Θανάσης Καραγιάννης στον Prisma 91,6: “Έχω δώσει την ζωή μου για το νοσοκομείο, έχουν αλλάξει πολλά μέσα μου, δεν έχω αποφασίσει αν θα επιστρέψω.”


Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “κοινωνία πολιτών” χειρουργός Θανάσης Καραγιάννης, μίλησε στον Prisma 91,6 για την απόφασή του να είναι υποψήφιος στο πλευρό του Γιάννη Λιβιτσάνου.

Όπως είπε “η απόφασή μου  να ασχοληθώ  με την αυτοδιοίκηση δείχνει ότι τα κατάφερα, επιβίωσα και η ζωή πρέπει να είναι αγαπημένη για όλους. Δεν κυνηγάμε κάποιον, δεν έχουμε προσωπικά και μίση, ζούμε όλοι στον ίδιο τόπο και θα πρέπει σε αυτές οι εκλογές ούτως ή άλλως και λόγω εκλογικού συστήματος  να συνεργαστούμε.

Για αυτό το λόγο και εγώ δεν κάνω ένα προεκλογικό αγώνα βασιζόμενος σε στερεότυπα το προηγούμενων ετών, άλλωστε δεν είμαι και κάποιος νέος σχετικά σε ηλικία, οπότε θεώρησα ότι πρέπει και μέσα από χιούμορ να επικοινωνήσουμε με τους συνδημότες μας και με τους εκτός Λευκάδας συμπολίτες μας,” αναφερόμενος στην προεκλογική καμπάνια με τα μπλουζάκια που έχει λανσάρει.

“Ο λόγος που είμαι με τον κύριο Λιβιτσάνο είναι ότι ήταν ο πρώτος από τον Ιανουάριο που μου είχε κάνει πρόταση, από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να κατεβάσει η παράταξη σε αυτές εκλογές να είμαι μαζί του.

Τον θεωρώ έναν ικανό, έξυπνο, σωστό επαγγελματία και οικογενειάρχη, είναι πολιτικός μηχανικός που το θεωρώ μεγάλο προσόν για να ηγείται σε μία δημοτική παράταξη και μακάρι να είναι ένας αυριανός δήμαρχος, έχει βαθιά γνώση της επιστήμης του και ως πολιτικός μηχανικός θεωρώ ότι μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στη Λευκάδα.

Είναι ένας άνθρωπος που έρχεται μέσα από τη ζωή, κόβει τιμολόγια και επιταγές γνωρίζει δηλαδή τις τεράστιες δυσκολίες της καθημερινότητας για την επιβίωση, δεν προέρχεται από οικογένεια πολιτικών ή όπως λέμε “τζάκι”, έχει σηκώσει τα μανίκια για δουλεύει και αυτά ήταν τα στοιχεία για τον κύριο Λιβιτσάνου που με είχαν πείσει για το χαρακτήρα του μέχρι να πω το ναι και να συμπορευτώ μαζί του.”

Ο κύριος Καραγιάννης απαντώντας και στο ερώτημα αν είχε δεχτεί προτάσεις και από άλλους συνδυασμούς, είπε ότι όντως είχε προτάσεις, όμως επειδή είναι ιδιωτικές συζητήσεις θα ήθελε να τις δημοσιεύσει γιατί είναι πέρα από την ιδεολογία του.

Αναφορικά με τα αθλητικά δρώμενα και σε ερώτηση με την ιδιότητα του προέδρου του Τηλυκράτη πώς ήταν η συνεργασία με τη δημοτική αρχή και αν η προσπάθεια της για τις αθλητικές δομές είχε θετικό πρόσημο, απάντησε ότι η η δημοτική αρχή προσπάθησε με λάθος τρόπο.

“Δεν ξέρω τι φταίει, όσες φορές ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο είχα προσωπικές επικοινωνίες με τον ίδιο το Δήμαρχο κύριο Δρακονταειδή δεν είχα ποτέ θέμα και το λέω ειλικρινά. Με τον κύριο Δρακονταειδή λύναμε πάντα τα προβλήματα σχεδόν άμεσα, όταν όμως υπήρχαν στη μέση τρίτα άτομα από την πλευρά του δημάρχου και από την πλευρά τη δική μας σε πολύ μικρότερο βαθμό είχαμε πάντα προβλήματα.

Είχαμε προβλήματα συνεργασίας, σχετικά με τη λειτουργία του γηπέδου, την γενικότερη αντιμετώπιση της ιστορίας της ομάδας, θεωρώ ότι οι σύμβουλοι που ήταν κοντά στο Δήμαρχο δεν έκαναν αυτά που έπρεπε να κάνουν, ή δεν είχε σωστή ενημέρωση.

