Θοδωρής Σολδάτος: “Δεν δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε θαύματα, θα δημιουργήσουμε μια αφετηρία στην οποία θα στηριχτούν και οι επόμενοι.”


Πλήθος κόσμου, σύσσωμη η τοπική Νέα Δημοκρατία έδωσαν το παρών στην παρουσίαση της ανεξάρτητης Δημοτικής κίνησης του υποψηφίου δημάρχου Θεοδώρου Σολδάτου.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσε και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,  σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, ενώ παραβρέθηκε και ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς μετά την σύντομη περιπέτεια υγείας που είχε.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ Σολδάτος, στους αξιωματούχους που υπηρετούν ή υπηρέτησαν τη Λευκάδα στο παρελθόν, ξεκινώντας από τον Παναγιώτη Καββαδά,Ξενοφώντα Βεργίνη, Βασίλη Αραβανή, εκπροσώπους φορέων συλλόγων, αλλά και των απλών πολιτών που έδωσαν το παρών.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον Ξενοφώντα Βεργίνη ο κύριος Σολδάτος ανέφερε ότι η αθρόα συγκέντρωση το θύμισε παλιές καλές εποχές, λέγοντας ότι όσα τη δεκαετία του 2000, έχουν ελπίδα παρά την κρίση να επαναληφθούν σήμερα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και τρεις ξεχωριστοί επιστήμονες ο Θωμάς Πρασσάς, μηχανικός ειδικός σε θέματα προγραμμάτων ευρωπαϊκών, ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, αυτός όπως ανέφερε μας βοηθάει για τα ζητήματα της έξυπνης πόλης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και όλοι θέλουμε να γίνει στη Λευκάδα με τον καλύτερο τρόπο.

Τρίτος ομιλητής ήταν ο Γιάννης Φραντζής, μηχανικός περιβάλλοντος και τοπογράφος μηχανικός και επί δεκαετίες αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καταθέσεις στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο Θεόδωρος Σολδάτος έκανε μία αποτύπωση των σημαντικών πραγμάτων που κατά την άποψή του έγιναν τον καιρό που υπηρετούσε την Λευκάδα ως βουλευτής, στα οποία σημαντικά πράγματα υπήρξε και η δική του θετική συμβολή, ενώ ανέφερε επιγραμματικά ποιοι είναι οι τομείς με τους οποίους δουλεύουν με τους συνεργάτες του.

“Στα χρόνια που υπηρέτησα την Λευκάδας βουλευτής, μου δόθηκε η δυνατότητα να ισχυριστώ τότε αλλά και αργότερα, ότι εξαιρετικά σημαντικά έργα της Λευκάδας έχουν τη δική μου υπογραφή και συνυπογραφή, και ζήτησε να μην υπάρχουν γκρίνιες σε αυτό το ζήτημα, συμπληρώνοντας ότι έχουν κυρίως συν υπογραφή για να μην παρεξηγηθεί.

Μάλιστα παρουσίασε ένα συνοπτικό απολογισμό από το προεκλογικό φυλλάδιο του το 2009, για το τι έπραξε για τα τρία σημαντικότερα θέματα που ανέδειξε ως υποψήφιος βουλευτής το 2007.

Είναι το θέμα της ζεύξης, το νοσοκομειακών Υποδομών και της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων τα οποία και ανέλυσε.

Συγκεκριμένα για τα απορρίμματα αφού ανέλυσε τι κινήσεις έκανε για την δημιουργία της Μοπακ, όπως, “είπε έχουμε φτάσει το 2019 η δημοπράτηση δεν έχει γίνει ακόμα και η Λευκάδα έχει πνιγεί στα σκουπίδια, με τις δικαιολογίες να πηγαίνουν και έρχονται. Επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είναι αυτό σύγχρονο ελληνικό κράτος, δεν είναι αυτή η σύγχρονη ελληνική πόλη.

Δεν είναι δυνατόν κάτι που ξεκινάει το 2008 11 χρόνια μετά να μην έχει καν ξεκινήσει, με την προοπτική να ολοκληρωθεί μετά από 4 -5 χρόνια.”

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι δεν απαξιώνει τις ενέργειες που έχει κάνει και η νυν δημοτική αρχή, με καθυστέρηση όμως.

“Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στο γεγονός ότι τα μεγάλα έργα έχουν τον πολιτικό και τον αυτοδιοικητικό βραχίονα εκτός από τον μελετητικό.

