Γιάννης Λιβιτσάνος στον Prisma 91,6: “Έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου να δώσω λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.”


Την τελευταία του συνέντευξη πριν την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής παραχώρησε στον Prisma 91,6 ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης “κοινωνία πολιτών” Γιάννης Λιβιτσάνος.

Όπως ανέφερε κατά την περιοδεία του σε χωριά ο κόσμος αναγνωρίζει ότι η παράταξή τους λέει την αλήθεια, δεν τάζει διάφορα πράγματα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

“Αυτό μου έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα μεγαλύτερης ευθύνης για την επόμενη μέρα, γιατί το να βγαίνεις προεκλογικά και να υπόσχεσαι πράγματα είναι πολύ εύκολο. Το να προσπαθήσεις την επόμενη μέρα να μπορέσεις να βοηθήσεις όλο αυτό τον κόσμο που περιμένει από εσένα να δώσεις λύση στα προβλήματά του, είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου.

Ο κύριος Λιβιτσάνος σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αντιπάλου του Κώστα Γληγόρη με αφορμή την προεκλογική του ομιλία στην κεντρική πλατεία Λευκάδας ανέφερε:

“Στις εκλογές πρέπει να βγεις και να πεις στον κόσμο πράγματα, να φτιάξεις ένα πρόγραμμα, να δώσεις να καταλάβουν ότι δεν βγήκες απλά για να κάνεις βόλτες στην πλατεία και τα χωριά να τους πεις κάποια πράγματα, όχι μόνο τι δεν έκανε η δημοτική αρχή αλλά τι θα κάνεις και εσύ.

Εμείς αυτό θέλαμε να κάνουμε προεκλογικά, να μας εμπιστευτεί και να μας γνωρίσει ο κόσμος γιατί είμαστε μία νέα παράταξη, να καταλάβει ότι είμαστε μαζί τους στα προβλήματα και θα είμαστε μαζί τους, καθώς τους τελευταίους δύο μήνες που κάνουμε την μεγάλη περιοδεία, κάναμε παντού ομιλίες, δεν φοβηθήκαμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση και να πούμε την αλήθεια.

Το να μην κάνει μία προεκλογική ομιλία ο κύριος Γληγόρης είναι θεμιτό, το να κριτικάρει όμως άνθρωπο της κοινωνίας που βγήκε να μιλήσει σαν υποψήφιος δήμαρχος, δεν το δέχομαι και του το είπα προσωπικά. Ο ίδιος μου απάντησε ότι δεν του άρεσε το καπνογόνο και η αισθητική, καθώς  αλλάξαμε την πλατεία. Εμείς μέσα σε δύο ώρες άλλαξε με την πλατεία και μπορέσαμε να την κάνουμε λίγο πιο όμορφη, φανταστείτε τι μπορούμε να κάνουμε σε τέσσερα χρόνια.”

Όπως ανέφερε ο κύριος Λιβιτσάνος την επόμενη μέρα των εκλογών, θα δώσει την δυνατότητα στους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και στον κόσμο της ορεινής Λευκάδας, μέσω ενός τεχνικού προγράμματος και όσο το δυνατόν με  μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, να γίνουν αμεσες παρεμβάσεις στα χωριά, καθώς όπως ανέφερα στην προεκλογική ομιλία για εμάς ορεινός όγκος θα είναι ο καθρέφτης της Λευκάδας.

Θέλουμε να κάνουμε απλά πράγματα, τα οποία δυστυχώς δεν γίνονται στη Λευκάδα. Όσον αφορά το ιστορικό κέντρο της Λευκάδας με εμένα δήμαρχο θα πεζοδρομηθεί, είναι ξεκάθαρο, απλό αυτό που λέω, θα αλλάξει πρόσοψη η Λευκάδα.

Θα βρούμε λύση για την κίνηση περιμετρικά της πόλης, αλλά το ιστορικό κέντρο της πόλης θα πεζοδρομηθεί γιατί αν δεν συμβεί αυτό δεν θα φέρουμε τους τουρίστες, οι οποίοι εκεί γνωρίζουν να πάνε, καθώς αν δεν πεζοδρομηθεί δεν θα καταφέρουμε να βάλουμε τους τουρίστες στην πόλη.

Σχετικά με το Νυδρί τονίζω ότι την επόμενη μέρα θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιο πόλης,  καθώς θα γίνει αξιοκρατική οριοθέτηση του λιμανιού, χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα και το παραλιακό μέτωπο του Νυδρίου θα αλλάξει πρόσωπο.

