Ο κορονοϊός δεν κατασκευάστηκε σε εργαστήριο – Η έρευνα που το αποδεικνύει


Μία από τις πλέον δημοφιλείς θεωρίες, για τον κορονοϊό, από τη στιγμή που αυτός εμφανίστηκε στη Γουχάν της Κίνας τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι ότι αποτελεί εργαστηριακό κατασκεύασμα των επιστημόνων, το οποίο είτε και «ξέφυγε» από τα όρια των εργαστηρίων κατά λάθος είτε εσκεμμένα μεταδόθηκε στους ανθρώπους με δόλιους σκοπούς. Ευτυχώς, για την πίστη μας στο ανθρώπινο είδος και την ψυχική μας υγεία τώρα που είμαστε στην απομόνωση, αποδεικνύεται πως αυτή η θεωρία δεν ευσταθεί.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Medicine» και αναδημοσιεύει το Science Daily αναφέρει πως ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 που έχει προκαλέσει την πανδημία COVID-19 δεν κατασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο αλλά αποτελεί προϊόν φυσικής εξέλιξης.

Τα δύο πιθανά σενάρια προέλευσης του ιού

 • Στο πρώτο σενάριο, οι επιστήμονες κλίνουν στη νυχτερίδα ως την πιο πιθανή πηγή μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο, καθώς αυτός ο κορονοϊός που πλήττει τώρα τον πλανήτη μοιάζει πολύ με έναν κορονοϊό των νυχτερίδων. Αυτό που, ωστόσο, κάνει αποτελεί σημαντική λεπτομέρεια εδώ είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις άμεσης μετάδοσης του ιού από νυχτερίδα σε άνθρωπο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να μεσολάβησε κάποιος ξενιστής.
 • Το δεύτερο σενάριο προέλευσης του ιού θέλει μία μη παθογόνο εκδοχή του ιού να μεταδόθηκε στον άνθρωπο από κάποιον ζωικό ξενιστή και στη συνέχεια να έγινε μετάλλαξή του σε παθογόνο εκδοχή για τον ανθρώπινο πληθυσμό. Είναι ενδεικτικό ότι μερικοί κορονοϊοί από παγκολίνους (θηλαστικά που συναντάμε στην Ασία και την Αφρική) έχουν γενετική δομή που μοιάζει πολύ με εκείνη του SARS-CoV-2. Ένας κορονοϊός από παγκολίνο θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταδοθεί σε έναν άνθρωπο, είτε απευθείας είτε μέσω ενός ζωικού ξενιστή (όπως οι νυφίτσες). Σε αυτή την περίπτωση, η μετάλλαξη του ιού για τα ανθρώπινα κύτταρα θα μπορούσε να αποδειχθεί τόσο μολυσματική και να έχει ως αποτέλεσμα μια πανδημία (όπως συμβαίνει και στις μέρες μας).

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28415 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Τα αυτοαπαξιωμένα επιχειρήματα ενός περιοδικού, που προτείνονται ώς αλήθεια. says:

