Ο Συνταγματολόγος Ανδρέας Δημητρόπουλος στον Prisma 91,6: Αναμενόμενη η απόφαση του ΣΤΕ για τον Νόμο Παππά


Την εκτίμηση ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο για την ρύθμιση των τηλεοπτικών αδειών ήταν αναμενόμενη, ανέφερε στον Prisma 91,6 ο συνταγματολόγος Αλέξης Δημητρόπουλος.

“Ο νόμος ήταν εμφανώς αντισυνταγματικός, δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη ερμηνεία, καθώς αρμόδιο για τις υποθέσεις των αδειών σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η κυβέρνηση ωστόσο όφειλε να καλύψει αυτό το κενό, καθώς υπάρχει η πρόβλεψη να συγκροτείται από τα υπόλοιπα μέλη.”

Όπως διευκρίνισε ο κύριος Δημητρόπουλος αντισυνταγματική κρίθηκε η διάταξη της παραγράφου 2α που αναφέρεται στην αρμοδιότητα της παροχής των αδειών, που δόθηκαν στον Υπουργό, ενώ ανήκουν στο ΕΣΡ.

“Δεν πρόκειται για αντισυνταγματικότητα νόμου, αλλά διάταξης.”

Όσον αφορά την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον νόμο γέφυρα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση μπορεί, αξιοποιώντας την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία να καταγράψει πια κανάλια λειτουργούν, καθώς το υπάρχων τηλεοπτικό τοπίο είναι θολό, με την όλη κατάσταση να κινείται μεταξύ νομιμότητας και ανομίας.

Το τηλεοπτικό τοπίο χρειάζεται ρύθμιση, αλλά αυτή θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος.

Ωστόσο ο κύριος Δημητρόπουλος ανέφερε ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με τα ζητήματα των αδειών, καθώς η μέση οικογένεια τείνει να εξαφανισθεί στην Ελλάδα.

Το κλίμα για τον Ελληνικό λαό είναι αβάσταχτο και κάποιοι ζουν στον δικό τους κόσμο και οι προβληματισμοί οι δικοί τους δεν απασχολούν τον Ελληνικό λαό.

Πρωταρχική επιλογή θα πρέπει να είναι η ανακούφιση του Ελληνικού λαού ο οποίος ξεκληρίζεται, ανέφερε με νόημα.

Οι μεν ενδιαφέρονται να πάρουν την εξουσία, οι δε να την διατηρήσουν όταν η χώρα καταρρέει, με το έλλειμμα δημοκρατίας να δυναμώνει.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.