Πλήθος αγανακτισμένου κόσμου στη σύσκεψη για τα ανεπιτήρητα ζώα στην Καρυά


Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο πρ. Δημαρχείο Καρυάς σύσκεψη για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα μετά από σχετική πρόσκληση του Δήμου Λευκάδας.

Το Δήμο εκπροσώπησαν ο καρσάνος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Λευκάδας, κ. Στάθης Βλάχος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μάρκος Νικητάκης και Κώστας Σέρβος ενώ παρίστανται ο προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής κ. Λάμπρης Βασίλης, ο Δ/ντης της Διεύθυνσης Δασών κ. Λάμπρης Γιώργος και ο αγροφύλακας κ. Τάσος Κούρτης.

20160401_184456-800x450

Από την πλευρά του Δήμου και των υπηρεσιακών παραγόντων παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει επί του θέματος και στη συνέχεια ζητήθηκαν από τους πολίτες που δε χωρούσαν στην αίθουσα να προτείνουν λύσεις επί του θέματος.

20160401_183621-800x450

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η οργή ξεχείλισε. Οι αγρότες της ορεινής Λευκάδας είναι αγανακτισμένοι βλέποντας επί δεκαετίες πια την περιουσία τους να καταστρέφεται κατ’ εξακολούθηση από τα ανεπιτήρητα ζώα. Πέραν των καταστροφών στις ιδιωτικές περιουσίες (ακόμη και τα λουλούδια των αυλών τρώνε τα βοοειδή), καταστρέφουν και υποβαθμίζουν το μοναδικό δρυοδάσος των Σκάρων, καταστρέφουν τις λιθιές που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά ενώ αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για τους οδηγούς και τους περιπατητές με την παρουσία τους στο οδικό δίκτυο.

20160401_184506-800x450

Οι αγρότες επέρριψαν ευθύνες στο Δήμο και στις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς δεν έχουν βρει λύση παρά τις απόλυτα νομότυπες και πάμπολλες ενέργειες που έχουν κάνει οι ίδιοι για την επίλυσή του. Επίσης τονίστηκε ότι η ατιμωρησία του ενός δημιουργεί κακό παράδειγμα και σε άλλους ιδιοκτήτες ζώων παρουσιάζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα ιδιοκτητών και με αμνοερίφια. Επιπροσθέτως επισημάνθηκε ότι είναι θέμα τύχης που δεν έχει συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

20160401_184517-800x450

Μετά το πέρας της συζήτησης, που διήρκεσε περίπου δυο ώρες, ακολούθησε σύσκεψη των εκπροσώπων του Δήμου και των υπηρεσιακών παραγόντων τα αποτελέσματα της οποίας δεν έγιναν επισήμως γνωστά, ωστόσο κοινή βούληση όλων είναι να συσταθεί άμεσα επιτροπή περισυλλογής των ανεπιτήρητων ζώων. Οι αγρότες της Λευκάδας δεν αντέχουν πια να βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται και να κινδυνεύουν και οι ίδιοι. Η λύση πρέπει να βρεθεί άμεσα και να είναι οριστική καθώς τα βοοειδή είναι ανεξέλεγκτα σε μεγάλες εκτάσεις που ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια πολλών κοινοτήτων.

Κείμενο: Ειρήνη Βονιτσάνου

Ακολουθεί απόσπασμα από τη σύσκεψη σε βίντεο του Θανάση Κατωπόδη.

ΠΗΓΗ: www.mylefkada.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28453 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.