Εγώ πιστεύω ότι μέσα από πρακτικά πράγματα, μπορούμε να αλλάξουμε και να βοηθήσουμε τον αθλητισμό σε αυτό τον τόπο.”

Για πρώτη φορά ο κύριος Καραγιάννης μίλησε δημόσια και για την δυνητική αργία στην οποία βρίσκεται, ενώ αναφορικά με την απόφαση του πειθαρχικού που εκκρεμεί ανέφερε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν μίλησε καθόλου, σεβόμενος τις διαδικασίες στη δημοκρατία που ζούμε, “όμως πραγματικά αυτό που συναντάω με τον κόσμο που έρχομαι το τελευταίο διάστημα σε επαφή είναι ότι υπάρχει μία πλήρης άγνοια, καθώς γνωρίζει μόνο αυτά που είχαν διαδοθεί  όλη αυτή τη συκοφαντία και τον λιθοβολισμό, κανιβαλισμό που έχω υποστεί 21 μήνες τώρα.

Τον έχω ζήσει πολύ καλά εγώ και όλοι οι άνθρωποι που ήταν κοντά μου και ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν.

“Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει κάποια πειθαρχική ποινή. Δεν είμαι σε αργία είμαι σε μία δυνητική αργία, η οποία βγαίνει μετά από γνωμοδότηση αρμοδίων οργάνων, τον Υπουργό υγείας και τον αναπληρωτή κύριο Ξανθό και κύριο Πολάκη.

Αυτό σημαίνει ότι σε κατηγορούν για κάτι, όπως τα επιθέματα και μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση σου,  σε παραπέμπουν με μία πειθαρχική δίωξη στο πειθαρχικό, έχει δικαίωμα είτε το μονομελές όργανο διοίκησης, όπως είναι ο προϊστάμενός σου, ο διοικητής του νοσοκομείου, είτε ο υπουργός, μετά από γνωμοδότηση του Συμβουλίου, που δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης και εδώ είναι το πρόβλημα, να σε βγάλει σε μία δυνητική αργία έως 2 χρόνια.

Σε αυτά τα δύο χρόνια λέει ότι πρέπει να γίνει το πειθαρχικό συμβούλιο. Εμείς είμαστε στους 21 μήνες και καταφέραμε πριν από 2 μήνες με πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, αφού κάθε τόσο πήγαινα σε όποιο πειθαρχικό συμβούλιο υπάρχει στην Ελλάδα, καθώς το νοσοκομείο Λευκάδας που έπρεπε να μου έχει κάνει πειθαρχικό, με παρέπεμψε στην υγειονομική περιφέρεια στην Πάτρα.  Εκεί ο κύριος Νικολόπουλος δεν μου έκανε πειθαρχικό και με παρέπεμψε στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο.

Αυτό έχει συμβεί μόνο σε μένα και στον κύριο Σιάκκα από τα Γιάννενα. Αφού πήγαμε στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο ιατρών του ΕΣΥ, γιατί η κατηγορία που  έχει μπει  σε εμένα μπορεί να μου φέρει την ποινή της απόλυσης, -άρα δεν κοίταζαν επί της ουσίας αν ισχύουν οι κατηγορίες ή όχι. Στον πρώτο χρόνο τον Οκτώβριο του 2018 με   καλούν ξανά  γιατί έληξε, δεν είχαν κάνει το συμβούλιο, η εισηγήτρια δεν έφερε την εισήγηση για να γίνει η κουβέντα.

Μου είπαν αν έχω ποινική δίωξη τους απάντησα αρνητικά, τους έστειλα το χαρτί από την εισαγγελέα, αποφάσισαν να μείνω άλλους έξι μήνες σε δυνητική αργία, τώρα με ξανά κάλεσαν γιατί πάλι δεν είχε γίνει το πειθαρχικό με ερώτημα του υπουργού για παράταση άλλο ένα τελευταίο εξάμηνο μέχρι 2 Οκτωβρίου και επί της ουσίας το πειθαρχικό, διαφορετικά αν δεν γινόταν το πειθαρχικό εγώ θα γύριζα στη δουλειά.

Καταφέραμε να γίνει το πειθαρχικό στις 12 Μαρτίου και αναμένεται η απόφαση, όμως δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι θα αθωωθώ, από την στιγμή που το ίδιο συμβούλιο γνωμοδότούσε  κάθε τόσο για παράταση της δυνητικής αργίας, ωστόσο αυτή δεν θεωρείται πειθαρχική ποινή, αλλά διοικητική κύρωση που προφύλασσε την υπηρεσία από εμένα και εμένα από την υπηρεσία.

