Υλικά για 2 άτομα
2 μεγάλα φιλέτα ψαριού τσιπούρας
μισό κιλό άγρια χόρτα
1 μάτσο μάραθο
2-3 πράσα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
6 κουταλιές σούπας λάδι
αλάτι και πιπέρι
2 λεμόνια σε φέτες και το χυμό τους
100 γρμ. μαγιονέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
φιλετάρετε τις τσιπούρες τις αλατίζετε και βάζετε ,φέτες λεμονιού ανάμεσα στα φιλέτα.
Καθαρίζετε τα χορταρικά και τα πλένετε πολύ καλά , μαραίνετε με το λάδι το πράσο, το μάραθο κομμένο σε κομμάτια 5-6 εκατοστών (χωρίς τα σκληρά κοτσάνια) ρίξτε και λίγο νεράκι, και το βράζουμε για 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε χόρτα.
Στρώστε τα χορταρικά μας σε πυρίμαχο σκεύος και βάζετε από πάνω τα φιλέτα ψαριού και φέτες λεμονιού. Ψήνετε σε προ θερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 10 ως 15 λεπτά ανάλογα το μέγεθος των φιλέτων μας.Αφήνετε να σιγοβράσουν τα χόρτα στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε, βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι τις 2 κουταλιές λάδι να κάψει, και περνάτε τα φιλέτα για πολύ λίγο από κάθε πλευρά τους.
Στο σερβίρισμα, συνοδεύετε μαγιονέζα ,όπου ανακατεύετε με μαϊντανό, πιπεριά Φλώρινας και μουστάρδα, γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικα.
Ο Αναστάσιος Τόλης γεννήθηκε στο Ζερβό Πρεβέζης , κατόπιν μεγάλωσε στην Στουτγάρδη της Γερμανίας με τους μετανάστες γονείς του.
Την μαγειρική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι του σεφ που τον δίδαξαν , και η αγάπη του για την μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη . Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πάρνηθας με υποτροφία μετεκπαίδευσης στη Σχολή της Λοζάνης culinary school Lausanne με εξειδίκευση στην διοίκηση και οργάνωση της κουζίνας & food de beverage .
Μετά το τέλος των σπουδών του είχε την ευκαιρία να συνεργασθεί με τα ξενοδοχεία Royal Olympic – Caravel – Hilton Athens ( Astir palace Vouliagmeni για 30 έτη ) και από το 2006 μέχρι σήμερα με την Palmie-bistro – αλυσίδα εστίασης .
Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Ελληνική δημιουργική κουζίνα αγάπα πολύ και την Γαλλική κουζίνα που την ξεχωρίζει για τις βάσεις, τις προδιαγραφές και τα στάνταρ που ισχύουν μέχρι σήμερα.
Διακρίσεις:
Συμμετείχε σε Διεθνείς Διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις και σε αρκετούς από αυτούς συμμετείχα και ως κριτής των διαγωνισμών.
Πρόσφατα του ενέκριναν 4 συνταγές με υπογραφή Paul Bocuse στο ευρωπαϊκό σημειωματάριο των καλύτερων και πιο διακεκριμένων σεφ.
Έχει βραβευτεί από το Ανώτατο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου για την προσφορά μου στην Ελληνική Γαστρονομία. Δημιουργίες του έχουν γευτεί αρκετές δημοφιλείς προσωπικότητες πρόεδροι, πρωθυπουργοί, εφοπλιστές, δημοσιογράφοι κτλ.
Το 2007 καταχωρήθηκε στην Εγκυκλοπαίδεια WHO -IS- WHO της Ελβετίας που περιλαμβάνει προσωπικότητες και βιογραφικά, από τους τομείς Οικονομίας, Πολίτικης, Επιστήμης, Τέχνης, Πολιτισμού
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΩΝ I.T.Q. Member of the Jury in ITQI.
(Παγκόσμιος κριτής γευσιγνωσίας Member of the jury in WACS).
Vais President in Hellenic Chef Federation
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΟΤ.
Το 2013 ανακηρύχτηκε από το ΔΣ του chef club of Greece επίτιμος Πρόεδρος & Yπευθυνος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην Ήπειρο.