Ο Παύλος Σαραμπασίνα στον Prisma 91,6: “Μας τραβάει το νερό η Λευκάδα” – “Ο δήμαρχος έχει διατάξει ΕΔΕ για τις γαλάζιες σημαίες”


Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παύλος Σαραμπασίνας μίλησε στον Prisma 91,6 προκειμένου να κάνει λίγες μέρες πριν την αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο έναν απολογισμό τόσο για το έργο του όσο και ολόκληρης της δημοτικής αρχής.

Σχετικά με την καθαριότητα:  Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε έγινε μια παρέμβαση για την αποκατάσταση του χώρου στον Κούκο, «έχει γίνει πλέον πλήρης αποκατάσταση και είμαστε έτοιμοι να γίνει μια σύσκεψη με τους φορείς για τη διαχείριση» σημείωσε. Παράλληλα ανέφερε ότι υπήρχε πρόβλημα με τα ογκώδη: «πράγματι, υπήρχε πρόβλημα με τα ογκώδη, έχουμε ξεκινήσει την αποκομιδή» ανέφερε. Σε σχέση με τον καθαρισμό  του πρασίνου ανέφερε ότι υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση λόγω μια ένστασης από κάποιον εργολάβο από τα Ιωάννινα σχετικά με έναν καταστροφέα και υπήρχε δίμηνη καθυστέρηση ωστόσο πλέον οι καθαρισμοί γίνονται κανονικά.

Σχετικά με το καταφύγιο και τα αδέσποτα ζώα ο κ Σαραμπασίνας ανέφερε: «Με τα αδέσποτα έγινε μεγάλη προσπάθεια, με τη βοήθεια της φιλοζωικής, τώρα μέσα στην πόλη δεν υπάρχουν πολλά σκυλιά, είναι λίγα, το καταφύγιο είναι σε καλή κατάσταση, έχουν μπει πάνελ πάνω από τα σπιτάκια, έγινε καλός καθαρισμός…».

Για τις συχνές διακοπές νερού στην Πρέβεζα: Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε «ψάχνοντας το είδα για πρώτη φορά τη Λευκάδα να μην παραπονιέται για το νερό ενώ παίρνουμε από τον ίδιο αγωγό. Έμαθα ότι τέλος Ιουλίου η Λευκάδα έβαλε 2 booster τα οποία παίρνουν νερό με μεγάλη πίεση και έχω την αίσθηση ότι προφανώς μας τραβάει η Λευκάδα με μεγάλη πίεση το νερό και ένα μέρος από το νερό που έπρεπε να πάρει η Πρέβεζα πηγαίνει στη Λευκάδα».

Σχετικά με την απώλεια των γαλάζιων σημαιών από τις παραλίες του Δήμου Πρέβεζας ανέφερε: «Ο δήμαρχος έχει διατάξει ΕΔΕ στους υπαλλήλους που έχουν την ευθύνη. Το τμήμα προγραμματισμού έπρεπε να το έχει δει πολύ νωρίτερα». Ο κ Σαραμπασίνα εξήγησε ότι δεν είχαν φτιαχτεί τα ταμπλό με τα έγγραφα και κάποιοι διάδρομοι, δηλαδή λεπτομέρειες που δεν απαιτούσαν ιδιαίτερα δύσκολή εργασία.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παύλου Σαραμπασίνα:

About Ομάδα Σύνταξης 28492 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

4 Comments

 1. Η κατάφωτη λερή πόλη Πρέβεζα Κυριακή 11/8/2019 για να φαίνονται τα σκουπίδια says:

  Τα ξεχυλισμένα από σκουοίδια καλάθια στην αγορά της Πρέβεζας και την πσραλία Κυριακή βράδυ 11/8/19 με τα παγωτά χυμένα και τους καφέδους και κύπελσ δε ακτίνα 1 μέτρο απ τα ευμεγέθη καλάθια , με τα μσγαζιά ανοιχτά χιλιάδες κόσμο τουρίστες και τους μαγαζάτορες εν εγρηγόρσει μήπως πέρασε και τα είδε κάποιος του Δήμου Πρέβεζας??
  Η πλατεία Ανδρούτσου με το λερό συντριβάνι προσέχτηκε απ ηανένα τουβ
  Δήμου. Η βρώμα ώς αίσθηση και υπονόμων δεν κυριαρχούσε στην Πρέβεζα το ίδιο βράδυ 21:00 ώρα και πέρα.??
  Ή αυτά τα ξεχυλισμένα καλάθια και τα πεζοδρόμια πέριξ λερωμένα ή ο πεζόδρομος της παραλίας δεν είναι θέματα του Δήμου Πρεβέζης??
  Οι κάποιοι μαγαζάτορες καοταντε σε καρέκλες έξω αο τα μαγαζιάτων ιολα απ τα σκουπίδια.
  Το Σαιτάν Παζάρι ήταν καθαρό όπως έπρεπε την ίδια ώρα ??