Πώς θα έρθουν αυτοί να αυτό-αναιρέσουν τις εισηγήσεις που έκαναν, άρα θεωρώ ότι θα έχω κάποια τιμωρία, δεν υπάρχει όμως περίπτωση να φτάσουν σε απόλυση γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο, άσχετα με το τι έλεγαν όσοι γνώριζαν το τελευταίο διάστημα.

Από δω και πέρα θα φανεί η αλήθεια και από δω και πέρα σε όποια ποινή και να έρθει θα έχω δικαίωμα να προσφέρω στα διοικητικά εφετεία. Όπως ανέφερε σε όλη την Ελλάδα ήταν χίλιοι γιατροί που είχαν αυτό το πρόβλημα και δεν ήμουν μόνος μου.

Η μεγαλύτερη ποινή που έχει πέσει και σε γιατρούς που από το ελληνικό δημόσιο τους προκύπτει και ζημιά ήταν μέχρι τρεις μήνες στέρηση μισθού. Αν έρθουν εμένα και μου πουν αύριο στέρηση μισθού, σημαίνει ότι εγώ γυρίζω στη δουλειά για όσο χρονικό διάστημα μου βάλουν χωρίς να πληρώνομαι.

Επίσης μπορούν να μου πουν αργία για για ένα χρονικό διάστημα, καθώς τώρα θα μπει η αργία.

Εγώ βρίσκομαι 21 μήνες σε δυνητική αργία το οποίο σημαίνει, ότι έχει δικαίωμα ο υπουργός να σε βγάζει μετά από γνωμοδότηση του πειθαρχικού Συμβουλίου και αυτό συμβαίνει ότι επί της ουσίας μου απαγορεύετε να παραιτηθώ, δεν μπορώ να δουλέψω πουθενά 21 μήνες και επιπλέον μου δίνουν το 50% του βασικού μισθού για να ζήσω.

Δηλαδή το πειθαρχικό συμβούλιο αν συνεδριάσει και βγάλει μία απόφαση μπορεί να βγάλει από αθώωση μέχρι απόλυση. Εγώ τους ζητώ να με απολύσουν για να μπορώ να δουλέψω. Αν είχα κάνει χειρότερο έγκλημα στο 18μηνο αν δεν είχε γίνει η δική μου εγώ θα είχα βγει έξω από τη φυλακή και θα δούλευα μέχρι να γίνει η δίκη. Πλέον έχουν περάσει 21 μήνες, που καταφέραμε να γίνεται ο πειθαρχικός ο δεκαοκτάμηνο για να δούμε ποια ποινή θα μπει από δω και πέρα.

Όσον αφορά τις γνωματεύσεις και τις ζημιές, ο έλεγχος έγινε το 2015, έχουμε 2019, από πουθενά δεν έχει προκύψει καμία ζημιά του ελληνικού δημοσίου. Οι εννέα γνωματεύσεις που έχουν εξαργυρωθεί είναι πραγματικότητες και οι άνθρωποι έδωσαν ένορκες καταθέσεις ότι είχαμε ανάγκη και πήραμε αυτά τα επιθέματα, δεν υπάρχει καμία ζημιά του ελληνικού δημοσίου.

Στις άλλες υπήρξαν λάθη γραφειοκρατικά γιατί ήταν ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην αρχή και δεν γνωρίζαμε ότι έπρεπε να ακυρωθεί ηλεκτρονικά μία γνωμάτευση η οποία δεν χρησιμοποιήθηκε.

Όταν για παράδειγμα έγινε ο έλεγχος βρέθηκε στον κύριο “Κουνιάκη” ότι έχω γράψει γνωμάτευση πρώτη  και πέμπτη του μήνα βάζοντας την ίδια φωτογραφία. Όταν με ρώτησαν γιατί το έκανες αυτό τους απάντησα ότι ο κύριος “Κουνιάκης” πήρε τη γνωμάτευση πρώτη του μήνα πήγε να πάρει τα επιθέματα, ήταν λάθος συμπληρωμένη επέστρεψε και την ξαναγράψαμε και πήγε με την καινούργια και έχει εξαργυρωθεί μόνο η καινούργια η παλιά πετάχτηκε, δεν γνωρίζαμε όμως ότι έπρεπε να γίνει ένα ηλεκτρονικό delete για να μη φαίνεται μέσα.

Μας έβαλαν ένα πρόστιμο για το οποίο προσφύγαμε στο διοικητικό πρωτοδικείο και αυτή ήταν η ουσία του θέματος.

