Ο Υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την Τρίτη 30/04 στις 12.00 στον Prisma 91,6


Αύριο Τρίτη του Πάσχα 29/4 στις 12 στο Prisma 91,6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος στο στούντιο του σταθμού μας θα είναι ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος γεννήθηκε στην Ολλανδία και έλκει την καταγωγή από την Πρέβεζα. Έχει διατελέσει καθηγητής οικονομικών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ δίδαξε επίσης στο πανεπιστήμιο του Κεντ και στην ΑΣΟΕ. Εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής το 2012. Στην κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα του Ιανουαρίου 2015 διορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Επίσης ήταν επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους οικονομικούς εταίρους για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Ορκίστηκε Υπουργός Οικονομικών στις 6 Ιουλίου 2015 μετά την παραίτηση του προκατόχου του Γιάνη Βαρουφάκη.

Παρέμεινε στη θέση αυτή έως τις 28 Αυγούστου 2015. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε ξανά τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών στην Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα Σεπτεμβρίου 2015, θέση στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα. Είναι επίσης μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συζητάμε αύριο Τρίτη μαζί του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τους στόχους της προοδευτικής συμμαχίας και τις ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογών.Τον ευχαριστούμε θερμά Συντονιστείτε!!!

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25684 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Τι θα βγεί να πεί?
  Για την οικονομολογική καινοτομία της επιδοματικής προοπτικής των λούμπεν και την πολιτικό τριτοκοσμισμό που είναι οι προυποθέσεις των συλλογισμών του??
  Ή θα βγεί να πεί( όπως επικαλείται) ότι θα γίνουν ανσγκαίοι πλειστηριασμοί πάνω σε σαθρή αξιακή βάδη των υπέγγυων του δανεισμού??
  Θα ξεχάσει σίγουρα να πεί , έστω και αν δεν ήταν εμπλεκόμενος ώς πολιτικός, ότι η σύναψη δανειακών συμβάσεων σε διπλό νόμισμα ή χρυσό μόνο οικονομολογικό ανεπίτρεπτο είναι κσι πολιτική αλητεία αυτών που του επιτρέψανε στα χονια που επιτράπηκε.Θα το ξεχάσει αυτό και ας μην ήταν εμπλεκόμενος.
  Τι θα βγεί να πεί ?? Για τον αιφνιδιαστικό ενφια ( εισπράτουν όσα τους λείπουν κάθε φορά ή το ότι πήραν πίσω σε 3 μήνες τις μειωμένες αντικειμενικές αξίες που οι ίδιοι δημοσίευσαν , για να εισπράξουν περισσότερα!!
  Τι θα βγεί να πεί ? Για τονσσφαλιστικό νόμο 4387/2016 που οι ίδιοι ψήφισαν και δεν τον εφαρμόζουν από 01/01/2019ώς ορίζεται , παρά παρελκύουν τους πολίτες συνταξιοδοτικά με την δήθεν μη εφαρμογή του νόμου???
  Τι θα βγεί να πεί?? Για την σκόπιμη καθυστέρηση απονομής των συντάξεων 3-5 χρόνια με στόχο την καθηλωτική εξάντληση των πολιτών απέναντι στις φορολογικές τους και δανειακές τους υποχρεώσεις με στόχο την κατασταλτική λειτουργική του κράτους απέναντι στους πολίτες, κσι στόχευση τις ιδιωτικές περιουσίες των πολιτών??
  Τι θα βγεί να πεί ? Για την αύξηση των συντελεστών επί ημερών του, της έκτακτης διπλής αντισυνταγματικής φορολόγησης!
  Τι θα βγεί να πεί ώς οικονομολόγος ??
  Ότι το κράτος του κατανέμει φορολογικές υποχρεώσεις κατά το δοκούν στους πολίτες και στο τέλος τους καλεί να ρυθμίσουν μακροχρόνια ( σε 120 δόσεις όταν χάνεται η αίσθηση του χρήματος στον χρόνο ) αυτές τις κατά το δοκούν χρεώσεις των πολιτών??
  Τι θα βγεί να πεί??
  Και τελικά τι ξέρει να πεί??
  Σε συτούς ταύτους και ομοίους του ανέθεσαν οι πολίτες την διαχείρηση της καθημερινοτητάς τους στο βαθμό που τους την ανέθεσαν.
  Είναι η πολιτική ορθολογικότητα της Ελληνικής δημοκρατικής κοινωνίας ώς επιλογή !!
  Μιας κοινωνίας που αφουγκράζεται ( αν δεν επιδιώκει) την λούμπεν υποπρολεταριοποιησή της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.