Πέτρος Ζαβιτσάνος στον Prisma 91,6: “Στα σκουπίδια πρέπει να πιέσουμε και μέσω κινηματικής λύσης, διαφωνώ με την κινιτή μονάδα.”


Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στον Prisma 91,6 ο επικεφαλής της μετωπικής δράσης Nίκος Zαβιτσάνος.

Αναφορικά με το νέο δημοτικό συμβούλιο ανέφερε ότι ίσως διαφωνήσουν με κάποιους στα κριτήρια και στον τρόπο σκέψης, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στο δήμο, λόγω τουριστικής περιόδου έχουν οξυνθεί και ο καθένας μπορεί να τα βλέπει με διαφορετικό τρόπο, καθώς και τις λύσεις που θα προτείνει πάνω σε αυτά.

“Εμείς έχουμε άποψη, έχουμε θέσει για όλα τα θέματα, τα είχαμε πει και προεκλογικά, τα λέμε και μετεκλογικά όποτε μας δοθεί η ευκαιρία και προχωράμε.”

Στo ερώτημα αν νιώθει ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένας κοινός πόλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο, προτάσσοντας τα κοινωνικά χαρακτηριστικά  του δήμου, απάντησε ότι μακάρι να συμβεί όχι μόνο με τη λαϊκή συσπείρωση, καθώς όπως ανέφερε αυτά τα χαρακτηριστικά θα έπρεπε να τα βάζουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις και αν όχι θα πρέπει να μας προβληματίσει για ποιο λόγο.

Αναφερόμενος στα οξυμένα προβλήματα όπως είναι τα απορρίμματα και την επείγουσα αντιμετώπιση του θέματος, ο κύριος Ζαβιτσάνος ανέφερε ότι δεν είναι λύση να επιβαρύνεται ο κόσμος περίπου με 160 ευρώ τον τόνο για τα σκουπίδια, για να τα πας σε έναν ιδιώτη όποιος σε παρακαλάει.

“Το νέο δημοτικό συμβούλιο δεν εκλέχθηκε για να δίνει τέτοιες λύσεις, εμείς διαφωνούμε με αυτό, έχουμε πει και προεκλογικά ότι σε αυτό το θέμα έπρεπε να γίνουν άλλοι χειρισμοί, είναι ένα θέμα το οποίο δεν μπορεί να λυθεί άμεσα, έχει μακρά ιστορία έπρεπε να λυθεί με άλλο τρόπο.

Τώρα λοιπόν έχουμε φτάσει στο αμήν και οι λύσεις που προτείνονται από όλες τις παρατάξεις είναι ο κόσμος να βάλει βαθιά το χέρι με 160 ευρώ τον τόνο, εμείς διαφωνούμε και θα πρέπει να δούμε εκτός από την λύση και  πώς φτάσαμε εδώ και να απολογηθούν τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, οι δημοτικές αρχές, στο λευκαδίτικο λαό.

Και ενώ σχεδόν από όλους προωθείται αυτή η λύση, προεκλογικά στα προγράμματά τους έκαναν λόγο για Δημοκρατία, συμμετοχή του κόσμου στα κοινά, λέγοντας ότι σε αυτό το ζήτημα δεν έχουν λογαριάσει τον κόσμο, δεν άνοιξε κανένας δημόσιος διάλογος, γιατί μιλάμε για ένα κόστος που ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ, αναφερόμενος πάντα στη μεταβατική λύση.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η μόνη λύση που μας έμεινε είναι να πάμε τα σκουπίδια σε μία ιδιωτική εταιρεία στα Γιάννενα, καθώς θα πρέπει να πιέσουμε με άλλες λύσεις, λέγοντας πως ο νέος δήμαρχος έχει αυτή τη λύση στο μυαλό του αρκετούς μήνες, ακόμα όταν έκανε την ημερίδα για τα σκουπίδια, άρα λοιπόν δεν φτάσαμε στο Αμήν για να επιλέξουμε αυτή τη λύση.

Αναφερόμενος στην ενημέρωση που είχαν από τον κύριο Καλό πριν λίγες μέρες, ανέφερε  ότι τους αρίθμησε τις λύσεις που βλέπει από δω και πέρα, όλες έχουν εμπόδια και αυτό που φαίνεται να συμβαίνει είναι ιδιωτική εταιρεία στα Γιάννενα, ωστόσο δεν ξέρω τι κινήσεις έχει κάνει από τότε.

Στην συζήτηση αναφέρθηκε η κινητή μονάδα, λέγοντας ότι όλοι λίγο-πολύ τι είναι, ωστόσο δεν γνώριζα τι απόδοση, ή  τη δυναμική, τι κόστος έχει, λέγοντας πως είναι αντίθετος με την κινητή μονάδα, καθώς στην Κέρκυρα που υπάρχει δεν λειτουργεί σωστά,  στον τόνο το 70% είναι υπόλειμμα, ενώ σε σχέση με την ΜΟΠΑΚ το 30% είναι υπόλειμμα.

Βλέπουμε ότι απόδοση της κινητής μονάδας δεν είναι το κάτι το ιδιαίτερο, καθώς από τα σκουπίδια που έχουμε το 70% θα είναι υπόλειμμα, άρα δεν μιλάμε για κάποια σοβαρή απόδοση.

Προφανώς στοιχίζει λιγότερο, αν θυμάμαι καλά περίπου στα 80 ευρώ τον τόνο με την μεταφορά του υπολείμματος στην Πάλαιρο.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει ιδιωτική εταιρεία που αναλαμβάνει να πάρει τα σκουπίδια να τα  ανακύκλωσει να πάρει και το υπόλειμμα με 200 ευρώ τον τόνο κόστος.

Μάλιστα αναρωτήθηκε για ποιο λόγο  παρέα με με τις λύσεις που ψάχνουμε, δεν ασκείται και μία πίεση προς το υπουργείο, καθώς για τα σκουπίδια έχει ευθύνη και το κράτος.

Θα έπρεπε να ασκηθεί μία πίεση και να δοθεί μία λύση, καθώς ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει σε αυτό και έχει αποκλειστεί.

Η δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει να πιέσουμε μέσω μιας κινηματικής διαδικασίας για μία λύση και φυσικά θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε και γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ, γιατί εδώ πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος διαχείρισης και πρέπει να μάθουμε ποιος έχει ευθύνες για αυτό.

Στο ερώτημα αν θα υπάρχουν οι απαραίτητες πλειοψηφίες για τα σημαντικά ζητήματα του δήμου, απάντησε ότι εμείς δεν θα βάλουμε κόκκινες γραμμές όλες τις πολιτικές, έχουμε τα κριτήριά μας και τα σοβαρά θέματα με βάση αυτά τα κρίνουμε και αποφασίζουμε.

Μπορεί η παράταξη του κυρίου Καλού να μην έχει την πλειοψηφία, ωστόσο θα βρει τις απαραίτητες συνέργειες για να προχωρήσει, καθώς στα σκουπίδια θα ακολουθήσει την πολιτική που προχωρούσε και ο κύριος Δρακονταειδής σχεδόν κατά γράμμα.

Νομίζω ότι όλα αυτά είναι παραπλανητικά και για τον κόσμο, θα υπάρχουν πλειοψηφία και θα αποφασιστούν όλα όσα έχουν σχεδιάσει.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23255 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.