Στον αέρα …ο νέος Φορέας Διαχείρισης Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) Ιονίων Νήσων ! Δεν υπέγραψε η Λευκάδα!!


Στον αέρα ο Φορέας Διαχείρισης Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ιονίων Νήσων !

Η ιδρυτική γενική συνέλευση του ΦΟΔΣΑ ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην Κέρκυρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας και έληξε …άδοξα πριν από λίγη ώρα.

Συγκεκριμένα κατά την εκλογή των 4 μελών του ΔΣ εκπροσώπων των 11 Δήμων της περιφέρειας οι δύο περιφερειακοί Δήμοι της Κέρκυρας (Βορά και Νότου) συνασπίστηκαν και έβγαλαν τον Δήμαρχο της Νότιας Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να μείνει έξω από το ΔΣ  η Λευκάδα !

Ας σημειωθεί ότι η εκλογή των 4 εκπροσώπων των Δήμων γίνεται βάση των μετοχών κάθε Δήμου που προκύπτει από τον πληθυσμό που έχει.

Έτσι λοιπόν η Κέρκυρα εξέλεξε δύο εκ των 4 εκπροσώπων των Δήμων (την Δήμαρχο Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και τον δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση), η Ζάκυνθος τον δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη και η Κεφαλονιά τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:

 • Πρόεδρος: Ρόδη Κράτσα
 • Αντιπρόεδρος: Σπύρος Ιωάννου
 • Γραμματέας: Θεόφιλος Μιχαλάτος (Δήμαρχος Αργοστολίου)
 • Μέλη: Κ. Μοθωναίου, Μ. Υδραίου, Κ. Λέσσης, Νικήτας Αρετάκης (Δημαρχος Ζακύνθου)

Η Λευκάδα είναι ….ΧΩΡΙΣ εκπρόσωπο στο 7μελές ΔΣ αφού ακόμη και τους δύο εκπροσώπους του περιφερειακού συμβουλίου τους όρισε έναν από την Κέρκυρα και έναν από την Ζάκυνθο.

Οι Λευκαδίτες μετά απο αυτή την εξέλιξη ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ το καταστατικό της εταιρείας οπότε η ιδρυτική Γενική Συνέλευση και κατ’επέκταση ο ίδιος ο ΦΟΔΣΑ … είναι στον αέρα !!!

Η Περιφερειάρχης προσπαθώντας να σώσει την κατάσταση είπε ότι θα συνεννοηθεί με το Υπουργείο έτσι ώστε …να αυξηθεί κατά δύο ο αριθμός των μελών του ΔΣ και να μπεί ένας εκπρόσωπος από την Λευκάδα και ένας από τα τρία μικρά νησιά (Ιθάκη, Παξούς, Μεγανήσι), πράγμα το οποίο οι Λευκαδίτες το απέκρουσαν εμφανώς θιγμένοι από την στάση των Κερκυραίων !

Δυστυχώς την προχειρότητα που έσπειρε η Κυβέρνηση, η Περιφερειάρχης και οι λοιποί Κυβερνητικοί αξιωματούχοι με το άρθρο 93 του περιβαλλοντοκτόνου νόμου και την βίαιη δημιουργία του περιφερειακού φορέα με την διάλυση του πετυχημένου μοντέλου της Κεφαλονιάς …τώρα την θερίζουν !

Το καλλίτερο που έχουν να κάνουν – έτσι όπως τα έφτιαξαν εκεί στην Κυβέρνηση των αρίστων και ικανών-   είναι …ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ την δημιουργία του νέου ΦΟΔΣΑ ! Και βλέπουμε στη συνέχεια τι μπορεί να γίνει….