Σε όλη την προσπάθεια αυτή ο πολιτικός βραχίονας ήταν ο Θοδωρής Σολδάτος, που επισκεπτόταν  τα υπουργεία πίεζε και διεκδικούσε, πάνω από 10 και 20 φορές.

Ασφαλώς και ο αυτοδιοικητικός βραχίονας ήταν κοντά και προσπαθούσαμε μαζί.”

Αναφερόμενος στο Νέο νοσοκομείο Λευκάδας, έδειξε στην οθόνη τα λίγα λόγια που είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όταν επισκέφτηκε τη Λευκάδα τον Γενάρη του 2008 και ενώ είχαν προϋπάρξει νωρίτερα ενέργειες, να αποφασίσει την ανέγερση του νέου νοσοκομείου.

“Κυριολεκτικά ο Θοδωρής Σολδάτος είχε στρατοπεδεύσει στο Υπουργείο Υγείας, γιατί για να γίνουν αυτά χρειάζεται σκληρή προσπάθεια, μετά την εξαγγελία για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου στις 18/1 του 2008.”

Επιγραμματικά αναφέρθηκε στο ΤΕΙ Λευκάδας, λέγοντας ότι είχαν γίνει νωρίτερα προσπάθειες, αλλά επί πρώτης του θητείας δημιουργήθηκε το νέο τμήμα τεχνολογίας και πληροφορικής, στην δεύτερη μου θητεία με το σχέδιο Αθηνά, καταργήθηκε το ΤΕΙ Λευκάδας και τρέχαμε όλοι μαζί, μαζί με πολλούς φορείς προκειμένου να αντιστρέψουμε το αποτέλεσμα.

Θύμισε ότι το τμήμα της επαρχιακής οδού Λευκάδας Νυδρίου, ιδιαίτερα το κομμάτι Καρυώτες Λυγιά, λέγοντας ότι  έπαψε να είναι θανατηφόρο, από πόρους που διοχετεύθηκαν στην τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λευκάδας και ως αποτέλεσμα είχαμε ένα δρόμο, ο οποίος είχε προδιαγραφές και προϋποθέσεις που δεν είχαν καμία σχέση με τους προηγούμενους.

Επίσης αναφέρθηκε στην τελευταία φάση του δικαστικού Μεγάρου, αλλά και την τελευταία φάση των λαϊκών πολυκατοικιών, καθώς και το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στους Σφακιώτες, αθλητικό κέντρο στη Λευκάδα και άλλα έργα, τα οποία κατανόμασε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τη Νέα Δημοκρατία, “για το γεγονός ότι έδωσε τη στήριξη στο πρόσωπό μου και στους συνεργάτες μου, στην προσπάθεια που κάνουμε για να επιστρέψει η Λευκάδα σε μία αφετηρία ανάπτυξης.

Δεν δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε θαύματα, λέμε όμως ότι θα δημιουργήσουμε μία νέα αφετηρία πάνω στην οποία θα μπορέσουμε να στηριχτούμε, όχι μόνο εμείς αλλά και αυτοί που θα ακολουθήσουν.”

Με την ευκαιρία αυτή ξεκαθάρισε, εξαιτίας της παρουσίας του Βασίλη Αραβανή, ότι όταν ακούστηκε ότι ζητάει και αυτός να είναι υποψήφιος δήμαρχος, δεν ήταν  ακριβώς έτσι τα πράγματα.

“Ο άνθρωπος απλά ανέβηκε στην Αθήνα και τους είπε, έχω ένα δημοτικό συνδυασμό είμαι στη διάθεσή σας εσείς αποφασίζετε, αν έχετε κάτι άλλο εγώ θα το στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Το λέω για να αίρονται οι παρεξηγήσεις και τον ευχαριστώ για τη στήριξη που παρέχει στο συνδυασμό μας σήμερα.”

Αναφερόμενος στα βασικά σημεία και τις προτεραιότητες που έχουμε προδιαγράψει, ένα τρίπτυχο το οποίο με διακατέχει είναι “έξυπνος Δήμος”, “πράσινη οικονομία”, “γαλάζια ανάπτυξη”.

Στο μέλλον θα δείτε το σχεδιασμό μας για το κάθε κομμάτι ξεχωριστά, μαζί με τη μεταβατική λύση μέχρι να κατασκευαστεί η ΜΟΠΑΚ.

