγραμματισμένα και καταφέραμε να μείνουμε στον τόπο μας και να μην ξενιτευτούμε.

Εγώ στη ζωή μου τόσο σε οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο διακατέχομαι από την αντίληψη της σωστής κατάθεσης των ζητημάτων που με απασχολούν και τον προγραμματισμό τους.

Εγώ το 2007 όταν εκλέχθηκα βουλευτής, βάσισα τον προγραμματισμό μου στον προκάτοχο μου, αλλά και στους προηγούμενους παράγοντες που υπηρέτησαν στη Λευκάδα.  Κάποια από αυτά που προγραμμάτισαν ολοκληρώθηκαν, όπως το νοσοκομείο Λευκάδας, το οποίο επαναλαμβάνω βασίστηκε σε δουλειά που έκαναν οι προκάτοχοί μου και συνεχίστηκαν από πολιτικούς  οι οποίοι πήραν τα πράγματα που είχε κάνει ο Θοδωρής Σολδάτος και τα συνέχισαν.

Το θέμα των απορριμμάτων ως πολιτικός βραχίονας μπήκε μπροστά από εμένα την δεκαετία του 2000 και έχουμε φτάσει στο 2019 και ακόμα το έργο δεν έχει δημοπρατηθεί, όμως τα χρήματα υπάρχουν, έχουν περάσει ως έργο γέφυρα στο τωρινό ΕΣΠΑ, το έργο θα δημοπρατηθεί και θα πούμε ότι ευτυχώς από κάποιους ξεκίνησε.

Στην υποθαλάσσια ήταν ο Θοδωρής Σολδάτος που διεκδίκησε την υπόθεση αυτή, απαιτώντας από τον τότε Υπουργό Γιώργο Σουφλιά να κάνει την μελέτη γεωλογικής εφικτότητας μέσω της οποίας θα δινόταν το πράσινο φως για να ξεκινήσει το έργο.

Στη συνέχεια κόλλησε για κάποιους λόγους, η υποδομή υπάρχει και από ότι γνωρίζω σήμερα κάποιοι που το είχα μπλοκάρει το έχουν μετανιώσει και το ξανά βάζουν πάλι από την αρχή.”

Στο ερώτημα αν ο Δήμος Λευκάδας στην κατάσταση που είναι μπορεί να ανταποκριθεί στην δημιουργία και ωρίμανση μελετών για να μπορούν να έρχονται τα έργα, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού, απάντησε ότι ο ίδιος γνωρίζει εξαιρετικά στελέχη που υπηρετούν το δήμο Λευκάδας και που δεν είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχουν ως επιστήμονες ή ως τεχνοκράτες.

“Φιλοδοξώ αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί και δεν χρειαζόμαστε πολλούς, που θα μπορέσουν να σταθούν μπροστά σε αυτό το οποίο θέλουμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο.

Η ηγεσία δεν επιβάλλεται, αλλά εμπνέεται, αν δεν μπορέσουμε με το παράδειγμά μας να εμπνεύσουμε το όραμά μας, το όνειρό μας στους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας που λέγεται Δήμος Λευκάδας και είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα.

Κοντά σε αυτούς θα αξιοποιηθούν και τεχνοκράτες, για τους οποίους δυστυχώς κάποιοι είχαν πολύ κακές κουβέντες να πουν, όμως όταν θέλουμε να κάνουμε δουλειά χρειαζόμαστε τους ειδικούς.

Ας έρθουν λοιπόν κάποιοι άλλοι να μας πουν με τι  διαφορετικό τρόπο μπορούν να γίνουν αυτοί οι προγραμματισμοί, η εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και να υποκλιθούμε και να ζητήσουμε συνεργασία από τους ίδιους δεν έχω καμία αντίρρηση.

Όμως όχι αφηρημένα και χωρίς πρόγραμμα, όχι στα καλά καθούμενα να λέμε ότι θέλουμε, όχι με δημαγωγία, λαϊκισμό και κυρίως όχι με ύβρι.

Η ύβρις είναι δισυπόστατη, έχει την αρχαιοελληνική της υπόσταση, έχει και την νεοελληνική της, καθώς η αρχαιολογική ετυμηγορία σημαίνει αλαζονεία και υποτίμηση του καθενός που έχει να πει κάτι χρήσιμο, η έπαρση η οποία διακατέχει τον υβριστή,  κατά την έννοια αυτή είναι απαράδεκτη, αλλά είναι και η νεοελληνική έννοια της ύβρεως, διότι όταν δεν υπάρχει επιχειρηματολογία καταφεύγουμε σε αυτό που λέμε βρισιά
και ευτυχώς είχαμε λίγα συμπτώματα στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο.”

