Όλοι για την Λευκάδα: “Τεράστιες πολιτικές ευθύνες όσοι ψήφισαν την λεόντιο σύμβαση των υδατοδρομίων..”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Είναι γνωστό ότι στη θητεία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής (του κ. Θ. Γαλιατσάτου) είχαν υπογραφεί Προγραμματικές συμβάσεις με τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Λευκάδας, Κεφαλλονιάς (εκκρεμούσε της Ζακύνθου) για την αδειοδότηση και στη συνέχεια κατασκευή πέντε Υδατοδρομίων. Το συνολικό κόστος κατασκευής τους, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες, θα ανερχόνταν σε 755.000 .

       Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή (της κ. Κράτσα) προχώρησε, με νέα απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε σύναψη νέας Προγραμματική Σύμβασης, για την κατασκευή των αντίστοιχων Υδατοδρομίων, με κόστος τετραπλάσιο που ανέρχεται στα 3.056.290 €.

       Σε πρόσφατες ανακοινώσεις του, ο κ. Γαλιατσάτος, έθεσε σειρά ερωτημάτων και καταγγελιών (ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα), όπως:

«… Γιατί η περιφερειακή αρχή της κ. Κράτσα επί 6 ολόκληρους μήνες δεν επικοινώνησε ούτε μία φορά με τον ανάδοχο του έργου της αδειοδότησης; Γιατί δεν ζήτησε την επίσπευση στην ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του, γεγονός που θα οδηγούσε στην άμεση αδειοδότηση των υδατοδρομίων;

 • Γιατί η περιφερειακή αρχή της κ. Κράτσα επί 6 ολόκληρους μήνες απέφυγε να απαντήσει σε έγγραφα της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ζητούσαν συμπληρωματικά στοιχεία για την έγκριση των ΜΠΕ των υδατοδρομίων;
 • …η προγραμματική σύμβαση για την αδειοδότηση και κατασκευή των πέντε υδατοδρομίων, …εκτινάσσει το σχετικό κόστος σχεδόν στο τετραπλάσιο!
 • …Αντιθέτως η περιφερειακή αρχή, γνωρίζοντας την «αδυναμία» της, ζήτησε και έφερε ενισχύσεις από το περιβάλλον του υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, επιβεβαιώνοντας έτσι την διασύνδεση Γεωργιάδη-ΔΕΠΑΝ όπως ήδη έχει αποκαλύψει η ΑΝΑΣΑ. Ταυτόχρονα, καθίσταται προφανές ότι η «επέλαση» κατά του δημοσίου χρήματος που επιχειρείται στην συγκεκριμένη προγραμματική, είναι σε γνώση όλης της ιεραρχίας, κυβέρνησης και Α. Γεωργιάδη, Περιφερειακής αρχής και Κράτσα!
 • …Ηλίου φαεινότερο ότι υπήρξε μεθόδευση, προκειμένου να οδηγηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο στην έγκριση αυτής της καταχρηστικής σύμβασης, μέσω της οποίας λαφυραγωγείται χωρίς αιδώ το δημόσιο χρήμα! Δυο στοιχεία ενδεικτικά :
 1. Προκατασκευασμένος οικίσκος επιφανείας 23m2 κοστολογείται από την προγραμματική σύμβαση των «αρίστων» με 90.000 ευρώ!
 2. Το ημερομίσθιο ενός επιστήμονα, απασχολούμενου στην παρακολούθηση του έργου, καθορίζεται από την προγραμματική αυτή στα 730,80 ευρώ! …»

 

       Σε συνέχεια των παραπάνω ενεργειών της κ. Ρ. Κράτσα, την Τετάρτη 4 Μαρτίου ήρθε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας, με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, η έγκριση σύναψης νέας Προγραμματικής Σύμβασης για την κατασκευή Υδατοδρομίων. Σημειώνουμε ότι κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν είχε πάρει το κείμενο της Προγραμματικής σύμβασης πριν τη συνεδρίαση.

       Στη συνεδρίαση ενημερώθηκε το σώμα, από τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Κων/νο Δρακονταειδή, καθώς και από το μέλος του Δ.Σ. και πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Ευάγγελο Χαλικιά, για όλα όσα έχουν καταγγελθεί από τον πρώην Περιφερειάρχη. Παράλληλα, προτάθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο να μην ψηφίσει την Σύμβαση. Παρ’ όλα αυτά, τελικά, το Δ.Σ. ενέκρινε την σύναψη της νέας Προγραμματικής Σύμβασης. Είναι αυτονόητο ότι η παράταξή μας την καταψήφισε.