Στο ερώτημα για το που ο ίδιος αποδίδει όλες οι ταλαιπωρία δεν υπάρχουν κίνητρα πίσω από το σκεπτικό της μη έκδοσης απόφασης, απάντησε ότι μετά από δύο χρόνια δεν έχω αποσαφηνίσει για ποιο λόγο στοχοποιήθηκαν με αυτό τον τρόπο, για ποιο λόγο πάρθηκε μία τέτοια πολιτική απόφαση και υπέστη αυτό που έχω υποστεί μέχρι τώρα.

“Εμένα ο κύριος Πολάκης δεν με γνώριζε χθες ούτε με ξέρει και σήμερα, ομως Προφανώς έχει μία άποψη η οποία αντανακλά στη δυνητική αργία που βρίσκομαι τόσο καιρό. Για ποιο λόγο το πειθαρχικό δεν έχει γίνει εδώ και 18 μήνες ούτε αυτό μπορώ να το πω.

Δεν μπορώ να εξηγήσω ούτε ποιος φταίει μπορεί να είναι από πίσω στη Λευκάδα, γιατί θα είναι υποθέσεις δεν μπορώ να μιλήσω, εγώ ξέρω ότι είμαι καθαρός τους δικούς μου ανθρώπους, απέναντι στην κοινωνία, ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω το ελληνικό δημόσιο και ποτέ δεν το έκανα.

Αυτή τη στιγμή και στο ποινικό, καθώς ως όφειλε ο Διοικητής πήγε την υπόθεση τον Οκτώβριο του 17, είναι ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής και όταν ΕΟΠΥΥ ρωτήθηκε ποια είναι η απάντηση του ελληνικού δημοσίου απάντησε με την κοστολόγηση αυτών των εννέα πραγματικών γνωματεύσεων.”

Στο ερώτημα αν μετά την ολοκλήρωση και όποια απόφαση σκέφτεται να επιστρέψει στο νοσοκομείο η να ιδιωτεύσει ο κύριος Καραγιάννης απάντησε ότι με το χέρι στην καρδιά οι πιθανότητες είναι 50-50. Έχουν αλλάξει πάρα πολλά μέσα μου, όλα αυτά τα χρόνια έδωσα ολόκληρη την ψυχή μου για το νοσοκομείο, έχω κάνει περισσότερες από 6.000 χειρουργικές επεμβάσεις, νοσήλεψα περισσότερους από 15.000, δεν υπήρχε σάββατο- κυριακή- χριστούγεννα και Πάσχα που να έλειπε από το νοσοκομείο, είτε εφημέρευε είτε όχι και αυτό σε κάποιους την τελευταία τετραετία δεν άρεσε.

Δεν ξέρω αν θα γυρίσω, γιατί έχουν αλλάξει πάρα πολλά, αύριο μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο σε ένα συνάδελφό μου, δεν μπορώ να μη μιλήσω, δεν μπορώ αύριο να είμαι ένα πιθανό θύμα ενός Καινούργιου πολιτικού συστήματος, διοικητικής απόφασης.

Να έχω κάνει κάτι μπορώ να το καταλάβω, όμως όταν έρχονται και σου διαλύουν το σπίτι, τη ζωή, την οικογένεια αναρωτιέμαι γιατί. Πόσες συνάδελφοί μου μέσα στο νοσοκομείο μπόρεσαν πραγματικά να ορθώσουν ανάστημα και να με στηρίξουν και τους καταλαβαίνω πραγματικά, είναι και αυτοί εργαζόμενοι.

Θα το δούμε όταν θα έρθει η ώρα.

Δίνοντας την δική του απάντηση και στην συνεργασία με τον κύριο Παρασκευά και όλα όσα συνέβησαν με τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας, απάντησε ότι αυτό το θέμα προέκυψε στην πολύ  θερμή περίοδο της δυνητικής αργίας που μου έχει συμβεί από το Σεπτέμβρη, για μένα όμως όλα τα θέματα των γιατρών λύνονται μέσα στα συλλογικά όργανα, εφόσον μετά από μερικές μέρες έγινε γενική συνέλευση γιατρών πάνω σε αυτή την “καταγγελία” που είχαν κάνει οι συνάδελφοι, δόθηκαν οι απαντήσεις μέσα στη γενική συνέλευση και το θέμα σταμάτησε εκεί.

Από εκεί και πέρα κοιτάζω το δικό μου πρόβλημα και δεν ασχολήθηκα καθόλου οτιδήποτε άλλο αφορούσε θέματα συλλόγου, για μένα λήγουν όλα μέσα στη γενική συνέλευση, μέσα στις τέσσερις πόρτες, ούτε σε δικαστήρια παμε, από τότε δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, μπορεί να δοθεί και μία συγγνώμη από την δική μου πλευρά και του κυρίου Παρασκευά και το θέμα έληξε εκεί γιατί είχε γίνει παρανόηση.

About Ομάδα Σύνταξης 26911 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.