Στο θέμα των συνεργασιών και στην αναφορά της δημοτικής αρχής ότι το πλαίσιο συζήτησης θα γίνει επάνω το τραπέζι, βάζοντας κάποια χαρακτηριστικά μοντέλα διοίκησης και στο ερώτημα αν το μοντέλο που θα ακολουθήσει ο κύριος Σολδάτος σε νευραλγικά ζητήματα του δήμου εμπεριέχει τους ιδιώτες, όπως για παράδειγμα την καθαριότητα τους καλοκαιρινούς μήνες έδωσε την απάντησή του.

“Ο κορμός της προσπάθειας είναι οι υπηρετούντες ως δημοτικοί υπάλληλοι, κυρίως το μόνιμο προσωπικό, αλλά και σε αυτούς που δίνεται η δυνατότητα να προσληφθούν με ολιγόμηνες συμβάσεις,- αυτό που γίνεται και σήμερα- θα συνεχίσει να γίνεται και στο μέλλον.

Πράγματι τους θερινούς μήνες υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη, θέλω να πιστεύω ότι οι επικεφαλής και οι εργαζόμενοι της καθαριότητας με τους οποίους έχω εγώ σκοπό να συζητήσω, να πείσω, να εμπνεύσω και να τους πω ότι ίσως και να μη φτάνουμε και  δεν υπάρχει πρόβλημα να δώσουμε και 10 μεροκάματα παραπάνω, να συνεργαστούμε με κάποιους για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν.

Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι, μακάρι να μπορούσαμε να προσλάβουμε και άλλους 50 υπαλλήλους, δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα και κάπως  πρέπει να διεκδικήσουμε να έχουμε μία καθαρή και νοικοκυρεμένη Λευκάδα, την οποία θα επισκέπτεται ο κάθε επισκέπτης και θα λέει ότι επισκέφθηκε ένα τόπο στον οποίον αξίζει να ξανάρθω.

Σύμφωνα με τον κύριο Σολδάτο έχει ξεπεραστεί πλέον η εποχή που όλα έπρεπε να είναι δημόσια και κρατικά, είμαστε στον 21ο αιώνα αυτό που κάνουν άλλες δημοτικές αρχές πετυχημένες στη διαχείριση των δημοτικών τους πραγμάτων θα το κάνουμε και εμείς καθώς πράγματα που έχουν δοκιμαστεί θα το δοκιμάσουμε και εμείς.”

Στο ερώτημα αν είναι θετικός στη δημιουργία δημόσιας ύδρευσης και αποχέτευσης Λευκάδας (ΔΕΥΑΛ), απάντησε ότι ως βουλευτής παρελθοντικά είχε ταχθεί υπέρ της ιδρύσεως μιας δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης Λευκάδας, δεν είναι όμως υποχρεωτικό να υπάρξει μία ΔΕΥΑΛ, αλλά και η υπηρεσία του δήμου μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο, καθώς ο δήμος δεν είναι τεράστιος και μπορεί να γίνει συγκροτημένα αυτή δουλειά.

“Σε ένα μικρό Δήμο όπως της Λευκάδας μπορούν να λειτουργήσουν υπηρεσίες, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν ικανά στελέχη, αρκεί να εκπαιδευτούν καταλλήλως, επισκεπτόμενοι μία ή δύο εβδομάδες, αλλες ευδοκιμούσε στο συγκεκριμένο τομέα οι δημοτικές αρχές και να εφαρμόσουμε τα δικά τους δεδομένα.

Από εκεί και πέρα αν χρειαστεί να κάνουμε σύνδεσμο ύδρευσης να το κάνουμε, όμως το πρόβλημα το τεράστιο, δεν είναι μόνο η διαχείριση, αλλά το ζήτημα το μεγάλο είναι η επάρκεια και η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και όταν μιλούσα για αγωγό, αυτόν που έχει προγραμματίσει η πολιτεία και σιγά-σιγά θα πάρει μπροστά, γιατί πάντα στην Ελλάδα τα μεγάλα έργα θέλουν χρόνο για να δημοπρατηθούν και να ξεκινήσουν.