Στο ερώτημα αν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, έφερε για παράδειγμα τον Σπύρο Μαργέλη, που την δεκαετία του 80 όταν  πεζοδρόμησε  την Ιωάννου Μελά “πήγαν να τον σκοτώσουν” οι ίδιοι που μετά από μία δεκαετία του λένε αν δεν ήσουν εσύ δεν θα είχαμε να φάμε.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις για τον καλό μας και αυτό θα φανεί στα επόμενα χρόνια όταν θα δημιουργήσουμε έναν καταπληκτικό ιστό στην πόλη, με πεζοδρομήσεις, πράσινο, πάρκα, παιδικές χαρές.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Λιβιτσάνο, οι συμπολίτες μας είναι αγανακτισμένοι σχετικά με προβλήματα της καθημερινότητας, λέγοντας ότι θα παραδεχτώ το Δήμαρχο να μας πει τι έκανε για τα προβλήματα της καθημερινότητας, και όχι αυτά τα οποία λέει στο έντυπο, ότι ολοκλήρωσε όλα τα έργα, απεναντίας τα καθυστέρησε, καθώς μπορούσε να τα Έχει ολοκληρώσει πολύ πιο πριν από το Μάιο του 2019 και να κάνουμε ευχές σας με κορδέλες.

Εμείς δεν θέλουμε φιέστες, αλλά πραγματικότητα και να πούμε μπράβο στα θετικά, λέγοντας ότι είχε ένα πολύ καλό αντιδήμαρχο τον Κώστα Σέρβο στην ύδρευση, είχε ένα πολύ καλό αντιπεριφερειάρχη τον κύριο Χαλικιά, τον οποίο  αποδόμησε ενώ σε συνεργασία μαζί του θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα πράγματα.

Εγώ έχω μάθει να λέω την αλήθεια, αν λέω ψέματα σαν τους άλλους θα γίνω ένα σαν κι αυτούς, γραφικός, ενώ εγώ θέλω να είμαι διαφορετικός,  ο Γιάννης Λιβιτσάνος που ο κόσμος γνωρίζει ότι βοηθάω, στηρίζω την τοπική οικονομία, γιατί επέλεξα να είμαι στο νησί γιατί εγώ το αγαπάω και δεν το χαρίζω σε κανέναν.

Αναφορικά με το το μοντέλο διοίκησης που θα ακολουθήσει στο δήμο, και στον ισχυρισμό του δήμου ότι είναι ενάντια να παραχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτες, απάντησε ότι εδώ και πέντε χρόνια η Λευκάδα βρωμάει, εμένα δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι ο ιδιώτης, ή αν θα μπορώ να προσλάβω 200 άτομα, αλλά πάνω από όλα θέλω η πόλη μου να είναι καθαρή και θα το πράξουμε οποιοδήποτε τρόπο.

Αναφορικά με τα parking στη Λευκάδα είπε ότι είναι παρατημένα στο έλεος του Θεού.
“Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά θα μπορούσε ο δήμος να τα οριοθετήσει, να τα διαγραμμίσει, με ένα μικρό όφελος για το δήμο, το οποίο να μην επιβαρύνει τους Λευκαδίτες.

Εμείς προτείνουμε τη χρήση ηλεκτρονικής κάρτας των πολιτών που με 50 ευρώ το χρόνο, θα έχουν όλες τις παροχές από το δήμο, αν δεν μπορεί ο Λευκαδίτης να δώσει 4,5 ευρώ για παροχές τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για Δήμο.

Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τους ξένους, για να δημιουργήσουμε θέσεις parking με πληρωμή, να δημιουργήσουμε έσοδα τα οποία θα πάνε στον πολίτη.

Μάλιστα ο κ Λιβιτσάνος ανέφερε ότι θα απευθυνθούν στην Κτηματική υπηρεσία για την παραχώρηση δημόσιων χώρων για τη δημιουργία πάρκινγκ, στο ίδιο μοντέλο που παραχωρεί τις παραλίες σε ιδιώτη.

Στο ερώτημα των συνεργασιών, απάντησε ότι ο ίδιος δεν θα μιλήσει με κανέναν πριν την κάλπη της 26ης Μαΐου. “Θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, καθώς Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένα επίσημο γκάλοπ τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο.

Εμείς Θα συνεργαστούμε με όλους, ακόμα και με το ΚΚΕ αν μπορεί να φέρει μία πρόταση για τη Λευκάδα. Όποιος μπαίνει στο δήμο για σκοπιμότητες και για καταγγελίες άνευ ουσίας θα είναι απέναντί μας. Εμείς θα πούμε ότι είμαστε εδώ για το καλό της Λευκάδας και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες.”

About Ομάδα Σύνταξης 27474 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Δυνατός παίχτης ο συνδυασμός στο εκλογικό Δημοτικό τοπίο.
    Νίκη πολιτική έδραση πλατιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.