Στα θέματα της καθημερινότητας που ασφαλώς είναι το μεγάλο ζητούμενο, δεν υποσχόμαστε θαύματα, θα κάνουμε ότι μπορούμε με τους συνεργάτες μου να δώσουμε μία εικόνα και ένα χαρακτήρα ανθρώπινης πόλης, χωριών και κομοπόλεων σε ότι αφορά τη Λευκάδα και που θα είναι χαρακτηρισμένη αυτή προσπάθεια με φωτεινό το δήμο, με οδικό δίκτυο και πεζοδρόμια υποφερτά, με προστατευμένα τα αδέσποτα, με πάρκινγκ επωφελή πρώτα των μόνιμων κατοίκων, κοινωνική πρόνοια και υγεία με ευαισθησία στις ευάλωτες ομάδες και με διαρκή απαίτηση από την Πολιτεία να στελεχώσει το νοσοκομείο, να μη μείνει το μισό κλειστό και καταντήσει απλά ένα κτίριο χωρίς ανθρώπινο δυναμικό.

Στις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς, νομίζω θα τα καταφέρουμε, έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες.

Στο θέμα του πολιτισμού, το βρίσκουμε σε ένα καλό επίπεδο, τα σωματεία μας είναι άξια συγχαρητηρίων, λέγοντας ότι θα μας έχετε αρωγούς, το ίδιο και με το αθλητισμό.

“Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το αλαλούμ του Ιουλίου και του Αυγούστου δεν μας τιμά σαν πόλη, δεν λέω ότι το λύνουμε, μέχρι να γίνει υποθαλάσσια και να λυθεί οριστικά υπάρχει ένα ζήτημα θα το ελαφρύνουμε, υπάρχει σχεδιασμός και για αυτό, θα τα δείτε σιγά σιγά να βγαίνουν στη δημοσιότητα από σήμερα μέχρι τις δημοτικές εκλογές.”

Για τον έξυπνο Δήμο παρέπεμψε στην ομιλία του κυρίου Παρασκευοπούλου.

Πράσινη οικονομία, περιβάλλον, παιδικές χαρές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ειδικότερα της ηλιακής, υπάρχει πρόγραμμα με την Greenpeace και φιλοδοξία να αντιμετωπίσουμε το θέμα των ανεπιτήρητων ζώων, που αφορά την αγροτική περιοχή της Λευκάδας και είναι ένα σημαντικό ζήτημα.

Ο κύριος Σολδάτος είπε ότι είμαστε υπέρ της υποθαλάσσιας σύνδεσης, της δημιουργίας Μαρίνας στο Βλυχό, με αξιοποίηση των ιβαριών.

Αναφορικά με τα νησιά μας Καστό και Κάλαμο, τα θέλουμε συνδεμένα μαζί μας σε αυτή την προοπτική της τοπικής ανάτασης, μαζί με την ύδρευση που είναι ένα θέμα και για το οποίο οφείλω να πω ότι η πολιτεία ήδη έχει προχωρήσει, υπάρχει ώριμη μελέτη, απομένει η συνεργασία των δήμων, γιατί δεν αφορά μόνο τη Λευκάδα, από τις πηγές του Αη Γιώργη μέχρι εδώ, με έναν αγωγό 105 χιλιομέτρων και το έργο έχει κοστολογηθεί με 135 εκατομμύρια.

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην συνεχή παρακολούθηση κάθε διαγωνισμού, κάθε προμήθειας όλων των έργων και αυτό ο εκάστοτε δήμαρχος οφείλει το πράξει.

“Έχουμε την υποχρέωση οι πολίτες να έχουν ενημερώσει από τις υπηρεσίες για το πού βρίσκεται το θέμα τους και να ξέρουν και καταληκτικές ημερομηνίες, γνωρίζοντας ότι τα πράγματα είναι δύσκολα.”

Κλείνοντας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να μεταδώσουν παντού το μήνυμα το οποίο προσπάθησε απόψε να περάσει, θυμίζοντας ότι αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι εντελώς διαφορετικές από τις προηγούμενες, οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή και όχι τη Δεύτερη, καθώς είναι κρίμα με τον τωρινό νόμο, να διοικεί τον Δήμο μία παράταξη που παίζει στο 20 – 25%, διότι είναι υποχρεωμένες να εργαστεί με όλους τους άλλους, με ένα τεράστιο μωσαϊκό, με αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις και τα πράγματα δεν είναι ρόδινα.