  Η αλήθεια δεν είναι ανεξάρτητη από τον τρόπο που παρουσιάζεται σαν αλήθεια.
  Η αλήθεια κατά το περιοδικό Nature Medicine είναι η αλήθεια την οποία θέλει το περιοδικό- οι εκδότες του και ότι εξυπηρετεί και καλά κάνει ώςς εκδοτική επιχειρηματική προσπάθεια που σκοπεύει και πρέπει να σκοπεύει στο έστω και ελάχιστο κέρδος ή στην καλύτερη κοινωνικά και εξατομικευμένα περίπτωση στο μηδενικό οικονομικό αποτέλεσμα. Εξ άλλου γαλαντομίες για ζημιογόνες εκδόσεις ή με δανεικά και αγύριστα δεν υπάρχουν πουθενά και ποτέ.
  Τ αναλυτικά κριτήρια επιστημονικά που παρουσιάζει πιθανοτικά το περιοδικό – η επιχείρηση αυτή δηλαδή- για να αποκλείσει την εμφάνιση του ιού από κατασκευή πειραματική (άρα στοχευμένη οντολογικά θα δούμε τι σημαίνει αυτό το οντολογικά ), τα πιθανοτικά κριτήρια αυτά είναι εξ αρχής ως συλογιστική μεθοδευμένα για να αποκλείσουν την πειραματική παρασκευή του ιού. Δηλαδή η δημοσίευση του περιοδικού αυτού ξεκινά προσχεδιασμένα ως συλλογιστική για να αποκλείσει την πειραματική κατασκευή. Δεν ξεκινά για να διερευνήσει την πιθανότητα προσχεδιασμού ή τυχαιότητας. Έτσι αυτό που προτάσει ως αλήθεια το περιοδικό αυτό Medicine είναι εξ αρχής πλήρως αμφισβητούμενο, μια και ταυτίζει την αλήθεια με τον τρόπο μεθόδευσης για την παρουσία του πορίσματος ως αλήθεια.
  Η κάθε πρόταση ως αλήθεια – αν μπορεί τέτοια να υπάρξει με βάση μόνο κοινά αποδεκτά , και όχι τεχνικά από την τεχνική της δήθεν ερευνητικής ιατρικής – η αλήθεια θα πρέπει πρώτα να εμφαίνει στον τρόπο αποδοχής της πλατύτερα και κατόπιν να υιοθετείται η κάθε πρόταση ως αλήθεια. Και η προτεινόμενη ως αλήθεια – ότι ο ιός δεν κατασκευάστηκε- πάσχει ακόμη και ως πρόταση και ουδόλως στέκει ως αλήθεια. Η πρόταση αληθείας ΄υπάρχει μέσα στην ίδια την διαδικασία της αποδοχής στον πλανήτη της ίδιας λέξης : ” πόλεμος” από όλο το φάσμα της διακήρυξης των παγκοσμίων αρχών και των κοινών μέτρων αντιμετώπισης του ιού, ως αλήθεια. Και εδώ η μόνη και ασφαλέστερη μέθοδος για την διατύπωση της αλήθειας , είναι ακομα και τεχνικά η αναδραστική. Δηλαδή απ το αποτέλεσμα ( output )ως αλήθεια θα αναζητηθεί και θα επαληθευθεί η αλήθεια των εισαγωγικών δεδομένων ( input ). Απλά αυτού του είδους οι τεχνικές αναδραστικοί μέθοδοι δεν ικανοποιούν τα κριτήρια της διατυπωμένης ώς αλήθειας στην επικοινωνιακή δομή των όσων στοιχίζονται ( όποιοι και νάναι αυτοί ως επιστήμονες ) πίσω από την εκδοτική αυτή προσπάθεια.
  Η όποια επιστημονική αλήθεια που μπορεί μέχρι τώρα να διατυπωθεί είναι και συνίσταται στον τεχνικό όρο :” Πανδημία”.
  Το γιατί του τεχνικού επιστημονικού όρου ”πανδημία” , είναι υπόθεση που εξηγείται και είναι η αποδεκτή πλανητικά και παγκοσμίως και καθολικά αλήθεια μέσα στον όρο ” πόλεμος”.
  Και πόλεμος ακήρυχτος και χωρίς πολεμική προδιάθεση του πολεμοχαρούς δεν υπάρχει.
  Όσο μη κατασκευασμένος είναι ο κορονο’ι’ός, αλλλο τόσο μεθοδικά κατασκευασμένος είναι. Και αυτό αν μόνο δεχτούμε την διαλεκτική της ”Πανδημίας ”, η οποία δεν απαντά όμως στην διατύπωση ”πόλεμος .
  Κατά την οντολογική άποψη ( που κάτι δεν υπάρχει αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ) τότε ο κορονο’ι’ός είναι μεθοδικά και στοχευμένα κατασκευασμένος .
  Η διαλεκτική μεθοδολογική άποψη αφήνει αναπάντητο το ερώτημα αναδραστικά : ”γιατί πόλεμος ??”.
  Η οντολογική άποψη όχι μόνο απαντά στο ίδιο ερώτημα αλλά καταδικνύει και την μεθοδολογία πολέμου ως διαδικασία. Που δεν είναι άλλη από ” την κατασκευή – για να χρησιμοποιηθεί- του κορονο’ι’ού ”.
  ΤΑ επιχειρήματα του περιοδικού Nature Medicine δεν είναι μονο σαθρά και αυτοαπαξιωμένα , αλλά και περίεργα.

 2. Η ίδια η επιστήμη έχει πνιγεί μες τα , και απ τα ,επιστημονικά μοντέλα της.
  Αλλά η διεθνής των επιστημόνων , δηλαδή η διεθνής των κοινωνικών κστασκευασμένων επιστημονικά ρετιρέ, δεν θέλει να εγκαταλείψει αυτά ( τα κοινωνικά ρετιρέ) για τούτο παραγάγει και εκάστοτε “”επιστημονικές αλήθειες”” ( ο όρος αποτελεί ένα απ τα λακωνικά μνημειώδει ανέκδοτα της ιστορίας ) για τον πόλεμο των ημερών μας.
  “”Μόνο που στον πόλεμο το πρώτο που σκοτώνεται είναι η αλήθεια”” κατά μια τετριμένη άποψη ενός καθημερινού δημοσιογραφικού ρεπορτάζ.
  Καλά τόσο ξεκομένοι είναι οι άνθρωποι αυτοί (“” οι επιστήμονες””) ακόμα και απ την τελευταία τετριμένη δημοσιογραφική παραπάνω παρατήρηση ??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.