Μητροπολίτης Κέρκυρας: Ελάτε να κοινωνήσετε με πρόσχημα τη γυμναστική


Κάλεσμα στους πιστούς να αψηφήσουν τις εντολές για την απαγόρευση κυκλοφορίας και να πάνε στην εκκλησία για να κοινωνήσουν και να προσευχηθούν έκανε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του, ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να πάνε στην εκκλησία. «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε». είπε

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας είπε ότι οι πιστοί δεν αντέχουν να γιορτάσουν το Πάσχα κλεισμένοι στο σπίτι τους και χαρακτήρισε τα μέτρα που έχουν επιβληθεί «πρόβα παγκόσμιας δικτατορίας». «Προσευχηθείτε ώστε να αλλάξουν οι καταστάσεις αυτές της πρόβας, η οποία γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς. Και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται στην εποχή μας και στην πατρίδα μας» ανέφερε.

Ο κ. Νεκτάριος είπε ότι ο κορονοϊός ήρθε ως επιστέγασμα της αμαρτίας, της πτώσης, της φθοράς, της ακολασίας, της πλεονεξίας, του ψεύδους και του μίσους, ενώ αμέσως μετά έδωσε εντολή για να ανοίξουν οι εκκλησίες.  «Όσοι εκκλησιάζεστε από το σπίτι και θελήσετε να κοινωνήσετε, έχω δώσει εντολή και στις άλλες εκκλησίες που τελείται κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία, έπειτα από το τέλος να ανοίξουν οι θύρες του ναού και ένας ένας να προσέρχεστε με ευλάβεια, να φιλήσετε τον Ζωοποιό Σταυρό, να πάρετε να αγιασμένα λουλούδια και να κοινωνήσετε των Αχράντων Μυστηρίων» κατέληξε.

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

  1. Επειδή η εμπειρία κατανοείται μόνο με την εμπειρία, δεν είναι παράξενο που δεν καταλαβαίνουν τα πιο πάνω όσοι δεν έχουν τέτοια εμπειρία και οι οποίοι, με καλή διάθεση ενδεχομένως, επιτίθενται λεκτικά σ’ όσους εκφράζουν τη δυσκολία τους από τη στέρηση της Ζωής τους. Έτσι όμως παρατηρείται μια έκδηλη έλλειψη σεβασμού και κατανόησης σε μια περίοδο μάλιστα που ορθά τονίζεται ο «σεβασμός στη διαφορετικότητα»!

    Η «έκτακτη ανάγκη» που ουσιαστικά βρισκόμαστε και τα έκτακτα μέτρα που η κυβέρνηση παίρνει για καταστολή της κρίσης, δεν μπορούν να γίνονται εργαλεία στα χέρια κάποιων δημοσιογράφων για να κτυπούν ανθρώπους. Γιατί αυτή η επιθετικότητα;

  2. Επίσης θα ήθελα να μεταφέρω ένα κομμάτι από το άρθρο του Χρήστου Γιανναρά, καθηγητή φιλοσοφίας, συγγραφέα (έργα του έχουν μεταφραστεί σε τουλάχιστον δέκα ευρωπαϊκές γλώσσες) και μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Επιστημών, στην Καθημερινή της περασμένης Κυριακής 22/03/2020:

    “Γενεές γενεών στη δική μας, την ελληνική κοινωνία και εμπειρία, έζησαν με την ταπεινή απορία του Σωκράτη για τον θάνατο, αλλά και την αυτονόητη τελική εναπόθεση στον Θεό, της κρίσης για το «άμεινον» της προθανάτιας ή της μεταθανάτιας ύπαρξης. Αυτή η πίστη – εμπιστοσύνη, συμπυκνωμένη στη δίλεκτη (δύο λέξεων) βεβαιότητα: «έχει ο Θεός» στήριξε γενεές γενεών Ελλήνων σε κατατρεγμούς, λοιμούς και λιμούς, σε προσφυγιά και αποδημίες, λεηλασίες και σφαγές, εμφύλιους σπαραγμούς και θεομηνίες.”

    Ολόκληρο το άρθρο του εδώ:
    https://www.kathimerini.gr/1070348/opinion/epikairothta/politikh/metafysikh-aoplia

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.