Θέματα του παραλιακού δρόμου Βασιλικής Πόντι και έλέγχου της Μαρίνας έθεσε ο Μάκης Μελάς.


Στην ερώτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μελάς, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι έχει κάνει δύο αιτήσεις από τις 10 και 13/9 στον Δήμο Λευκάδας και δεν έχει πάρει καμία απάντηση για θέματα που με κάποιο τρόπο πρέπει να έρθουν  στο δημοτικό συμβούλιο.

Μάλιστα οι ερωτήσεις του έχουν σχέση με τις δύο αιτήσεις που έχει κάνει.

Μάλιστα με αφορμή μία σημερινή ανακοίνωση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής η οποία επαίρεται για το έργο της, θέλω να ρωτήσω αν η σημερινή αρχή σκέφτεται να κουκουλώσει πράγματα που έχουν γίνει στο παλιό δημοτικό συμβούλιο.

“Ο παραλιακός δρόμος Βασιλικής-Πόντι είναι ένα θέμα που δεν έχει συζητηθεί ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο, δεν γνωρίζουμε από που έχει χρηματοδοτηθεί, με ποιες μελέτες και ποιες εγκρίσεις, ποιοι υπέγραψαν και ποιοι παρέλαβαν αυτό το έργο.

Για τον δρόμο Πόντι- Νηρά, έχει υπάρξει μία συμφωνία ενός παλιότερου δημοτικού συμβουλίου και κανείς δεν ξέρει πού έχει φτάσει αυτός ο δρόμος, πόσα είναι τα υλικά που έχει πάρει η εταιρεία, ποιος λεηλάτησε το τοπίο και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα λεφτά.”

Επίσης αναφερόμενος στο θέμα της Μαρίνας είπε ότι όλες οι δημοτικές αρχές αποφεύγουν να το συζητήσουν όπως ο διάολος το λιβάνι και κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται.

Μάλιστα διάβασε μία απάντηση μετά από εισαγγελική παραγγελία:

Το 2010 ο ετήσιος κύκλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων ήταν 1.044.000.000 ευρώ. Το 2011 771.000 ευρώ, το 2012 866.000, το 2013 597.000, το 2014 953.000 και το 2015 1.103.000.000, για τα υπόλοιπα χρόνια δεν γνωρίζει κανείς.

Επίσης ο Δήμος Λευκάδας έχει δικαίωμα να προβαίνει σε διοικητικούς και λογιστικούς ελέγχους αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ασκήσει αυτό το δικαίωμα του, ρώτησε μάλιστα αν η σημερινή δημοτική αρχή Θα το ασκήσει η τα παρακολουθούμε σε ποιες τσέπες καταλήγουν τα χρήματα.

Για όλο αυτό δεν έχει μόνο ευθύνη η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά και η προ-προηγούμενη, δηλαδή των κυρίων Ζουριδάκη, Γαζή, Ρόκκου, Βικέντιου και όποιοι άλλοι ενέχονται.

Στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Σπύρος Λύγδας, ανέφερε ότι είναι γνωστές τις αιτήσεις που έχει κάνει, τα στοιχεία μου ζητά για τους παραλιακούς δρόμους και το Αγκυροβόλι, είναι μεγάλα σε όγκο, οι υπηρεσίες αρχίζουν να τα μαζεύουν και θα ενημερωθεί τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση θα πάρετε τα στοιχεία τα οποία ζητάτε και είναι πολύ καλό που κάνατε την αίτηση.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27940 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.