Στατιστικά κίνησης στην πλωτή γέφυρα από τον Βουλευτή Λευκάδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 26 Μαρτίου 2020

 

Θανάσης Καββαδάς: «Εντείνονται τα μέτρα ελέγχου στη γέφυρα – Ζήτησα αριθμητική καταγραφή ανά κατηγορία αιτίας μετακίνησης των διερχομένων»

Επιστολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκάδας, κ.Κωνσταντίνο Γαβρίλη απέστειλε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ.Αθανάσιος Καββαδάς, με την οποία ζήτησε να υπάρχει αιρθμητική καταγραφή των αιτιών μετακίνησης των διερχομένων από την πλωτή γέφυρα, ανά κατηγορία αιτιολογίας σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Έπειτα και από επικοινωνία και με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχο κύριο Θεόδωρο Αθανασόπουλο, ο Βουλευτής πρότεινε την καταγραφή από τις 6:00 πμ μέχρι τις 22:00 μμ, ώστε να διαμορφωθεί μία πλήρης εικόνα για το σύνολο όσων μετακινούνται καθημερινά, επισημαίνοντας ότι αυτό θα βοηθήσει την καλύτερη θωράκιση της Λευκάδας, καθώς θα υπάρχουν στατιστικά στοιχεία  για το πόσοι εισέρχονται από άλλους νομούς για διάφορες εργασίες, αλλά και πόσοι Λευκαδίτες επιστρέφουν από αναγκαίες εργασίες που έχουν εκτός Λευκάδας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση και το Λιμενικό Σώμα προχώρησαν άμεσα στην καταγραφή όσων εισήλθαν στις 26 Μαρτίου στην Λευκάδα, με τα κάτωθι αποτελέσματα:

Α/Α ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΤΟΜΑ
1 Δημόσιοι Υπάλληλοι (ένστολοι, υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, υγειονομικοί) 66
2 Εργαζόμενοι και οχήματα μεταφοράς υλικών (μπετονιέρες κλπ) που απασχολούνται σε οικοδομικές εργασίες 170
3 Ιδιωτικοί υπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι (εργαζόμενοι σε ενεργές επιχειρήσεις, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ) 367
4 Πολίτες μετακινούμενοι για υπηρεσίες ή είδη πρώτης ανάγκης (αγορά αγαθών, φαρμακεία, επίσκεψη σε ιατρούς κλπ) 44

Το σύνολο όσων εισήλθαν στο νησί ήταν:                       647    

Το άτομα που προέρχονται εκτός Νομού ήταν:   502

Οι μόνιμοι κάτοικοι Λευκάδας ήταν:                                 145

 

 

Σε δήλωσή του ο κ.Καββαδάς τόνισε:

«Ο επόμενος μήνας είναι εξαιρετικά κρίσιμος. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μην επιτρέψουμε την εξάπλωση του κορονοϊού είναι να μένουμε στο σπίτι. Για όσους επιτρέπεται να κυκλοφορούν θα ενταθούν οι έλεγχοι. Για το λόγο αυτό, από χθες ζήτησα με επιστολή μου προς τον Αστυνομικό Διευθυντή, και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, να γίνει μία αυστηρή και λεπτομερής καταγραφή των λόγων μετακίνησης όσων διασχίζουν τη Γέφυρα.

Είναι χρήσιμο να ξέρουμε ποιες υπηρεσίες στελεχώνονται εδώ στην Λευκάδα από ανθρώπους που έρχονται απ’ έξω, αλλά και για ποιες ανάγκες υποχρεώνονται να μετακινηθούν οι Λευκαδίτες. Η στατιστική αυτή καταγραφή θα μας δώσει και μια εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην είσοδο του νησιού.

Οφείλω για μία ακόμα φορά να επισημάνω ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού στην πλωτή Γέφυρα κάνει άριστα τη δουλειά του, ελέγχοντας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο τους διερχόμενους. Διαπιστώνεται υψηλότατο ποσοστό συμμόρφωσης με τα μέτρα, θέλω ωστόσο και πάλι να τονίσω ότι απαιτείται από όλους υπευθυνότητα και ψυχραιμία. Μένουμε σπίτι.»

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25587 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.