 2. Το νερό εμπόδισε το μάζεμα των σκουπιδιών στα κσλσθισ της αγοράς την 11/8 το βράδυ ? says:

  Να η κουλτούρα προσέγγισης για την Δημοτική διαχείρηση.
  Το νεο που τραβάει η Λευκάδα εμπόδιδε το μάζεμα των σκουπιδιών σπ τα καλάθια της αγοράς και της παραλίας και τα χυμένα παγωτά και καφέδες στα πεζοδρόμια την Κυριακή 11/8/19 ώρα 21:00 και πέρα.
  Ή εμπόδισε τον καθαρισμό τουβσυντριβανιού κιτρινισμένο λσσπώδες στην πλατεία Ανδρούτσου.

 3. Να δείτε που σε λίγο θα κατηγορηθούν απ τηνδημοτική αρχή Πρεβάζης ,οι επισκέπτες τουρίστες , που δεν είχε που να ρίξουμε το άδειο μπουκαλάκι από νερό , λόγω γεμάτων καλαθιών σκουπιδιών.
  Θα κατηγορηθούν οι επισκέπτες τουρίστες , γιατί επισκέπτονται την Πρέβεζα!!
  Μια και κατά τον αροδιο παραπάνω κύριο οι τουρίστες έπρεπε να καιροφυλαχτούν πότε θα μαζέψει τα σκουπίδια απ τα καλάθια ο Δήμος στην αγορά και την παραλιακή, και τότε να επισκέπτωνται την αγορά της πόλης οι τουρίστες !!
  Ή να επισκέπτονται λιγότεροξ τουρίστες την πόλη , όσους μπορούν να εξυπηρετήσουν τα καλάθια σκουπιδιών υου Δήμου ώς χωρητικότητα σκουπιδιών ( μπουκάλι νερό ή ξυλάκι παγωτού )ανά επισκέπτη!!
  Είχαμε 2 μπουκαλάκια άδεια νερού και 2 κύπελα από παγωτό να ιξουμε στα σκουοίδια.Τα πήραμε σε σακούλα στοκαι τα ρίξαμε σε σκουπιδοκαλάθι περιπτέρου στον Άγιο Κων/νο.
  Ή ο Δήμος πρεβέζης να δώσει εντολή στους μαγαζάτορες να μην πουλάνε προιόντα όταν βλέπουν τα καλάθοα των σκουπιδιών γεμάτα, γιατί απαξίωσε να τα αδειάσει ο Δήμος !!
  Ο Δήμος δεν έχει οροσωπικό καθαριότητας να το απασχολίσει νόμιμα υπερωριακά το βράδυ ώστε 1 οδοκαθαριστής να μαζεύει περιοδικά τα σκουπίδια απ τους κάδους ώρα βόλτας Κυριακή βρσδυ των επισκεπτών με κατάφωτη την αγορά?? Και αν δεν έχει τότε μπροστά έπρεπε να μπεί ο ίδιος ο αντιδήμαρχος ή ο Δήμαρχος να κάνει την δουλειά υπερ της διαφανούς καθαριότητας και ευπρέπειας και ευταιας και ομορφιάς της πόλης και ικανοποίησης των μουσαφιρέων επισκεπτών. Αλλά αυτό κουλτούρα και παιδεία άλλης εποχής .Της εποχής που η διαχείρηση των κοινών ήταν μεράκι και προσφέρονταν αμισθί ακόμα και ώς κοθνωνικό αυτογοητιλίκι τβν δημοτικών αρχόντων.
  Με καλάθια ξεχυλισμένα από σκουπίδια και χυμένα παγωτά και κσφέδες πέριξ απ τα καλάθια, στην κατάφωτη αγορά και παραλία Κυριακή βράδυ βόλτα των επισκεπτών τουριστών, δεν πάτε πουθενά τουριστικά ποιοτικά και σε λίγο ποσοτικά. Απευθύνεσθε σε μια χρεωκοπημένη κουλτούρα που δεν αναγνωρίζει τλιποτα άλλο πέρα απ την χρεωκοπία , καθ εικόνα και ομοίωσιν χώρας και Δήμων.
  Η αισθητική σας -της βρώμικης αγοράς και ξεχυλισμένων κάδων σκουπιδιών- δεν ειναι του γούστου του κόσμου.

 4. Γείτονες έχετε δίκιο!!ήταν μια ατυχής δήλωση από ένα πολιτικά ανεγκέφαλο άνθρωπο που αυτόν και την παρέα του έστειλαν επιτέλους οι Πρεβεζάνοι εκεί π ανήκουν στην αντιπολίτευση!Δεν είχε κανένα λόγο να μιλήσει για το οτιδήποτε διότι είναι αποτυχημένος 9 χρόνια τώρα…τελεί υπό σύγχυση διότι πιστεύει ότι όλα τα έκανε καλά…βέβαια το αποτέλεσμα είναι εμφανές στα παραπάνω σχόλια!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.