kefaloniapress.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27500 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Απ τη περιφέρεια της Κέρκυρας ( Ιονίων) αλήθεια είδε κάοοιος κάποια βοήθεια ή λύση για τα σκουπίδια??
  Έπρεπε να βοηθήσει η Αιτωλοακαρνανία ή ζητιώνταν βοήθεια απ τα Γιάννενα για να ανακουφιστεί το σκουπιδικό.
  Και έπρεπε να αναλάβει η ίδια η κυβέρνηση αυτοπροσώπως ο υπουργός με επίκληση μάλλον του βουλευτή ευτυχώς , για να δοθεί μια αρχική λύση.
  Η Κέρκυραική ( Ιόνια δήθεν) περιφέρεια και δεν θέλει καιδεν μπορεί.
  Δεν μπορεί γιατλι αν μπορούσε θα έλυνε το σκουπιδικό της Κέρκυρας στα Νότια που υπήρξαν απείρου κάλους σκουπιδοσκηνές. Και δεν θέλει μια δεν θέλει ανταγωνισμό στον τουρισμό απ την Λευκάδα με το γεωγραφικό πλεονέκτημα της πρόσβασης. Για τούτο τα κάνανε μίτσι εκλογικό κότσι και εκλέχτηκαν δύο σύμβουλοι απ την Κέρκυρα στην βάση των εκλογικών κουκιών που όμως είναι εκτός κοινωνικής και γεωγραφικά χωροθετικής βάσης. Σαφώς το τάτσι μίτσι κότσι εκλογικά έγινε γιατί επεδίωκαν , και αυτό το έδειξαν σαφώς με το αποτέλεσμα, να μην ασχοληθούν με το σκουπιδικό του Νομού Λευκάδος. Και αυτό δρομολόγησαν .Και στην Λευκάδα οι αυτοδιοικητικοί μην αυτοβαυκαλίζονται περί Ιονίου Περιφέρειας και ενότητας.
  Εξ άλλου η Ζάκυνθος ουδένα λόγο έχει και οοτέ δεν είχε τλοσο μακρά μα ασχοληθεί με την Λευκάδα .Ποτέ δεν είχαν σχέσεις τα δύο νησιά και ούτε ώς δυναμικοχωρατιξικότητα θα έχουν ώς προοπτική. Και ένα δελφίνι που είχε δρομολογηθι απ το Νυδρλι το 1992 για Κεφαλονιά Ζάκυνθο έπαψε σε 1-2 καλοκαίρια. Λίγο αν ασχοληθεί η Κεφαλονιά λόγω Βασιλικής- Φισκάρδου , αλλά με κύριο στόχο την ενίσχυση της απομωνομένης Βορείου Κεφαλονιάς απ το πέρασμα απ την Βασιλική ή Νυδρί το καλοκαίρι. Διότι ούτε στο Αργοστόλι ούτε στο Ληξούρι ούτε στο κύριο Νότιο μέρος της Κεφαλονιάς ξέρουν που πέφτει η Λευκάδα. Και ποτέ δεν υπήρξαν χωροταξικά και κοινωνικά και πληθυσμιακά και οικονομικά ανεπτυγμένες σχέσεις Λευκάδος Κεφαλονιάς.
  Και αν και σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο ποτέ παρουσιαστούν σκουπιδικά προβλήματα ή άλλου τύπου οιυ να εμπλέκεται η περιφέρεια οτε δεν θα αντιμετωπιστούν παρά μόνο με απευθείας αναφορά στην φυσική κοινωνική ώς τώρα αναφορά και κινητικότητα, για την Κεφαλονιά απέναντι στην Πάτρα και στην Ζάκυνθο απέναντι στην Ηλεία δηάδλη στην Δυτική Ελλάδα ή κατ ευθείαν στο Διοικητικό κέντρο της Αθήνας.
  Η Λευκάδα έχει ιστορικό κοινωνικό εργασιακό εμπορικό οικονομικό ντορό με την διοικητική περιφέρεια οου υπάγεται η Αιτωλοακαρνανία -Πάτρα Αγρίνιο και έρχεται και σε επαφή ο ντορός συτός με την περιφέρεια Ηπείρου Πρέβεζα Ιωάννινα Άρτα.
  Για την είσοδο της Λευκάδος απ τον Άγιο Νικόλαο.κινητοποιήθηκε πέρυσι ώς καθαριότητα δρίμων από μάζες η περιφέρεια Πστρών Δυτικής Ελλάδος.
  Τα περι δήθεν συγκοινωνίας με παοόρι των Ιονίων είναι φύκια ώς μεταξωτές κορδέλες και σκούφιες και μπερέτες, διότι και τεράστια επιδότηση θα χρειαστεί και μικρή κίνηση θα έχει για 11 μήνες και ούτε κάπιθα ιδιαίτερη παραγωγή υπάρχει στα Ιόνια για μεταφορά ανταλλαγή εμπορία και οποιαδήποτε μεταφορά κσι αν υπήρχε εμπορευμάτων θάναι κοστοβόρος.
  Απλά η Κέρκυρα μεθοδεύει μέσω της σύνδεσης με πλοίο να ενισχύσει και την φήμη της και τον τουρισμό της συνολικκά έστω και ώς απλές μικροτουριστικές μετακινήσεις.
  Ας κάμουν ας αφήσουν την Κέρκυρα έδρα περιφέρειας -συνήθως γεωγραφικά οι έδρες διοικήσεων οργανώνονται κεκτρικοχωροταξικά γεωγραφικά – αν οι Κερκυραίοι θέλουν ας τους ονομάσουν και ώςψεπίσημα συμπρωτεύυουσα της Ελλάδος ή όπως αλλέως θέλουν , ας τους φκιάξουν και Κερκυραικό λίμπρο ντόρο, ας επιδοτήσει ισχυρά το κράτος όποιον θέλει να γίνει δημότης κάτοικος της Κέρκυρας , άς τους δώσει το μειωμένο αφορολόγητο όπως το Μοντε Κάρλο , ας αναδείξουν στην Κέρκυρα τα παλάτια της αυτοκράτειρας Σίσυ Ελλισάβετ των Αψβούργων, ας φκιαχτούν τίτλοι ευγενίσς ( Λόρδοι, κόμηδες , Βαρώνιι , Μαρκησίες, βαρωνέτοι Λαίδες, Τιτλουάριοι, μεγάλοι άρχοντες, Γαστουριώτες, Θεοτόκηδες, Ράλληδες, Ζαβιτσάνοι, Δουσμανέοι,Πλούσιοι, Κεφαλαιοκράτες, Κουμ κουάτδες και κουμ κουατέοι, και ότι άλλο τίτλο θέλουν).
  Και να ζήσουν καλά με υγια και χαρά και μεγάλη προκοπή και μεγάλα μίτσι τάτσι κλοτσια κοινωνικά και διοικητικά.
  Και να αφήσει το κράτος ήσυχη την Λευκάδα να λύσει τα προβληματά της με τους χρόνια καλούς γεωγραφικούς γείτονες και με το διοικητικό κέντρο της χώρας στην πρωτεύουσα.
  Και αν θέλουν οι Κερκυραίοι να έρθουν βόλτα στην Λευκάδα να τους κεράσουμε Σουμάδα κσι μαντολάτο και σαλάμι.
  Και νάμαστε από μακρυά και πολύ αγαπημένοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.