       Ύστερα από όλα τα παραπάνω, εμείς απλώς θέλουμε να επισημάνουμε:

 1. Όσοι ψήφισαν την λεόντεια αυτή Σύμβαση, αναλαμβάνουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες!!!
 2. Η διαφύλαξη του δημοσίου χρήματος και η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος είναι υπόθεση όλων, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο!!!
 3. Να γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι η συνεργασία με την εκάστοτε Περιφερειακή Αρχή ή την εκάστοτε Κυβέρνηση είναι απολύτως αναγκαία, όμως ο συνεχής πολιτικός εναγκαλισμός της, σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα θέματα, οδηγεί μαθηματικά και μάλιστα γρηγορότερα του αναμενομένου, στην επιβεβαίωση του αποφθέγματος « Έξις Δευτέρα Φύσις»!!!

 

                                                                                                  Λευκάδα 5 Μαρτίου 2020

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 28458 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η Λευκάδα έχει ανάγκη από 4-5 θαλάσσιους αεροδιαδρόμους ( υδατοδρόμια) και αντίστιιχες υποδομές υποστήριξης και ταυτόχρονα να γίνει τόπος επισκευσστικής βάσης υδροαεροπλάνων.
  Έχει ακόμη ανάγκη δύο μικρά αεροδρόμια για ελαφρά λίγων θέσεων αεροπλάνα ( για τις vip-prive-executive- celebritie πτήσεις ( το ένα στον κάμπο της Βσσιλικής Σύβρου και το άλλο στον κάμπο της Καρυάς και τις υποδομές που χρειάζονται).
  Τα υδατοδρόμια πρέπει να γίνουν στην θαλάσσια περιοχή της πόλης, στην θαλάσδια περιοχή του Νυδριού, στην θαλάσσια περιοχή Βασιλικής, και στην θαλάσσια περιοχή Τσουκαλάδες-Άγιο Νικήτα Κάθισμα.Πέμπτο υδατοδρόμιο μπορεί να παρογραμματιστεί συο φάσμα της θαλάσσιας περιοχής του Αθανίου Πόρτο Κατσίκι.
  Οι πολιτικές μιζέριες οι τσακωμάρες οι ενστάσεις οι τζερτζελέδες γιά κούφια επικοινωνιακή χρήση μέχρι
  ( φούμαρα κοινώς κοινωνικά) είναι ενδεικτικά ώς προκάλυνα σκόπιμο για να γίνει τίποτα και χαθούν δομημένα αντιαναπτυξιακά χρόνια οφίκια και ωφελήματα.
  Το 1957 ο Ωνάσης με συμφωνία βετο κράτος ξεκίνησε όχι απ το μηδέν αλλά από αρνητικά για την Ελλάδα αεροπορικά σημεία και στοιχεία εκκίνησης.Και το κράτος ( στην περίπτωση της δημιουργίας της Ολυμπιακής αεροπορίας ) λειτούργησε φωτισμένα χωρίς μικρόνοιες και ανταγωνισμούς αρπαχτής.
  Ήξερσν όλοι ( και το κράτος και ο Ωνάσης) ότι θα πληρώσουν για να στηθεί Εθνικός αερομεταφορέας.Αλλά τα ωφέλη στον χρόνο μπροστά θάναι ανυπολόγιστα θετικά και για το κράτος και για τον Ωνάση και για τους πολίτες.
  Μόνο το ιδιόκτητο της Ολυμπιακής λεωφορείο μεταφορσς των επιβατών από και πρός το Άκτιο αεροδρόμιο , μέ βάση το πρακτορείο της Ολυμπιακής στην Λευκάδα ( Νίκου Αραβανή) κάτι πρέπει να λέει σε κάποιους που φραστικά τσακώνονται ωγγα τα υδατοδρόμισ για θέματα φουρτούνας σε παιδική μπανιέρα ουσιαστικά, αν αυτοί οι τσακωμοί και τα κλαφουνιασμένα λόγια φεν εξυπηρετούν σκοπιμότητες. ( Όλα και όλοι εντός πάσης υποψίας).
  Ενστάσεις επί απόψεων κσι εφέσεις επί αποφάσεων , προσφυγές επί εφέσεων , το τζερτζελέδικο κοινωνικά της κοινωνικής υπανάπτυξης είναι δομημένο.
  Το αποτέλεσμα ..η μαζική ανεργία, η κατάρευση των ασφαλιστικών ταμείων, η μετανάστευση του εκπαιδευμένου νέου Ελληνικού προσωπικού ( γιανα έρθουν οι ανειδίκευτοι προβληματικοί μετανάστες-είναι και λαθρομετανάστες, και η είσοδος στην Νήσο Λευκάδα τις 3 Αυγούστουβτου 2019 να καθυστερεί 6,5 ώρες και κάτι μικρομάγαζα στην πόλη της Λευκάδος να λένε ανερυθρίαστα αναίσθητα,οτι : “” Αφού οιβεπισκέπτες ήρθαν ώς εδώ τι θα κάνουν νσ περιμένουν, συνήθεια είναι για εμάς””.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.