Παράλληλα παρεμβάσεις στο δίκτυο και τις δεξαμενές μπορούν  να γίνουν, όπως επίσης αξιοποίηση υδάτινων πόρων, κάποια εξ αυτών μπορούν να γίνουν γρήγορα,  κάποια χρειάζονται μελέτες και χρόνο και νομίζω ότι έχουμε υστέρηση σε αυτό τον τομέα.

Στον ισχυρισμό ότι η δημοτική αρχή έχει εφαρμόσει ένα νέο ήθος διακυβέρνησης, κόβοντας τις όποιες πελατειακές σχέσεις και απαντώντας στο ερώτημα για το πώς μπορεί ένας δήμαρχος να μην υπολογίσει ένα πολιτικό κόστος και να δυσαρεστήσει αιτήματα συμπολιτών ο κύριος Σολδάτος ανέφερε ότι σε αυτό το ερώτημα θέλει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ειλικρινής.

“Τα δημόσια πράγματα και τα δημοτικά στην Ελλάδα δεν είναι ιδανικά, δεν είμαστε Σουηδία, μακάρι να μπορούσαν να δουλεύουν υπηρεσίες κατά τον τρόπο των Σκανδιναβικών χωρών.

Μάλιστα φέρνοντας το παράδειγμα του Βελγίου είπε ότι μπορούσε για περίπου ενάμιση χρόνο να διοικηθεί από τις κρατικές του υπηρεσίες χωρίς να υπάρχει κυβέρνηση.

Οι υπηρεσίες δεν είχαν την ανάγκη κυβερνητικών παραγόντων και μακάρι αυτό να μπορέσει να συμβεί και στην Ελλάδα.

Ζούμε όμως σε ένα μικρό τόπο, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, θα σας συναντήσω κάπου και κάποιος θα μου πει ότι υπάρχει μία λακκούβα 30 πόντων έξω από το σπίτι, εκείνη τη στιγμή δεν πρέπει να ευαισθητοποιηθω; Τι να του πω πήγαινε κάτσε στον πάγκο κάνε την αίτησή σου και περίμενε να έρθει και η σειρά σου;

Ξεκαθαρίζω ότι θα υπάρξουν και τέτοιου είδους εξυπηρέτησεις αλλά με δικαιοσύνη και χωρίς πρόκληση, καθώς εκτιμώ ότι θα αφήσουμε στίγμα θετικό.”

Στο θέμα συνεργασιών που θα προκύψουν,  στο ερώτημα αν θα υπάρξουν φαινόμενα συνδιαλλαγής και αν ο ίδιος έχει προσεγγίσει υποψήφιους για συνεργασία την επόμενη μέρα,  απάντησε ότι το μοντέλο της απλής αναλογικής δημιουργεί προβλήματα, καθώς ως βουλευτής για δύο θητείες το έζησα με γυρολόγους της πολιτικής που ξεκινούσαν από το άλφα κόμμα, πήγαιναν στο βήτα, κάποια στιγμή γινόντουσαν ανεξάρτητοι, κάποια στιγμή γινόντουσαν μεταγραφές όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, αυτά δεν είναι τα καλύτερα αλλά δυστυχώς συμβαίνουν.

Φοβάμαι ότι δυστυχώς μπορεί να συμβούν και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, θέλω να πιστεύω όμως ότι θα υπάρχει ένας κοινός προγραμματισμός και βηματισμός με τους επικεφαλής, ώστε να μπορούμε να ελαττώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τέτοιου είδους συμπτώματα.”

Για τα ζητήματα των συνεργασιών, απάντησε ότι ο δήμος δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητος, ασφαλώς και θα υπάρξει κουβέντα, υποχωρήσεις και συναίνεσης δεν γίνεται διαφορετικά.

Αν κάποιος νομίζει, και επανέρχομαι σε αυτά που είπα λίγο νωρίτερα περί ύβρεως με την αρχαιοελληνική έννοια, ότι μπορεί να βαδίσει και να πατήσεις το μέλλον μόνος του ας το πράξει, δεν νομίζω πως θα είμαστε όλοι έτσι εγώ νομίζω ότι δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία.

Στο ερώτημα ακροατή ότι μπορεί κάποιοι δυσαρεστημένοι με το κόμμα που ανήκει ο κύριος Σολδάτος ψηφίσουν έναν άλλο συνδυασμό που έχει κοινές πολιτικές αναφορές, απάντησε ότι δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.

