Σπύρος Σπύρου στον Prisma 91,6: “Δεν αποδέχτηκα την πρόταση της κ. Κράτσα να γίνω πρόεδρος Περιφερειακού συμβουλίου. Ενδέχεται στελέχη μας να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.”….


Ο επικεφαλής της παράταξης “Ιόνιος Συμμαχία” Σπύρος Σπύρου ήταν καλεσμένος στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Όπως ανέφερε είναι αλήθεια ότι η απλή αναλογική που ούτε συμπαθήσαμε ούτε υποστηρίξαμε σαν Ένωση περιφερειών Ελλάδος,  καθώς διαβλέπαμε ότι μολονότι στην αυτοδιοίκηση θα πρέπει να κυριαρχεί η συνεργασία, η ανταλλαγή απόψεων και όλα τα σχετικά, ωστόσο δεν παύει να κηδεμονεύεται ή να ελέγχεται από τα κόμματα, η να ασκούνται επιρροές.

“Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος ψήφισε με την απλή αναλογική, επομένως έχει αποτυπωθεί η βούληση των πολιτών με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Εκεί εξαρτάται από τους χειρισμούς του καθενός ο οποίος πλειοψήφησε να το διαχειριστεί.

Εμείς από την πλευρά μας ως παράταξη η οποία είχε ένα αφήγημα στην κάθοδο της και δεν ήταν η ιδεολογική αντίθεση, όσο πιστεύαμε ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί ακηδεμόνευτα, κάθε κοινωνία να επιλέγει τους υποψηφίους μέσα από τα σπλάχνα της, με περηφάνια βγήκαμε στον κόσμο και αυτό το πνεύμα νομίζω ότι το εκτίμησαν, πέρα από τις πιέσεις και τις επιρροές που ασκήθηκαν ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, που μας εμπιστεύτηκαν και βγήκαμε πρώτοι.

Εμείς στον δεύτερο γύρο στηρίξαμε την κ. Κράτσα, κάτι που είχαμε πει προεκλογικά πως αν περάσει στο δεύτερο γύρο θα στηρίζαμε και περιμέναμε να το είχαν πει και οι ίδιοι, κάτι που δεν συνέβη.

Δόθηκαν με την καλή έννοια και κάποιες υποσχέσεις, εμείς χωρίς όρους και προϋποθέσεις υποστηρίξαμε και το δείξαμε αυτό στη συνέχεια στην εκλογή του προεδρείου.

Βέβαια εκτός από το νόμο μία συνένωση προϋποθέτει αμοιβαία εμπιστοσύνη, κατανόηση και να δει κανείς με ποιες δυνάμεις πηγαίνει στο περιφερειακό συμβούλιο.”

“Έτσι ο κύριος Αλεξάκης ο οποίος είχε μία διάθεση, όχι να συνεργαστεί, αλλά περισσότερο να συμμετέχει, συμβάλλοντας και αυτό γιατί λίγο πολύ όλοι μας στο πρόγραμμά μας επιδιώκουμε την επίλυση των προβλημάτων.

Είναι αλήθεια όμως ότι κατέβηκε με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και από ότι φαίνεται συναντάει δυσκολίες καθώς δεν έχουν γίνει οι προγραμματικές συγκλίσεις , γιατί δεν παύει ο συνδιασμός της κυρίας Κράτσα να ειναι αυστηρά από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κύριος Αλεξάκης είναι ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ένα κλίμα αρνητικό διότι ο συνδυασμός του το επιθυμεί.

Βέβαια και στο περιφερειακό συμβούλιο δεν έκανε σκληρή αντιπολίτευση συναινετικά λειτούργησε.”

Αναφορικά με την δική μας παράταξη, έγιναν κάποιες συζητήσεις κάπως αργά, για να υπάρξει συνεννόηση και κάτι τέτοιο δεν ευοδώθηκε, καθώς μου προτάθηκε να γίνω πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, τιμητική μεν όπως συνήθως λέμε, αλλά καθόλου πολιτική, καθώς ο συνδυασμός μας λειτουργεί πολιτικά όλο αυτό τον καιρό και το σκεφτήκαμε να διεκδικήσουμε για την περιφέρειά μας πολλά πράγματα που λείπουν.

Από την θέση του προέδρου θα ήμουν αδρανής, άνευρος, δεν θα μπορούσε κανείς να λειτουργήσει.

Όπως είναι γνωστό επειδή στην Κέρκυρα είχαμε αυτή την πρωτιά, καθώς και με την εμπειρία μου η οποία πιστεύω θα βοηθούσε τη διοίκηση,  ζήτησα να πάρω την αντιπεριφέρεια της Κέρκυρας.

Αυτό δεν ευοδώθηκε έτσι μένουμε στο περιφερειακό συμβούλιο σαν Ανεξάρτητος συνδυασμός, ωστόσο θα στηρίζουμε πρωτοβουλίες και θέματα που θα βοηθήσουν τον τόπο, καθώς και στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο χωρίς την δική μας παράταξη δεν θα περνούσαν τα θέματα από το περιφερειακό και μάλιστα σε μια προφορική κουβέντα που περιμένουμε να γίνει και εγγράφως έχουν ζητήσει άτομα από την παράταξή μας που θα μπορούσαν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε όμηροι μιας παράταξης εκεί, μέσα σε μία λογική που και η κοινωνία μας ζητάει να κάνουμε κάτι να δουλέψουμε, ωστόσο αυτό προϋποθέτει να είναι αμοιβαίο και να υπάρχει από όλες τις πλευρές.

Βγήκαμε από έναν πόλεμο αγώνα και πρέπει να τα βρούμε στην Ειρήνη, πιστεύω ότι θα προχωρήσει το όλο θέμα, καθώς ο κόσμος μας ψήφισε να είμαστε στο περιφερειακό συμβούλιο, έχοντας άξια στελέχη που πραγματικά έκαναν μία υπέρβαση, πίστεψα σε αυτό που εκφράζατε και εξελέγησαν όπως για παράδειγμα ο Αντώνης Δουβίτσας στην Λευκάδα.

About Ομάδα Σύνταξης 27515 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.