Στράτος Ιωάννου: Πρέπει να είμαστε και εμείς ελκυστικός προορισμός για να έρχονται οι άλλοι


Για τη συνάντηση του με την ένωση ξενοδόχων Πρέβεζας, αλλά και με όλες τις ενώσεις ξενοδόχων στην Ήπειρο έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου μιλώντας στον Prisma 95,1.

“Σκοπός της συνάντησης, ήταν να εξετάσουμε τα διάφορα θέματα που απασχολούν το νομό μας, έχοντας ως στόχο την επίτευξη μιας μεγαλύτερης ώθησης στο τουριστικό ρεύμα της περιοχής», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε «Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες, έγινε μια γόνιμη συζήτηση θέτοντας τους προβληματισμούς τους και αποδεικνύοντας μου, ότι  κινούμαστε στο ίδιο πνεύμα και στην ίδια λογική όσο άφορα την ανάπτυξη του τουρισμού (πώς θα φέρουμε τουρίστες από όλο τον κόσμο) στην περιοχή μας, το οποίο που είναι απαραίτητο για τη γενικότερη ανάπτυξη του νομού”. Ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να αναφέρει την καινούρια αγορά  που ανοίγεται το καλοκαίρι με δυο πτήσεις από Κύπρο, πέρσι είχαμε μια πτήση είπε ο κ. Ιωάννου φέτος δυο, «αυτό σημαίνει ότι τους άρεσε.Για αυτό το λόγο πρέπει να διαφημίζουμε τις ομορφιές του τόπου μας»

Στη συνέχεια  ερωτηθείς για τις 3 γαλάζιες σημαίες που έχουν απομείνει στο δήμο Πρέβεζας, ύστερα από έλεγχο της ΜΚΟ, η οποία απέρριψε τις δυο από τις πέντε γαλάζιες σημαίες, ο κ. Ιωάννου δήλωσε “Πρέπει να είμαστε και εμείς ελκυστικοί για να έρχονται οι άλλοι. Η γαλάζια σημαία είναι κάτι ελκυστικό για τον επισκέπτη, γιατί, όταν την αντικρίζει νιώθει περισσότερη ασφάλεια. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η σύσκεψη  με τον  Ειδικό Γραμματέα Υδάτων ΥΠΕΚΑ Κώστα Τριάντη, ώστε να εξετάσουμε το θέμα και να δούμε την διαδικασία για την απόκτηση των σημαιών, η όποια είναι μια πολύ απλή και φτηνή. Όμως, πρέπει να τονίσουμε ότι οι αρμόδιοι του θέματος είναι οι δήμοι και για αυτό είναι απαραίτητο να δουν με περισσότερη σοβαρότητα αυτό το θέμα.” Παράλληλα ερωτήθηκε για το διαβλητό σύστημα αξιολόγησης της ΜΚΟ, όπως τη χαρακτήρισε ο Κοσμάς Κορωναίος σε συνέντευξη του στον Prisma 95,1- Δείτε εδω . O κ. Ιωάννου απάντησε “είναι πρώτη φορά που το ακούω, η ΜΚΟ είναι παγκόσμιας εμβέλειας. Δε ξέρω τι εννοούσε ο κ. Κορωναίος αλλά το βλέπω λίγο δύσκολο να συμβαίνει κάτι τέτοιο.”

 

 

O αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ταυτόχρονα αναφέρθηκε  στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, με τη μη κάλυψη της σίτισής τους. Μετά από αίτημα αντιπροσωπείας σπουδαστών, ο αντιπεριφερειάρχης με προσωπική του παρέμβαση, ζήτησε και πέτυχε, σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του ΤΕΙ και το  φορέα σίτισής του, την πρόσβαση των σπουδαστών στην εστία σίτισης των φοιτητών του ΤΕΙ με προνομιακό-συμβολικό τίμημα. Έτσι, πλέον οι σπουδαστές της ΑΕΝ θα μπορούν να σιτίζονται, όπως οι φοιτητές του ΤΕΙ, στην εστία του ιδρύματος

Ο κ. Ιώαννου υπογράμμισε ποσό πολύ σημαντική για το νομό μας είναι η ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και πρόσθεσε ότι όλοι μας πρέπει να δώσουμε τη δέουσα σημασία στους σπουδαστές, γιατί τα παιδία αυτά, θα είναι οι αυριανοί πλοίαρχοι του εμπορικού μας ναυτικού. « Όπως αγκαλιάσαμε το ΤΕΙ, έτσι πρέπει να αγκαλιάσουμε και την ακαδημία».

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27866 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.