“Εγώ ως πολιτικός δεν αρνούμαι το παρελθόν μου, εκλέχθηκα με τη Νέα Δημοκρατία, υπηρέτησα το κόμμα, όμως το ίδιο έχουν πράξει με ποικίλους τρόπους και άλλοι υποψήφιοι του συνδυασμού. Στην δημοτική μας ομάδα συμμετέχουν πολίτες, με ξεχωριστή κατάθεση, στον επαγγελματικό, επιστημονικό, κοινωνικό τομέα και μάλιστα προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις, αλλά κυρίως από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Με αυτό θέλω να πω ότι σαφέστατα κάποιοι οι οποίοι είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ενδεχομένως κατευθύνονται προς κάποιους άλλους συνδυασμούς και κάποιοι άλλοι οι οποίοι δεν ήταν ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας έρχονται στο δικό μας και αυτό δεν είναι κάτι που με προβληματίζει, αλλά θα το αποδείξει η κάλπη.”

“Έχει παρατηρηθεί και μία μερίδα ευτυχώς λίγων ανθρώπων οι οποίοι απαξιώθηκαν στο παρελθόν με τις εκλογικές τους αναζητήσεις και οι όποιοι το ξανά προσπαθούν με γεια και με χαρά τους. Εμάς η δική μας αγκαλιά είναι μεγάλη την ανοίγουμε και μεθαύριο τους θέλουμε και αυτούς κοντά μας.”

Ο κύριος Σολδάτος απάντησε και στο ερώτημα ακροατή για ποιο λόγο αφού έχει διατελέσει τόσο μεγάλο έργο για τη Λευκάδα ζήτησε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε το θέμα της στήριξης της δημοκρατίας ήρθε λίγο συμπτωματικά “Κατά το τέλος του περασμένου καλοκαιριού είχε γίνει αρκετή κουβέντα, δεδομένου ότι με πολλούς φίλους από όλους τους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας- λέγοντας ότι στο ψηφοδέλτιο του υπάρχει και υποψήφιος βουλευτής του Πασοκ των τελευταίων εκλογών- το βάλαμε κάτω, κοιταχτήκαμε στα μάτια και συμφωνήσαμε για το τι μπορούμε να κάνουμε για τη Λευκάδα.

Επειδή ο εκλογικός αυτός νόμος ενθαρρύνει τα μικρά σχήματα, ο καθένας ήθελε να αντλήσει ψηφοφόρους κυρίως από μεγάλες δεξαμενές, όπως για παράδειγμα η Νέα Δημοκρατία.

Κάποια στιγμή χωρίς να το ζητήσω, έλαβα ένα τηλέφωνο από την κεντρική διοίκηση της παράταξής μου να ανέβω στην Αθήνα. Εκεί βρέθηκα με κάποιους άλλους οι οποίοι συν διεκδικούσαν την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να την έχω ζητήσει προσωπικά.

Μίλησα με παλιούς μου γνώριμους, καθώς από ένα εννεαμελές όργανο οι οι ε[πτά είχαν διατελέσει βουλευτές και με ρώτησαν αν κατεβαίνω υποψήφιος χωρίς τη στήριξη της δημοκρατίας.

Εγώ απάντησα ότι θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου, όμως νομίζω ότι πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα και να υποδείξετε τον άνθρωπο ο οποίος υπηρέτησε τόσα χρόνια την συγκεκριμένη παράταξη και εγώ θα προσπαθήσω να σας βγάλω ασπροπρόσωπο, όμως όποια επιλογή και αν κάνατε εσείς εγώ στη βάση της αξιοσύνης θα ταχθώ  με όποια επιλογή θεωρώ την αξία.

Κάποια στιγμή μου ζήτησαν να συνεχίσω και με ρώτησαν τι είδους στήριξη θέλω, αφήνοντας αυτή την επιλογή στο κόμμα.

Δεν βγήκε ο πρόεδρος του κόμματος  να υποδείξει, ούτε μεγάλα όργανα του κόμματος. Συνεδρίασαν τα παιδιά που συναποτελούν σε επίπεδο νεολαίας και παρατάξεις τον κομματικό οργανισμό της Νέας Δημοκρατίας και υπέδειξαν ομόφωνα τον ομιλούντα.

Δεν μπορούσα να αρνηθώ αυτή την τιμητική πρόταση.

About Ομάδα Σύνταξης 28407 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.