Τάσος Παππάς: Το πρωθυπουργικό και συγκεντρωτικό μοντέλο που παρατηρήθηκε να λαμβάνει τις αποφάσεις το καιρό της πανδημίας, στήθηκε πολύ πιο πριν…


Την Δευτέρα 25 Μαΐου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Τάσος Παππάς.

Ο κ. Παππάς είναι δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών , ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Ελευθεροτυπία.
Με σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστημίο, δημοσιογραφεί από το 1984, ενώ έχει συγγράψει αρκετά Βιβλία. Κείμενα του έχουν φιλοξενηθεί σ’ αρκετές ενημερωτικές ιστοσελίδες όπως το aixmi.gr ενώ τον έχουμε ακούσει και ραδιοφωνικά στο παρελθόν μέσα από την συχνότητα του Αθήνα 9.84.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία μετά την πρώτη φάση της πανδημίας , τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης αλλά και την κατάσταση στα ΜΜΕ.

” Μπαίνουμε σιγά – σιγά σε μια κλιμάκωση της οικονομικής πανδημίας…”

” Η οικονομία μας είναι αρκετά ευάλωτη σε περιόδους κρίσεων…”

” Στις προβλέψεις δεν τα πήγε πολύ καλά η κυβέρνηση…”

” Η υιοθέτηση γρήγορων μέτρων για να μην πληγούν τα πιο αδύναμα στρώματα πρέπει να απασχολεί την κυβέρνηση…”

” Το πρωθυπουργικό και συγκεντρωτικό μοντέλο που παρατηρήθηκε να λαμβάνει τις αποφάσεις το καιρό της πανδημίας, στήθηκε πολύ πιο πριν…..”

” Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει τοποθετήσει ανθρώπους γύρω του που έχουν αποκλειστικό ρόλο να κοιτούν και να ελέγχουν υπουργούς και να του μεταφέρεται μια εικόνα…”

” Φοβάται και θέλει να αποφύγει να πάθει αυτό που έπαθε ο πατέρας το 1993 και έτσι συγκεντρώνει εξουσίες στα χέρια του, τοποθετώντας άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του σε καίρια πόστα..”

” Σε περιόδους κρίσεων οι πολίτες συσπειρώνονται γύρω από τις κυβερνήσεις τους…όποιες και να είναι αυτές…” ” Η δουλειά της Αντιπολίτευσης είναι να καταθέτει προτάσεις…”

” Η μοναδική λύση άμα είμαστε σε πόλεμο όπως χαρακτηριστικά λέει η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλιώς μιλάμε για χρήση όρων για επικοινωνιακούς λόγους…” ” Δικαιούται ο Κ. Μητσοτάκης μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες…”

” Άλλη πολιτική καλείτε να εφαρμόσει τώρα λόγω της πανδημίας από αυτή που εκλέχτηκε από τους πολίτες,…δικαιούται να το κάνει…”

” Θα βρεθεί ένας ευφημισμός για να περιγράψει το νέο μνημόνιο…, δεν τα γλιτώνουμε τα νέα δάνεια…, γιατί δάνεια θα πάρουμε…”

” Υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα πολυφωνίας σήμερα…..”

” Όλες οι εφημερίδες είναι χαμηλά σε πωλήσεις.., υπήρξαν νέες μειώσεις σε έντυπα λόγω καραντίνας…”

” Πρέπει οι κυβερνήσεις να στηρίξουν τα έντυπα ΜΜΕ..” ” Τα ΜΜΕ είναι πυλώνας της δημοκρατίας…” ” Ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε να συζητήσει μετά την εκλογική ήττα..” ” Δεν υπάρχει κάποιος εσωτερικά που να αμφισβητεί τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα…’

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η ενίσχυση του πρωθυπουργικού μοντέλου -και ώς πρόεδρο μη πολιτικό πρόσωπο- σε αυτή την τετραετία θα βγεί στον πρωθυοουργό Κο Κυριάκο Μητσοτάκη. Και τούτο διότι η σημερινή πολιτικομματική ζωή είναι απο’ι’δελογικοποιημένη.
  Η
  Ουσιοκρατικά η τωρινή πολιτική και κοινωνική διαχείρηση ιναι σκέτος λειτουργισμός. Μόνο ώς λειτουργία μπορεί να κατανοηθεί και έτσι κατανοείται και απ τους πολίτες. Και ο πρωθυπουργός απλά κάνει αυτό που θέλουν να ακούσουν οι πολίτες.
  Οι αλλαγές στην Ελλάδα θα πρέπει να ξέρουμε ότι γίνονται και επιβάλλονται από πάνω απ τις ηγεσίες πρός τα κάτω.
  Και αυτό το γνωρίζει ο πολιτικός Κυριάκος Μητσοτάκης, και για τούτο ακολούθησε την πολιτική ιδεολογική σκοπιά της συνέχειας αυτής της θεσμικότητας-από πάνω πρός τα κάτω -.
  Και θα του βγεί
  Στο δημοψήφισμα του 2015 με το όχι να κυριαρχεί, ό Σύριζα κος Τσίπρας , συτή την άποψη( σπό πάνω πρός τα κάτω) των συμβούλων του ακολούθησε και επέβαλε το ναί γιατί τελικά συτό το ναί ήθελε να ακούσει η βάση , άσχετα αν ψήφισε το αντίθετο όχι.
  Μπορεί μια χώρα ώς νεοελληνικό κράτος και κοινωνία χρόνια να κυριαρχείται από την υπερδομή ( από πάνω ) ώς είναι και υπάρχειν χωρίς ποτέ να ενδιαφερθεί για την υποδομή ( από κάτω) , και να είναι αλλοιώς τα πρσγματα κσι οι κοινωνικές θεσμικότητες?? Ακόμα και η αριστερά που μιλάει και ξεσηκώνει για λαικά εισοδήματα και λαικά σπίτια , σκούστηκε ποτέ να ξεσηκώνει τον λαό ώς λαικό δικαίωμα για να έχουν οι οικισμοί πρώτα αποχετεύσεις ώς κεντρικό ώς υποδομή και μετά να γίνονται οικοδομήματα ??
  Ο πρωθυπουργός λέει στους πολίτες αυτά που θέλουν να ακούσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.