Αυτό και για εμάς προκαλεί μία δυσκολία, αλλά είμαστε πρόθυμοι να συνεννοηθούμε, να συνεργαστούμε, να ατσαλώσουμε με το πνεύμα ενότητας και ομόνοιας που έχουμε ως Λευκαδίτες, γιατί μας ενώνει η Λευκάδα, για τη Λευκάδα το κάνουμε και θέλουμε τη συμπαράσταση σας για αυτό που επιχειρούμε.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με αλφαβητική σειρά:

Άγριος Χρήστος – Έμπορος

Αργυρός Παναγιώτης – Αρχιτέκτων, Μηχανικός

Αργυρού Λίτσα – Επιχειρηματίας

Αρέθα Έφη – Συνταξιούχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Λευκάδας

Βασιλείου Δώρα – Ιδιωτική Υπάλληλος

Βατικιώτης Ιωάννης – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Βεργίνης Νικόλαος – Αγρότης

Βεργίνης Σπυρίδων – Πρώην γραμματέας Δικηγορικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Καποδιστριακού Δήμου Λευκάδος 2003 -2010

Βλάχος Γεώργιος – Δημόσιος Υπάλληλος

Βλάχος Μπάμπης – Μαθηματικός, πρώην διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Βλάχου Αντιγόνη – Δασκάλα

Βλάχου Ειρήνη – Φυσικοθεραπεύτρια

Βονιτσάνου Βίκυ – Ξενοδόχος

Βουκελάτος Στέλλιος – Αγρότης

Γαζής Αναστάσιος – Ελεύθερος Επαγγελματίας, Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Λευκάδας

Γεωργάκη Όλγα – Καθηγήτρια Πληροφορικής

Γιαννιώτης Παναγιώτης – Ναυτικός

Γιαννούτσος Χαράλαμπος – Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού

Γληγόρης Παναγιώτης – Δικηγόρος

Γραψοπούλου – Κοτσέρη Σοφία -Επιχειρηματίας και Νομικός

Διγενής Νικόλαος – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Ζουριδάκης Ευτύχιος – Διευθυντής Ταχυδρομείου Νυδριού, Δημοτικός Σύμβουλος

Καββαδάς Κωνσταντίνος – Αρτοποιός

Καρτάνος Ευστάθιος – Ξενοδόχος

Κόγκα Αναστασία – Κομμώτρια, Εκπαιδεύτρια Κομμωτικής Τέχνης ΔΙΕΚ Λευκάδος

Κομεντινός Θωμάς – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Κονιδάρης Νικόλαος – Μαθηματικός, Διευθυντής Μουσικού Σχολείου, Πρόεδρος Παραρτήματος Μαθηματικής Εταιρείας Λευκάδας

Κοντογιώργη Μαρία – Εκπαιδευτικός

Κοντογιώργης Σπυρίδων – Ταξίαρχος εν Αποστρατεία

Κτενάς Γεώργιος – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Κώστας Χαράλαμπος – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Λάζαρης Κωνσταντίνος

Λήττου Ζωή – Ανθυπασπιστής Πολεμικού Ναυτικού

Μακρυγιώργου Αλίκη – Μουσικός, Καθηγήτρια Εθνικού Ωδείου, Πρώην Πρόεδρος Σωματείου Ζωοφίλων Λευκάδας

Μανωλίτση Κατερίνα – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Μανωλίτσης Σπυρίδων – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Μαργέλη Μαρία – Δημόσιος Υπάλληλος

Μεσσήνη Χρυσούλα – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Παππά Αλεξάνδρα – Θεολόγος, Ιδιωτικοί Υπάλληλος

Πατρίκιος Αλέξανδρος – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Πεντεσπίτης Νικόλαος – Επιχειρηματίας

Πετούση Αναστασία – Καθηγήτρια Αγγλικών

Σαρανταένας Ιωάννης – Ιατρός, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Λευκάδας

Σκληρός Φίλιππος – Ελεύθερος Επαγγελματίας , Δημοτικός Σύμβουλος

Σολδάτος Γεώργιος – Επιχειρηματίας

Τσιάβου Γρηγορία – Βοηθός Φαρμακείου

Φίλιππα Ελένη – Νοσηλεύτρια

Φραγκούλη Γιοβάννα – Τοπογράφος , Μηχανικός

 

Υποψήφιοι που απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων:

Κορίνα Πολίτη – Πρωταθλήτρια Στίβου

Νίκος Μαργέλης – Λιμενικός

Έλλη Γαζή – Βρεφονηπιοκόμος

Χριστίνα Αραβανή – Νοσηλεύτρια

Άννα Μπαρμπούτση – Ιδιωτική Υπάλληλος

Έφη Γρίβα – Δημόσιος Υπάλληλος

 

Ακούστε όλη την παρουσίαση:

About Ομάδα Σύνταξης 27465 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.