Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: Από τον Δήμο Λευκάδας ζητάμε να κοιτάξει ύδρευση-αποχέτευση-σκουπίδια για αυτό το καλοκαίρι


Την αγωνία του για την κυβερνητική πολιτική καθώς από τις αρχές του 2016 μέχρι σήμερα έχουν κλείσει 16.500 επιχειρήσεις εξέφρασε μιλώντας στον Prisma  91,6 ο πρόεδρος Επιμελητηρίου  Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης.
Για την αύξηση του Φ.Π.Α. στο νησί ο ίδιος εκτίμησε ότι τα καταστήματα εστίασης και οι καφετέριες επειδή έχουν εντός εισαγωγικών μεγάλο περιθώριο κέρδους δεν θα ανεβάσουν τις τιμές, επιχειρήσεις όμως όπως είναι τα βενζινάδικα που το περιθώριο κέρδους είναι πολύ πιεσμένο εκεί θα δούμε διαφορά.

Όσον αφορά την τουριστική κίνηση , υπογράμμισε ότι είναι υποτονική, δεν υπάρχει ακόμα πολύς κόσμος και αυτοί που έχουν έρθει δεν ξοδεύουν αρκετά χρήματα με τον Μάιο να έχει χαθεί ενώ τα σενάρια για τους επόμενους μήνες δεν είναι καλά,  λέγοντας ότι άνθρωποι που έχουν βίλες και μικρά ξενοδοχεία έχουν χαμηλό ποσοστό κρατήσεων.

Χάσαμε όλο το χειμώνα, ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν Ισπανία και Πορτογαλία το Φεβρουάριο είχαν φουλάρει κατά 90% εμείς εδώ τραβιόμαστε και συζητάγαμε αν θα υπογράψουμε ή δεν θα υπογράψουμε τη συμφωνία, τα ίδια που γίνονται και πέρυσι και εμείς παράλληλα  προσπαθούμε να επιβιώσουμε, να εισπράξουμε για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τις αυξημένες εισφορές και φόρους που ζητάει το κράτος και δε βλέπω πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να κάνουμε και φέτος προσπάθεια, ώστε  το νησί να παραμείνει καθαρό,  λέγοντας ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι ο καθένας πρέπει να ασχοληθεί με αυτό που είναι υποχρεωμένος να κάνει.

Σύμφωνα με τον ίδιον ο Δήμος Λευκάδας πρέπει να κοιτάξει ύδρευση, αποχέτευση, σκουπίδια. Δεν θέλουμε να κάνει τίποτα άλλο από τον τουρισμό για εκτός από αυτά.

Μπορεί να τα κάνει αυτά;,  αναρωτήθηκε, λέγοντας ότι  είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει και ας αφήσει τα άλλα να τα κάνουν οι επαγγελματίες που γνωρίζουν τα θέματα τουρισμού καλύτερα .

Μάλιστα αναφερόμενος  στην πρωτοβουλία του επιμελητηρίου να προσλάβει και φέτος καθαριστή  σε Νυδρί Βασιλική και Λευκάδα, προέτρεψε τον Δήμο  να προσπαθήσει παραπάνω, καθώς όπως είπε,  δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι Σαββατοκύριακο και δεν μαζεύουμε τα σκουπίδια γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Οι άνθρωποι καθαριότητας του Δήμου πρέπει το καλοκαίρι να ζοριστούν λίγο πιο πολύ όπως όλοι μας, κατέληξε.

About Ομάδα Σύνταξης 27920 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.